Rikosjuttuja (juttukommentit)

  • 1 / 19
  • vaeltaja2006
  • 19.1.2009 23:06
Ei olla mitään surkimuksia - täältä pesee!

Tallinnan Angeli-homoklubissa oli lauantaiaamuyöllä yhteenotto. Humalainen asiakas muuttui väkivaltaiseksi, kun turvamies yritti heittää hänet ulos. Tapahtuma-aika 2.45 lauantain puolella. Turvamies sai sinisen silmän ja hyökkääjä, 29-vuotias Alvin toimitettiin poliisin huostaan. Alvin ei ole poliisin vanha tuttu.

(Delfi)
  • 2 / 19
  • Public eye
  • 20.1.2009 0:29
Mahtoiko jompikumpi kahakan osanottajista olla homo, ja jos, niin kumpi? Vaiko molemmat? (Oma, elämänkokemukseen perustuva veikkaukseni on, että ei kumpikaan.)
  • 3 / 19
  • vaeltaja2006
  • 20.1.2009 9:06
Ei aavistustakaan. Tämä oli ns. "nolla-uutinen", mutta kuvaa, että arkista elämää on muuallakin kuin Suomessa. Vieläkö Ilta-Sanomat kertoo tappeluista ravintoloiden ovilla. 1980-luvulla lehti kertoi lööpissä, kuinka Setan puheenjohtaja sai pallista päähän homoravintola Gambrinissa.
  • 4 / 19
  • vaeltaja2006
  • 3.2.2009 15:16
Raaka murha Münchenissä


35-vuotiaan kauppaedustajan Markus S.:n ruumis kuljetettiin läpi Baijerin yli rajan Tsekin puolelle. Viime tiistaina ruumis löytyi metsiköstä rajan läheltä mustaan muovisäkkiin pakattuna, mutta ilman käsiä ja sormia. Tsekin poliisi ei pystynyt tunnistamaan uhria. Perjantaina onkija löysi kädet Isar-joesta. Kudostutkimuksessa todettiin, että kädet kuuluivat löytyneeseen ruumiiseen.

Poliisi uskoo, että murha tapahtui Markuksen asunnossa. Asunnossa oli väkivallan merkkejä. Ilmeisesti kyseessä oli ryöstömurha, koska Markuksen auto on kateissa, samoin kannettava ja puhelin. Markus oli viimeksi yhteydessä tuttaviinsa 22. tammikuuta.

Viranomaiset epäilevät, että kyseessä on rattopoika-ympyröissä tapahtunut murha, koska uhri oli rekisteröitynyt sellaiseen online-palveluun.

(gayboy.at)
No eipä tarvi mennä "merta edemmäs kalaan"..Helsingistä oleva 45-50 vuoden välissä oleva mieshenkilö (jolla on useimpia pahonpitelyitä)
on "ahdistellut" ja jaellut "tappotuomioita"
kaikille joita "hän" epäilee HIV positiiviseksi jo vuodesta 2007 saakka,nyt kuulema asialle olaan saamassa ensinmäinen oikeuskäsittely kun eräs syytelynkohteeksi joutunut
henkilö on vienyt asian oikeuteen,
aika kummallista että homo "vihaa" homoa eikös meillä kaikilla ole oikeus olla ja elää ilman julkista stausta?
No onne ja menystä, kuriin tuollaiset paskiaiset!
  • 6 / 19
  • vaeltaja2006
  • 8.2.2009 4:20
Arvoitus ratkeaa


Tiistaina käsiraudat kilahtivat lukkoon autobahnin levähdyspaikalla lähellä Unkarin rajaa. Murhaajan henkilöllisyys oli selvinnyt ja hän jäi kiinni klo 18 aikaan. Hieman aikaisemmin oli jo julkaistu etsintäkuulutus. Siinä kerrottiin, että murhaaja ja ruumiin paloittelija on 35-vuotiaan Markuksen entinen työtoveri, joka kolme vuotta toimi samassa työpaikassa kokkina. Murhaaja jäi kiinni, sillä hän käytti Markuksen luottokorttia mm. bensaostoihin ja hänet tunnistettiin valvontakamerakuvissa.

Kyseessä ei ollut ilmeisesti seksualaisuuteen liittyvä murha, vaan surmaaja tarvitsi rahaa. Hän oli perustanut oman ravintolan, mutta se ei mennyt hyvin. Hän tarvitsi kipeästi rahaa, meni Markuksen luo ja yritti lainata. Seurauksena oli murha ja ruumiin paloittelu ja piilottaminen.

Murhattu Markus liikkui paljon Münchenin homopaikoissa. Hän eli kaapissa, joten hänen lähiympäristönsä ei paljon tiennyt Markuksen yksityisyydestä. Internetin gay-treffipalstoilla hän esiintyi omalla kuvallaan. Hänen profiilissaan oli, että hän on müncheniläinen karhu ja hän etsi ystäviä ympäri Eurooppaa. Nyt kaikki henkilötiedot ja profiilit on poistettu netistä.

Murhaajalla on jo ennestään rikosmerkintä. Hän oli viime vuonna väärentänyt asiakirjoja ja tehnyt myymälävarkauden.
  • 7 / 19
  • vaeltaja2006
  • 21.2.2009 8:44
Kaakkoisimman Saksan alueella nuoret saavat kännyköihinsä uhkausviestejä. Niissä varoitetaan viidestä elokuvateatterista ja diskosta, joissa on isketty asiakkaisiin huomaamatta aids-virusta sisältävällä huumepiikillä. Passaun poliisi kertoo, että uhkausviestit ovat täysin perättömiä. Tällaisia huhuja lähtee liikkeelle aika ajoin, eikä niissä ole mitään totuudellista taustaa.

Elokuva- ja diskoyrittäjät ovat harmistuneita. "Tämä on suuren luokan parjauskampanja", sanoo elokuvateatteri Cineplex-Kinon omistaja Manfred Vesper.
  • 8 / 19
  • vaeltaja2006
  • 22.2.2009 20:38
Berliinin Lichtenbergissä 240 poliisia tunkeutui äärioikeistolaiseen klubiin viime yönä. Isku kohdistui äärioikeistohenkistä bändiä vastaan. Musiikkiryhmää epäillään kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan. Paikalta kerättiin todisteita, mm. CD-levyjä. Millaisesta kansankiihotuksesta on kysymys? Sitä Berliner Morgenpost ei kerro.
  • 9 / 19
  • vaeltaja2006
  • 25.2.2009 20:55
Espanja: Homoparin murha - Syytön


Madrid: Murhajuttu näytti aika selkeältä. Luoteis-espanjalaisessa Vigon kaupungissa pidetttin selkeänä, että Jacobo oli tappanut homoparin heidän asunnossaan. Syytetty myönsi iskeneensä 57 puukoniskua.

Oikeus yllättäen vapautti 30-vuotiaan, koska valamiesten mielestä syytetty toimi itsepuolustukseksi. Äänestystulos 7-2 vapauttamisen hyväksi. Syytetty oli joutunut paniikkiin, kun hän pelkäsi, että homopari raiskaa tai murhaa hänet.

Päätös johti paheksunta-aaltoon. 57 puukoniskua itsepuolustukseksi, ihmetteli tasa-arvoministeri. Syyttäjälaitoksen pää oli sitä mieltä, että päätös syntyi homovihassa ja rasismitunnelmissa. Jos siinä olisi ollut kaksi tyttöä, olisi tuomio ollut varma. Nyt oli kaksi homoa ja toinen oli ihonväriltään tumma.

Syytetty tuli heinäkuussa 2006 Nangasin pikkkukaupungista Vigoon, rantakaupunkiin, ja kierteli baareja. Yhdessä baarissa hän tutustui tarjoilijaan, Isaaciin (27) Hän joi alkoholia ja nautti kokaiinia. Isaac kutsui hänet kotiinsa. Syytetty kertoi, että siellä oli brasilialaiben elämänkumppani Julio(32). Myöhemmin yöllä brasilialainen oli vaatinut vierasta mukaansa huoneeseensa. Vieras torjui, jolloin Julio oli uhannut puukolla. Näin siis kertoi syytetty.

Juliossa oli 35 puukoniskua, Isaacissa 22. Isaac yritti hälyyttää poliisin. Vieras oli kuitenkin sitonut uhrinsa ja iskenyt lisää. Sitten huoneistossa syttyi tulipalo.

Syytetty esiintyi katuvana ja alkoi kyynelehtiä. Myös yksi valamiehistön jäsen alkoi nyyhkyttää.Tapaus herättää kysymyksen koko valamiesjärjestelmän mielekkyydestä. Ilman valamiehiä tuomio olisi ollut toinen. Kyseenalainen päätös tehtiin myös vuonna 2001 maan eteläosassa, kun lesbo tuomittiin elämänkumppaninsa tyttären murhasta. Myöhemmin päätös peruttiin.
Poliisi ampui miehen – toimi oikein


Viime kesänä pride-paraatin aikaan (19.7.2008) poliisi ampui USAn San Diegossa 37-vuotiaan Paul Hirschfieldin. Oltiin risteilyllä, ja Hirschfield putosi laivasta. Pelastustöiden yhtyedessä hän otti poliisin sähköshokkipistoolin ja ampui sillä. Hän yritti myös tavoitella poliisin käsiasetta. Toinen poliisi ampui hänet.

Oikeus on nyt todennut, että toiminta oli "kohtuullista" olosuhteisiin nähden ja vapautti poliisin syytteistä. Toinen poliisi oli luullut, että uhrilla oli jo ase, mutta näin ei oikeasti ollut. Uhria ammuttiin selkään. Omaiset halusivat suuren vahingonkorvaukset. Hirschfieldin verestä löytyi merkkejä party-huumeesta ja kahdesta hänelle määrätystä lääkkeestä. Alkoholilla ei ollut yhteyttä tapahtumaan.

Kuva
http://static.gayboy.at/news/00014389_01.jpg
Espanja

Nyt on ollut uusi oikeudenkäynti, jossa tuo 30-vuotias mies oli syytettynä tulipalon sytyttämisestä. Tällä kertaa hänet tuomittiin 20 vuoden vankeuteen. Valtionsyyttäjä vaatii, että tapaus avataan ja käsitellään uudelleen. Edellisessä käsittelyssä 57 puukoniskua ei riittänyt langettavaan tuomioon.

Kuva tuomitusta Jacobosta
http://static.gayboy.at/news/00014409_01.jpg
  • 14 / 19
  • vaeltaja2006
  • 11.3.2009 10:20
Venäjän duuman varapuheenjohtajan assistentti tapettu


Perjantaina kerrottiin, että Duuman varapuheenjohtajan Alexander Babakovin assistentti Aleksei Beljajev oli löytynyt asunnostaan surmattuna. Hän oli kuollut useisiin puukoniskuihin. Hänen oli määrä tuoda tärkeitä papereita duumaan, mutta kun häntä ei kuulunut, häntä alettiin etsiä. Sukulaiset ja poliisi menivät asuntoon ja Aleksei löytyi murhattuna, kotitakki yllään.

Nyt poliisi on pidättänyt kaksi miestä, 18-v. Ahmed Magomedovin (Dagestanista) ja 33-vuotiaan Iganberdjevun (Uzbekistanista). Ahmed kävi säännöllisesti kaupungin gay-klubeissa ja hän tapasi Aleksein netin kautta. Heille syntyi hyvä suhde, ja nyt-murhattu Aleksei auttoi nuorta miestä raha-avustuksin.

Ahmed meni Aleksein luo yhdessä uzbekistanilaisen kaverinsa kanssa. Uzbekistanilainen jäi kuitenkin eteiseen odottelemaan ja Ahmed meni sisään. Sitten syntyi riitaa makuuhuoneessa ja tapahtui puukotus, yli 30 puukoniskua. Molemmat miehet kahmivat asunnosta kaiken arvokkaan ja he livistivät.

Kuva
http://www.gay.ru/news/rainbow/2009/03/11-14968.htm
  • 15 / 19
  • vaeltaja2006
  • 13.3.2009 18:23
Villiä menoa Braunschweigissa


Braunschweig on Saksassa. Siellä oli oikeudessa tällainen tapaus: Kaupungin uimahallissa 36-vuotias höyrysaunassa kävijä oli yrittänyt herättää 74-vuotiaan eläkeläismiehen huomiota. Hän työnsi jalkaa tämän jalkaa vasten. Kohde oli kuitenkin hetero, eikä häntä kiinnostanut homon lähentely. Eläkeläinen lähti saunasta ja 36-vuotias meni perässä ja pyysi anteeksi. Mutta eläkeläinen menikin ilmoittamaan henkilökunnalle lähentely-yrityksestä.

Oikeudessa 36-vuotias myönsi virheensä. Hän sai sakkoja 1800 euroa ja porttikiellon. Muutenkin syytetty lupasi, ettei enää käy saunoissa. Hänellä on tilillään nimittäin jo kaksi aikaisempaa tapausta, joita on käsitelty oikeudessa.

Neljä päivää tämän oikeuskäsittelyn jälkeen tuli taas ongelmia samaisessa saunalaitoksessa. Kaksi miestä oli alkanut muhinoida lepotiloissa. Edellinen vastaava tapaus on marraskulta. Saunan henkilökunta on antanut ymmärtää, että kaikki tapaukset menevät oikeuteen. Säännöt ovat sukupuolineutraaleja, mutta näissä tapauksissa on ollut kyse homokontakteista.

Myös uimalassa on viime vuosina tullut 10 porttikieltoa. Ulkoiluvirasto pitää ongelmana sitä, että paikka on mainittu kansainvälisissä oppaissa cruising-kohteena.
  • 16 / 19
  • vaeltaja2006
  • 20.3.2009 16:07
Lounaisen Saksan Karlsruhessa on tapahtunut kauhea rikos. Raitiovaunun kuljettajaa rangaistiin 1800 eurolla, koska hän lähetti työaikana kuskinpukiltaan kännykällä bluetoothin avulla kuvan sukuelimestään. Matkustaja, 20-vuotias neitokainen oli ärtynyt ja ilmoitti aisasta poliisille.


Kuljettaja (31v) tuomittiin pornografisen materiaalin levittämisestä, ja syyttäjä totesi, että myös alaikäisillä olisi ollut mahdollisuus vastaanottaa kuvaesitys. Kuskin asianajaja puolusti asiakastaan kutsumalla tapahtunutta harmilliseksi hölmöilyksi.

Syytetty kertoi, että kuvat oli otettu tauon aikana taukotuvalla (siis ei kuskin pukilla!). Kuvat oli tarkoitettu hänen tyttöystävälleen, mutta kännykkä toimi eri tavalla ja hän lähetti samat kuvat 3 kertaa. Jokainen lähistöllä ollut voi ottaa kuvat vastaan, jos bluetooth-toiminta oli kytkettynä. Näin kuvat joutuivat kahteen kertaan 20-vuotiaalle. Hän tunnisti kuvista istuimien kuviot ja raitiovaunun lattian, joten syyllinen oli lähellä. Ilmeisesti kuvat oli sittenkin otettu kuskinpukilla.

31-vuotias on jo ennenkin joutunut vaikeuksiin kännykän käytöstä kesken työn. Nyt hänet erotettiin palveluksesta, mutta hän valittaa hoviin.
  • 17 / 19
  • vaeltaja2006
  • 22.3.2009 17:26
Ranskalainen gay-mies tapettu Inglesin dyyneillä


Viime viikolla löydettiin ranskalaisen turistin ruumis suositulta dyynialueelta pahasti runneltuna. Miestä alettiin kaivata, kun oli kotiinlähdön aika. Lehdistö on vaiennut tapahtumasta. Ilmeisesti halutaan suojella paikan mainetta. Uhrin kerrotaan olleen iältään "in his early 60s". Hän löyyti alueelta, jossa kruisaillaan öisin ja aamun tunteina. Poliisi varoittelee siihen aikaan kruisaamisesta.

Gran Kanaria saa ison osa tuloistaan gay-matkailijoilta. Gay-turisteihin kohdistuvasta väkivallasta ei ole yleensä puhuttu mitään.
http://www.gaytravellersnetwork.com/magazine/read/spain--anger-over-death-of-gay-man-in-gran-canaria_300.html
  • 18 / 19
  • vaeltaja2006
  • 26.3.2009 14:20
Pietarissa pidätetty sarjamurhaaja


Pietarissa on pidätetty mies, jota epäillään homojen sarjamurhaajaksi. Mies on 27-vuotias Ukrainan kansalainen. Hän tekeytyi homojen ystäväksi, mutta sitten tappoi ja ryösti omaisuutta. Kaksi murhista tapahtui tammikuussa, yksi helmikuussa 2009. Jokaisessa näistä tapauksista uhri oli kutsunut miehen kotiinsa. Murhan jälkeen sieltä oli hävinnyt tietokone, puhelin ja rahaa.

Ensimmäisen uhrin mies tapasi 9. tammikuuta internetin kautta. Uhri oli syntynyt 1960. Murhan jälkeen kannettava tietokone katosi. Toinen murha oli 28. tammikuuta ja kolmas 26. helmikuuta. Jälkimmäinen uhri oli syntynyt myös vuonna 1960. Kotietsinnässä epäillyn surmaajan kotoa löytyi neljä kannettavaa, kolme puhelinta ja yksi tavallinen tietokone. Nyt selvitetään, onko hänen tilillään muitakin tapauksia.
  • 19 / 19
  • vaeltaja2006
  • 27.3.2009 13:44
Miehet seksiorjina Münchenissä


Torstaina puolen yön jälkeen yli 100 poliisia teki iskun kolmeen asuntoon Münchenissä ja viiteen asuntoon Frankfurtissa. Iskussa pidätettiin kolme miestä, jotka ovat tuoneet maahan nuoria brasilialaisia. Näille oli luvattu työtä, mutta todellisuudessa heidät pakotettiin prostituutioon. Myös palveluita käyttäneitä on pidätetty. Lehtitietojen mukaan prostituutioon pakotetut ovat miespuolisia.

Poliisi pääsi liigan jäljille naapureiden ilmoituksen perusteella. Bavaria-kadun varrella sijaitsevassa asunnossa epäiltiin olevan prostituutiopiste. Rappukäytävään tuli usein myöhään yöllä vanhempia herroja, jotka jonkin ajan kuluttua poistuivat.

Poliisi kertoo asiasta lisää tänään tiedotustilaisuudessa.