San Remossa ristivetoa (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • smo
  • smo
  • 27.12.2008 11:34
Leijonanosa näistä "entisten homojen" elämän "homovaiheesta" onkin mielenkiintoista. Sopivissa paikoissa näistä elämänjaksoista aina avaudutaan vähän, näytteeksi, antamaan tukijalkaa eheytyksen promoamiselle. Sen sijaan mitään laajempaa katsetta taaksepäin on turha odottaa - elämään ja tuntemuksiin.

En ole koskaan kuullut, että näillä "entisillä homoilla" olisi taustallaan esimerkiksi pysyvää parisuhdetta samaa sukupuolta olevan kanssa. Sen sijaan tämä homojakso on usein kuvattu varsin villiksi, kukasta kukkaan hyppimiseksi. En mitenkään osoita sormellani vilkkaampaa elämää, vaan sitä, ettei näissä kuvauksissa koskaan näy mitenkään "homoelämän" seesteisempi puoli. Toisinaan homojakso on ollut lähinnä himoa toiseen samaa sukupuolta olevaan, vailla mitään toimintaa.

Ne pari "suuntaustaan muuttanutta" joiden kanssa olen joskus päässyt muutaman ajatuksen vaihtamaan sähköpostitse ovat omasta mielestäni olleet lähinnä biseksuaaleja. Vähän vaikuttaisi siltä, että yllä mainittu seitsemän kuukautta on liitettävissä ihmisen ehkä luontaiseenkin biseksuaalisuuteen.

Ja miten kovin tutulta ihan lähimenneisyydestä tuntuvat syytökset "sensuroinnista", kun eheytys-huuhaan mainostelua suitsitaan... Eheytystoiminnan strategiaan kuuluu myös uhriksi heittäytyminen.
  • 2 / 5
  • Ilopilleri
  • 27.12.2008 13:16
Biseksuaalejahan he ovat. Sitä ei vain haluta tunnustaa. Eheytystahot eivät retoriikassaan ota biseksuaalisuutta mitenkään huomioon.
  • 3 / 5
  • SaintJudy
  • 27.12.2008 19:02
"Jos ei viina, terva ja sauna auta, niin *tauti on kuolemaksi."
  • 4 / 5
  • vaeltaja2006
  • 18.2.2009 6:36
San Remon laulukilpailut alkavat tänään ja jatkuvat sunnuntaihin saakka. RAI ilmoittaa, että kiistanalainen laulu homon paranemisesta säilyy kisoissa. Homon paraneminen alkaa siitä, että hän viettää yön naisen kanssa.

Vladimir Luxuria, maan tunnetuin transihminen ja vasemmistodemokraattien kansanedustaja ihmettelee, että laulussa parannutaan homoudesta yhdessä yössä. Jos homot ovat sairaita, sitten pitää saada sosiaaliavustuksia hoitokuluihin.

Arcigayn puheenjohtaja Aurelio Mancuso pitää laulua osana homoihin kohdistuvaa noitajahtia. Homojärjestöön tulee päivittäin kirjeitä, joissa nuoret ihmiset kokevat suuria ongelmia eristyneisyydessä ja hautovat itsemurhaa. Homojen kimmppuun hyökkäillään ja heitä syrjitään. Surkea vitsi, että homo paranee yhdessä yössä. Italian kaupungeissa on viime aikoina tullut ilmi uusfasistien homojahteja.

Myös vasemmiston ja sosialistien EU-parlamentaarikot ovat haukkuneet laulun. Se on heidän mielestään seksuaali-rasistinen.

Italian sisäministeri on ilmoittanut, että jos kaupungissa järjestetään jotain rauhaa häiritsevää, hoidetaan järjestys patukoilla. Sisäministeri kuuluu ulkomaalaisvihamieliseen Pohjoisen liittoon ja hän on joitakin vuosia sitten kuvannut homoja, että ne ovat assosiaalisia "velttokulleja".

(dradio.de)
  • 5 / 5
  • vaeltaja2006
  • 19.2.2009 20:37
San Remon ensimmäinen ilta


Miljoonat italialaiset melkein pidättelivät hengitystään, kun RAI esitti toissa iltana suorana lähetyksenä kiistellyn homojen parannuslaulun. Yleisön joukosta kuultiin protesteja. Tilaisuudessa sai puheenvuoron myös entinen homojärjestön puheenjohtaja Franco Grillini. Hän kertoi juuri saaneensa tekstiviestin, jossa hänen tuttavansa kertoo olleensa 30 vuotta parisuhteessa samaa sukupuolta olevaan. Tätä miestä laulu loukkasi. Osa yleisöstä vihelsi ja huusi: "Homot ulos".

Samassa lähetyksessä ennen kiisteltyä laulua näyttelijä ja koomikko Roberto Benigni esitti jyrkkiä mielipiteitä, vaikka RAIn johtaja oli vaatinut häntä välttämään politiikkaa. Benigni haukkui Berlusconin mediavallan ja kehotti miestä häipymään kokonaan Italiasta. Samoin hän haukkui keskusta-oikeistolaiset poliitikot ja näiden homofobian. Hän puhui rakkauden puolesta ja kutsui paholaisiksi niitä, jotka polttivat homoja keskitysleireissä. Puheensa lopuksi Benigni luki otteen Oscar Wilden jäähyväiskirjeestä englantilaiselle rakastetulleen. Rakkaus vei Wilden vuosiksi vankilaan.

Benignin esiintyminen loi saliin niin vahvan tunnelman, että tilaisuuden juontaja ei heti jatkanut vaan vaati siihen kohtaan mainoskatkon.

Muutakin hämmentävää juhlissa oli. Laulu "Italia" kertoi korruptoituneesta maasta. Kertosäe: "Italia, käyt hermoilleni".

Musiikkikriitkiikko kertoo, että San Remon laulukisoista on tullut yhä enemmän tunteiden ilmapuntari. Live-tilanteita käytetään hyväksi ja esitetään yhteiskunnallisia protesteja.