Varastakaa vastustajien symbolit! (juttukommentit)

  • 1 / 16
  • Pora-liike
  • 26.9.2007 19:35
Yhtä typerää kuin sateenkaarilippu Ku Klux Klanin tilaisuudessa tai työväenpaatos sosiaalidementiapuolueen vappupuheessa.

PS. Itse asiassa ajatus lakanoihin pukeutumisesta ja ristien polttamisesta viehättää.
Mahtaakohan Jannen perikunnan kanssa olla sovittu sävelmän käytöstä... Ei sillä, kivoja kuteita.
  • 3 / 16
  • SaintJudy
  • 8.10.2007 19:47
"Miltä tuntuisi, jos yllättäen värillisillä, ulkomaalaisilla, homoilla ja lesboilla olsii päällä samoja vaatteita, joita uusnatsit käyttävät."

Eihän tuo "gay-skinhead" mikään tavaton ilmiö ole, on jo (uudelleen...?) rantautumassa suomeenkin. Tosin siinä taustalla liene mitään aatteellista "vastustajien symbolien käyttöönottoa" vaan fetissi (?) joka kuuluu BDSM /nahka alakulttuuriin. Onhan Tom of Finlandilla suoria natsi viittauksia koppalakkeineen ja bootseinen.Eikös hän kehitellyt nahkafetissinsä toisen maailmansodan aikoihin?
60-luvun loppupuolella syntynyt skinhead movement on laajempi alakulttuuri miltä vaikuttaa, ääri vasemmalta oikealle ja "hällä väliä" siltä väliltä. Alkuperäinen liikehdintä oli työväenluokan nuorten vastakulttuuria hippiliikkeelle johon kuului lyhyt tukka ja clean-cut pukeutuminen reggae/ska musiikkeineen. Neo-natsismi sai liikehdinnässä 70-luvun loppupuolella kuten myös nykyisellään yleisemmin tunnettu "look" (...ja maine). Englannissa tiedetään olevan myös rasistisia mustia skinheadeja jotka hyökkäävät muita etnisiä vähemmistöjä vastaan.

Hedi Slimasen/Dior Homme Spring 08 New York Fashion Week -näytöksessä nähtiin viitteitä alkuperäiseen skinhead/rude boy- lookiin.Bootseja näkyy myös Alexander MacQueenin miesten McQ syksy talvi 07 kokoelmassa. Interpolin basistilla Carlos D:llä on aika makea "Hitler Jugend" -staili joka lienee jonkinlaisena innoittajana Diorille ja McQueenille (..arvailu).

"Kivoja kuteita?" Jos ei ole saanut skiniltä turpiin niin voihan tuon fasistisen chic:n noinkin ymmärtää?
  • 4 / 16
  • vaeltaja2006
  • 1.2.2008 16:58
Berlin Mittessä on avattu liike, joka myy uusnatsien suosimia Thor Steiner -vaatteita. Ainakin 50 ihmistä protestoi aamupäivällä liikkeen avaamisen takia. Asukkaat pelkäävät että liikkeestä tulee uusnatsien kokoontumispaikka. Mielenosoitus oli liikkeeen edustalla Memhardstraßen ja Rosa-Luxemburg-Straßen kulmauksessa ja kesti kaksi tuntia.
(Berliner Morgenpost)
  • 5 / 16
  • JohnnyFinland
  • 1.2.2008 21:26
SaintJudy kirjoitti: "Kivoja kuteita?" Jos ei ole saanut skiniltä turpiin niin voihan tuon fasistisen chic:n noinkin ymmärtää?""

Voisitko hieman selventää. Yritätkö sanoa, että esimerkiksi Thor Steinar -vaatteet ovat "guilty by association"? Kun kerran Pahat Uusnatsit niitä käyttävät, niin sitten vaatteetkin ovat jollakin tapaa Pahoja?
  • 6 / 16
  • vaeltaja2006
  • 15.2.2008 8:47
Norja vaatii, että uusnatsien suosima vaatemerkki Thor Steinaar ei enää saa käyttää mainonnassa Norjan lippua. Norjalaiset ovat kääntyneet Saksan viranomaisten puoleen. Asiaa on jo käsitelty keskiviikkona Magdeburgin maaoikeudessa. Asia tulee uudelleen oikeuteen Potsdamissa maaliskuun 31. pnä.

Firma valittaa, että kaikkien Norjan lippujen poistaminen vaatteista olisi iso taloudellinen juttu. Thor Steinar -vaatteet ovat monen homonkin mielestä hyvännäköisiä, mutta ne ovat nyt leimallisesti uusnatsivaatteita.
http://www.morgenpost.de/desk/1674957.html
  • 7 / 16
  • SaintJudy
  • 15.2.2008 9:11
Hyvä Johnny, onko olemassa Hyviä Uusnatseja?

Fetissit ovat Tietenkin kaiken "poliiittisten viritelmien" yläpuolella?
  • 8 / 16
  • Vermillion
  • 15.2.2008 10:11
Umh. Ei, vaan se että uusnatsit käyttävät tietyn merkkisiä vaatteita ei tee niistä uusnatsivaatteita.

Otetaan esimerkki; jos homot suosivat Calvin Kleinin alusvaatteita, tekeekö se CK:sta homomerkin?
Ei. Myös heterot käyttävät CK:n vaatteita. Tiedän, se voi olla teille joillekin järkytys, mutta olen nähnyt ihan omin silmin!
Kaleva jatkaa Thor Steinarista uutisointia:

http://www.kaleva.fi/plus/juttu719459_page0.htm

Kuten jo sanottu, itse vaatteet ovat tosi mukavan näköisiä. Turistina kauppoja kierrellessäni saattaisin jopa ostaakin. Harmi siis, että tällainen aateriitely vetää vaatteet lokaan - ellei niitä siis tosiasiassa ole tehty aatteen tueksi. Tässähän alkaa tulla vanhanaikainen tunne salatuista tunnuksista! Olet homo, jos käytät korvakorua vasemmassa korvassa (vai oliko se oikeassa?) tai sormusta pikkusormessa.

Kuinka suuren rikoksen tekisin, jos kulkisin Thorin vaatteissa? Fred Perry on tuttu merkki uusnatseilta mutta myös skinihomoilta, Marlboro-vaatteet ovat selvää tupakkamainontaa, Camel myös. Tommy Hilfiger menee kai jenkkien ihannoinniksi? Entäs Caterpillar? Maansiirtokoneiden mainostaminen ei kai ole pahaa. Miksi kaikesta pitää tehdä niin vaikeaa!

Tuossa Kalevan jutussa kerrotaan jo pahanlaatuisesta fasismista: konsertteja lykätään kunnes tietty vaatemerkki on karkotettu yleisöstä, vaatteita revitään ihmisten päältä kadulla, liikkeiden edessä pidetään mielenosoituksia. Tämä siis Saksassa.

Tässä on vielä suora linkki Thor Steinarin vanhaan logoon ja siitä löytyneeseen symboliikkaan. Yhtäläisyyttä vanhaan SS-merkkiin siis löytyy, jos oikein etsii.

http://www.thorsteinar.net/pages/altes-logo.php

Oli miten oli, Finlandia ainakin on hieno biisi. Sitä ei saa sosialisoida vain uusnatsien käyttöön.
Noista vaatteista ja niitä myyvästä kaupasta oli uutinen toisessakin ranneliikkeen ketjussa. Tässä vielä kopio siitä uutisjutusta (15.3.2008), koska se hyvin liittyy tähän teemaan:


Älä osta natseilta mitään


Näin on kirjoitettu Thor-Steinar-liikkeen ikkunaan Rosa-Luxemburg- kadulla Berliinissä. Muut liikkeenharjoittajat kadun varrella eivät pidä siitä, että siellä on natsivaatteita myyvä kauppa. Nyt suunnitellaan "luovia" protesteja.

Puoti avautui helmikuussa entisen juutalaisperäisen Scheunenviertelin alueella Volksbühne-teatterin takana. Puodissa myytävät Thor Steinar -vaatteet ovat uusnatsien suosiossa. Sosiaalidemokraatteja edustava kaupunginosapormestari sanoo, että kyseessä on suunniteltu provokaatio. Äärioikeisto haluaa ilmaista, että uusnatsit ovat tulleet jo keskelle yhteiskuntaa. Rosa-Luxemburg -kadun seutu on kahviloineen ja baareineen yksi arvostetuimpia. Alueella on paljon nuorta, luovaa väkeä. Natsiliike huonontaa kadun mainetta. Yhden design-liikkeen ikkunassa on teksti: "Fashion goes Antifascism". Ja ovessa on teksti: "Ei natseja keskellemme. Berkliinin muotimerkit vaativat: Thor Steiner -liike ulos!"

Protestit ovat tällaisia, "hiljaisia". Natsiliikkeen lähelle on tulossa kontti, johon perustetaan näyttelytila. Siinä kerrotaan korttelin juutalaishistoriasta. Muitakin yllättäviä protesteja on luvassa, mutta ne halutaan pitää salaisuuksina. Väkivaltaan ei aiota turvautua.

Natsiliikkeellä on ollut ongelmia. Lasi on jo rikottu, jalkakäytävä ja fasadi maalailtu värein. Viime viikkoina siellä on ollut kivi- ja värisprayhyökkäyksiä. Kadun muut yrittäjät eivät halua sellaisia hyökkäyksiä.

Liikkeen vuokrasopimus on sanottu irti, mutta omistaja on vienyt asian tuomioistuimeen. Torstai-iltana oli Volksbühne-teatterissa keskusteluilta, jossa oli mukaan pormestari ja alueen asukkaita. Myös liikkeen omistajan asianajaja oli paikalla. Tämä kertoi, että vuokrasopimus oli tehty 3 vuodeksi. Liike oli aikaisemin lähellä Alexanderplatzia, mutta se jouduttiin lopettamaan protestien takia.

Katso kuva:
http://www.morgenpost.de/desk/1801827.html
Sepä mua tässä hämääkin, että liikettä kutsutaan avoimesti "natsiliikkeeksi" ja sitä vastaan soditaan. Pitäisi oikeasti tietää, kuuluuko yrityksen liikeideaan nimenomaan uusnatsien toiminnan tukeminen.

Jos yrityksellä onkin vilpitön mieli, eikä se toimi vain uusnatsien varusvarastona, pitäisikö sen lopettaa toimintansa? Voisiko se kieltäytyä myymästä epäillyille uusnatseille? Jos yritys on puhdas, olisiko sittenkin oikein pelastaa se väärältä maineelta ja kannustaa kaikkia ostamaan sen vaatteita ja otsikon mukaan varastaa vastustajan symbolit?

Toki Finlandian ja muiden uusnatsien omimien symbolien käyttö viittaa aika vahvasti tarkoitushakuiseen toimintaan, mutta ei se siltikään taida vielä oikeuttaa toiminnan estämistä. Myydäänhän Suomessakin avoimesti patrioottisia leijonatuotteita, joita näkee hyvin paljon skineillä ja muilla öykkäreillä. Tukevatko Kultajousi ja Caratia Suomen uusnatseja myymällä leijonariipuksia? Painostuksen paikka?

Mua pelottaa tällainen äärimmäinen liikehdintä. Yhteisen edun nimissä pystytään terrorisoimaan mitä vain, eikä kenelläkään ole eväitä sanoa, onko toiminta oikeutettua vai ei. Siitä ei ole pitkä matka yleisen edun nimissä tehtäviin pakkosterilointeihin ja muihin typeryyksiin:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200803247427974_ul.shtml
Lasien rikkomisesta ja muusta sellaisesta tuleekin mieleen kristalliyö, jota vietettiin samoilla seuduilla marraskuussa -38...
Koska täällä on jo kuukausien ajan seurattu uusnatsien vaatetusliikkeen vaiheita, tässä uusin uutinen:

Muutama päivä sitten Frankfurtin (Oderin rannalla entisessä Itä-Saksassa) rautatieaseman edustalla avattiin Thor Steinar -liike. Nyt rautatieyhtiö on reagoinut, ja peruuttanut vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen oli tehnyt nuori nainen, joka esitteli suunnitelmiaan avata vapaa-ajanasujen liike. Viime viikolla liikettä vastaan iskettiin jo väripanoksilla. Monien homojenkin mielestä Thor Steinar -vaatteet ovat aika houkuttelevia.
Kauppalehti kertoo verkkosivuillaan (02.04.2009 klo 10:25) otsikolla "Uusnatsien suosima brändi arabin omistukseen" siitä, että vaatemerkki Thor Steinar on saanut arabiomistajan. Artikkelin mukaan dubailainen yritys International Brands General Trading on ostanut merkin saksalaiselta Mediatexiltä. Frankfurter Rundschau -lehti kertoo, että dubailaisyhtiön omistaa liikemies Faisal al-Zarooni. Thro Steinar -merkkisiä vaatteita suosivat äärioikean kannattajat syyttävät Mediatexiä petoksesta ja uhkaavat boikotilla.