Paarmalle luovutetaan tänään laiha mietintö (juttukommentit)

Olikohan aamun tv-uutislähetyksen (YLE1) kuvakerronta hieman osoittelevaa? Näytettiin kuvia täysin tyhjistä kirkkosaleista. Samalla kerrottiin uutinen ja haastateltiin ensimmäisen kerran siunauksen antanutta naispastoria Leena Huovista. Haastattelija kysyi, että eikö se ole väärin että piispa voi siunata ostoskeskuksen, mutta ei samaa sukupuolta olevaa paria. Huovinen hetken mietittyään myönsi, että näin se on.
  • 2 / 11
  • Public eye
  • 16.3.2009 9:41
Leena Huovisen haastattelussa toimittaja käytti tuosta sallittujen ja kiellettyjen siunausten ristiriitaisuudesta sanaa "irvokasta". Huovinen vastasi lyhyesti: "Kyllä".
Juttu alkaa aamun uutislähetyksessä videolla noin kohdassa 3 min. 12 sek. osoitteessa
http://areena.yle.fi/toista?id=1994133

Uutinen kirjallisena Ylen nettisivulla ja luonnollisesti myös keskustelua:
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/03/homoliittojen_siunaus_kirkolle_kipea_asia_615446.html
ja elämän päätyttyä homoseksuaalinen ihminen haudataan normaalein menoin.

Siteeraa YLE mietintöä.
  • 6 / 11
  • Public eye
  • 17.3.2009 10:09
Rokkihomon maininta maksamisesta ei oikein avautunut. Hautaustoiminta ei ole ilmaista vapaaehtoistyötä, joten tietenkin se maksaa. Maksaja ja maksutapa vaihtelevat, mutta joku sen aina maksaa. Ei homoihin tässä suhteessa sovelleta mitään erityisjärjestelyjä, ja vainajat ovat useimmiten aika harmitonta porukkaa.
  • 8 / 11
  • red batwoman
  • 19.3.2009 20:56
Niinpä niin... Kirkko ei voi hyväksyä sateenkaariväen liittojen siunaamista - jos se hyväksyisi, sen kaikki periaatteet ikään kuin lopahtaisivat ja kaikelta putoaisi pohja. Jos kirkko myöntää olevansa tässä asiassa väärässä, se joutuu pian luopumaan muistakin periaatteista. Voi voi...
Kirkoltahan loppuvat tällä vauhdilla vihattavat. Kommunisteja ei ole. Juutalaisia ei ole enää soveliasta vihata. Toisen värisiä/rotuisia ei ole poliittisesti korrektia mollata. Naiset kävelevät kohta miesten ylitse ainakin luterilaisessa kirkossa. Homot ovat heille nyt viimeinen oljenkorsi.

Mehän taidammekin olla kirkoille niin tärkeä ryhmä, että tämä pitäisi jollakin tavoin pystyä ulosmittaamaan. Eikö vain???? Ilmoitetaan alkuun vaikka, että olemme kaikki yksituumaisesti päättäneetkin ryhtyä heteroiksi. Veikkaan, että heti löytyisi oikea siunauskaava ja ryhdyttäisiin siunailemaan homo- ja lesbopareja. Menetyksen uhkakin olisi kirkolle liian iso. ;-)
Kun seuraavan kerran kirkko alkaa siunata lemmikkieläimiä, niin kaikki siunausta haluavat homot voisivat mennä tilaisuuteen puolisonsa kanssa. Vaikka kaulapannassa.

Ja sitten siunausta pyytämään. Mielellään tiedotusvälineet paikalle kutsuttuina.
Kirkko & kaupunki -lehti (18.3.2009) ottaa reippaasti kantaa pääkirjoituksessa (on siis lehden oma mielipide) mietintöön ja tilanteeseen luterilaisessa kirkossa. Kirjoitus on otsikoitu: "Siunatkaa älkää kirotko".

Kirjoituksessa todetaan, ettei luterilaisella kirkolla ole mitään mahdollisuuksia syrjiä esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen vuoksi:
-Nyt kaikki kirkon homoseksuaaliset työntekijät reippain mielin ulos kaapista. Teille ei saa tulla suuntautumisenne vuoksi vaikeuksia. Jos vaikeuksia tulee, oikeustoimia peliin. Rikollisia ette ole te, vaan ne, jotka teitä syrjivät.

Lehden mielestä parisuhteen siunaaminen on monimutkaisempi asia kirkolle. Asian taakse pitäisi saada kirkolliskokouksessa kolmeneljäsosan enemmistö.
- Kirkolliskokouksen kokoonpanon tietäen tällaista enemmistöä ei löydy.

Pääkirjoituksen takana on lehden päätoimittaja Seppo Simola.