Mitään uutta tässäkään...

Jeps.. eläkkeelle koko paavi ja samantien vatikaani. En oikein usko että Jumala on samaa mieltä jonkun seniilin konservatiivin kanssa asioista. En kyllä pidä raamattuakaan kovin uskottavana teoksena - ties kuka hörhö sinne on kirjoitellut. Uskon kyllä Jumalaan mutta en näihin maallisiin instituutioihin, mitkä tuputtavat elämänohjeita.
  • 3 / 10
  • Public eye
  • 7.6.2005 10:41
Kaikkien institutionaalisten uskontojen päätarkoituksena on tyhmän kansan kyykyttäminen ja kyseisen lahkon johtomiesten sekä heidän poliitikkokavereidensa vallan pönkittäminen.

Mitä syvemmällä rintaäänellä niitä ainoita oikeita totuuksia julistetaan, sitä suurempaa soopaa on odotettavissa.
  • 4 / 10
  • Pora-liike
  • 7.6.2005 14:41
"siis joo kirjoitti:
Keksisivät Vatikaanissa, joskus jotain uutta, ettei tarvitsisi samoja fraaseja toistella."

Koko katolilainen usko perustuu vanhojen fraasien toisteluun. Elinikäinen oppiminen ei kuulu katolilaiseen pappiskoulutukseen.
Katolilainen kirkko on aika pelleilyä.. tai lähinnä Paavi. Vois vähän alkaa uudistua sielläkin.
Katolisen, tai ylipäätään minkään muunkaan uskonto- tai kirkkokunnan arvostelu ilman, että on perehtynyt edes jossain määrin kyseisen institution oppien perusteisiin, lienee vailla merkittävää painoarvoa.
Mitä kristinuskoisten kirkkokuntien oppien realistisuuteen tulee, ajatelkootpa vaikkapa edellisten viestien kirjoittajista ne, jotka kuuluvat Luterilaiseen kirkkokuntaan, kuinka totuuden ja järjen mukaisilta kuulostavatkaan uskontunnustuksen lauseet neitseellisestä syntymästä tai ruumiin ylösnousemisesta.
Vaan kuinkas se taas olikaan se sanonta siitä roskasta naapurin, ja hirrestä omassa silmässä?
Uskonnon asiasisältö sinänsä ei voikaan olla muuta kuin juuri edellisissä kommenteissa mainittuja vanhoja fraaseja, -siis pääperiaatteissaan.
Paavius,- Paavi=padre=isä=kristuksen sijainen maan päällä. Kyseinen kirkkokuntansa päämies on kollegiaalisen valinnan tulos, valinnan, jonka ovat suorittaneet henkilöt joilla on riittävä asiantuntemus,- itse asiassa paras mahdollinen, kyseiseen tehtävään, samoin kuin perehtyneisyys edustamansa kirkkokunnan oppeihin.
Ihmiskunta kehittyy. Samoin kehittyvät kirkkokunnat. Pienin ja joskus joidenkin mielestä liian hitain askelin, mutta kehittyvät silti. Se, ettei kaikki aina vastaa meidän toiveitamme, ei suinkaan tarkoita, että kaikki tuossa järjestelmässä oli huonoa ja pois heitettävää. Olisikohan syytä oivaltaa, että ehkä tuo meissä ilmenevä torjunta saakin alkunsa siitä, ettemme tunne tuota meille outoa ja vierasta asiaa ja että juuri sen tähden meidän on niin vaikeaa sitä hyväksyä ja sietää?
Ehkä edellisten viestien tarkoituksena on kritisoida sitä, että katolinen kirkko ja Paavi sen edustajana asettaa ehdottomia "totuuksia", jotka pohjautuvat pari tuhatta vuotta vanhoihin sen ajan "lainsäädäntöihin". Tuolloinhan oli sotiminen hyvin yleistä, joten kaikki piti valjastaa populaationkasvatustalkoisiin. Tämä on omiaan kieltämään homouden, ehkäisyn yms. Tuollaisen vallan omaava ihminen voisi olla hieman varovaisempi mielipiteidensä suhteen kun jotkut sokeasti uskovat tuon hullun puheita. Luterilaisessa kirkossa on aivan samalla lailla järjettömiä oppeja kuten tuo neitseellinen syntyminen, jolle tietysti löytyy järkevä selitys. Tuolla estettiin aviottoman lapsen kuoliaaksi kivittäminen. Luterilainen kirkko vaan sattuu olemaan joustavampi, joka mahdollistaa sen elinvoimaisuuden nyky-yhteiskunnassa. Vaihtoehtoisesti uskonnon pitää pyrkiä itsepintaisesti vastustamaan muutoksia säilyttääkseen elinvoimaisuutensa.
"...kirjoittajista ne, jotka kuuluvat Luterilaiseen kirkkokuntaan, kuinka totuuden ja järjen mukaisilta kuulostavatkaan uskontunnustuksen lauseet neitseellisestä syntymästä tai ruumiin ylösnousemisesta"

Ei kyseiset kohdar ole minkään luterilaisten yksinoikeus. Neitseestä sikiäminen löytyy hieman eri sanoin niin otrodoksisesta kuin katolisesta uskontunnustuksesta. Ja ruumiitkin ovat nykyään kuolleita. Siis uskontunnustuksissa. Eli sama roska kaikilla.

Netsyestä syntyneet jumalat oli muotia jo paljon ennen ajanlaskun alkua.
Jeesuksen vanhemmat olivat yrittäneet lasta jo pitkään, ja pang, Kristus sikiää neitsyestä. Seksivalistuksen puutetta?