• Splenetic

"People like Sheba think they know what it is to be lonely. But of the drip, drip of the long-haul, no-end-in-sight solitude, they know nothing. What it's like to construct an entire weekend around a visit to the launderette. Or to be so chronically untouched that the accidental brush of a bus conductor's hand sends a jolt of longing straight to your groin. Of this, Sheba and her like have no clue."

Barbara Covett in 'Notes on a Scandal'

- - - - -

I attempted to take ten key phrases from the book 'Kiilusilmä feministi' by Kaari Utrio, especially from the feminishm and childhood chapters. Turned out to be relatively difficult so therefore I will just say this to every man and every woman alike:

READ 'KIILUSILMÄ FEMINISTI'! Broaden your understanding of the world and of your status in it.

"Naiset tekevät omaisiaan ja kotiaan hoitaessaan yhteiskunnalle ilmaista työtä, jonka arvo on vuosittain 40% bruttokansantuotteesta. Kaikki maailman kulttuurit joutuvat nojaamaan tähän tosiasiaan: millään yhteiskunnalla ei ole toistaiseksi varaa [saatikka halua, toim. huom.] maksaa tästä työstä."
~ Menneisyys, nainen ja tulevaisuus ~

"En lakkaa ihmettelemästä suomalaisen naisen loputtoman korrektia käytöstä ja kohteliaisuutta. Vääristyneesti hymyillen, kimeästi nauraen hän nyökkäilee, kun hänen ruumiinsa poljetaan lokaan, hänen älyään syljetään, hänen työtään halveksitaan, hänen synnytyksilleen nauretaan. Ei koskaan, ei missään, sotaisinkaan feministi pysty häpäisemään miestä sillä tavalla kuin naista häpäisevät ne sivistyneinä itseään pitävät herrat, jotka huvikseen alentavat äitinsä, vaimonsa ja tyttärensä ihmisarvon suuren yleisön edessä kerätäkseen kiitokseksi muutaman hihityksen."
~ Herrain käytös ~

"Sotavankia ei voi kiduttaa, koska vastapuoli kävisi ikäväksi omille sotavangeilleen. Näin on asiat sovittu. Mutta naisille saa tehdä mitä tahtoo. Niistä ei ole sovittu mitään, ja jos onkin, sitä ei kukaan valvo. -- Kaikki armeijat ovat varkaita ja raiskaajia. -- Sodassa voivat vain miehet voittaa. Naiset ja lapset häviävät aina."
~ Kuolemaakin pahempi kohtalo ~

"Juuri kun aviomiehesi on tappamaisillaan sinut: kun hän on potkinut sinulle keskenmenon, iskenyt silmäsi sokeaksi, repinyt korvasi irti ja hyppinyt päälläsi, raadellut vaatepuulla rintasi ja kuristanut kaulasi siniseksi, iske hänet kuoliaaksi keittiöveitsellä, jos vielä pystyt. Suomessa naisella ei ole oikeutta puolustaa henkeään. Joudut taposta - et kuitenkaan murhasta - vankilaan viideksi vuodeksi."
~ Usko, toivo ja hakkaus ~

And most importantly:

"Onko suomalainen nainen teidän mielestänne ansainnut tällaisen kohtelun? Hän, joka pelasti kotirintaman? Hän, joka painaa kahta työpäivää?"
~ Liputuspäivä ~

2 kommenttia

Rokkihomo

20.6.2008 14:10

Jees. Utrion pakinat jäivät, käsittääkseni, melko vähäiselle huomiolle silloin kun niitä ensimmäisen kerran julkaistiin. Hyvä että nyt saavat lisää lukijoita.

Splenetic

23.6.2008 13:33

No, toivottavasti lukijakunta moninkertaistuu, siitä kun hyötyisi monikin.