• mopsi22

Opiskelua Suomessa (kusipäävaltiovallan alla)

Pitäisi mennä töihin pariksi tunniksi. Aloitin aikanaan opintojen kanssa RTK:lla vkonloppuduunin. Onneksi se on fyysistä ja siitä maksetaan suhteessa siihen kuluvaan aikaan saman verran kuin sijaisuudesta. Raskasta vaan on se, että sen ympärille olen saanut suunnitella jokaisen viikonloppuni viimeisein 2,5 vuoden aikana :/ Tekisi mieli lopettaa se duuni, mutta sijaisuuksista kun ei koskaan tiedä, tarvitsee olla jokin varma vakitulo.

Sitten pitäisi katsoa omat opinnot rekisterisä, kun huomenna pitäisi mennä demolle ihmettelemään, miten opintojeni rakenne muuttuu ja ennen kaikkea (vittumaista!!!) kuinka paljon joudun uuteen tutkintojärjestelmään siirtyessäni opiskelemaan ENEMMÄN kuin vanhassa olisin, jos tästä ehtisin valmistua (valtiovallan takia meidän vuosikurssin olisi pitänyt valmistua 5-vuotisesta koulutuksesta neljässä vuodessa, saatanan mulkvistit...käytännössä pakko siirtyä uuteen tutkintojärjestelmään, jos ei ole ollut ennen opintojen alkua jo jotain suoritettuna. MISSÄ OIKEUSTURVA?!?)

Joudun parin hassun atk-kurssin lisäksi lukemaan kokonaisen sivuaineen lisää. Vittu! Noh, en koe mitään kiirettä tällaisen toiminnan alla koskaan valmistuakaan. Kuppaan valtiolta huolella kaiken, ihan varmasti. Jos multa vaaditaan, otan kyllä kohtuudella sitten kotiinkin päin ja kiusaan hallitusta olemalla sellainen epätehokas yhteiskunnan jäsen (paska kun en oo ees sitä, maksan tv-lupaa myöden kaikki kunnollisesti, samperi sentään; MISSÄ KAPINAHENKI?!?)

Nonnii, tuli taas angstia arjen vittumaisuudesta. Ja tossa ei siis oo sitä, että sitten ois noitten päälle vielä gradua ja kolme vittumaisen isoa tenttiä (+meneillään oleva sivuaine ja valita jokin uusi sivuaine ensivuodeksi ja miettiä, mistä revin 1840 € kelalle ja...).

Mutta hei, saanhan ensi syksynä opintorahaan 40 € lisää per kuukausi. Vuokra on kahdessa vuodessa noussut n. 80 €, niin että liian vähän, liian myöhään! Tuo 40 € on moneen moneen kertaan jo syöty inflaation toimesta. Idiootit (Arkadianmäellä), mutta ainahan voit ottaa (helvetin kallista) opintolainaa, korotkin saa vähentää verotuksessa. Vitut se missään näy! Itsellä on jonkin verrankin lainaa (virhe, virhe, virhe) ja sain muutaman hassun euron vähentää verotuksessa. Turha sitä on rummuttaa Vanhanen ja Katainen (ja saatana keksi jotain muuta tv-luvan tilalle Jungner!).

Terveisin nimim. "#%&#¤*