Mopsi's

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2009.

O arki ja "arki"

herätyskello pirisee aamupimeellä ja kämppä o hyytävä ja aivot huutaa unta=eikivaherätys

peiton alla semmonen ekstra vaeltava käsi joka sillee hiljalleen pimeessä sivelee sua ja heräät pehmoseen suudelmaa=huomattavasti kivampi herätys, vaikka kämppä oliski jäässä ja kello too early for any man to get up...


Ku lukee, nii pitää mieles:

Blogi on ajatuksia, mutta livenä oon paljon muutakin ku tää blogi. Kaikille lukijoille tiedoksi.

En oo blogini, mutta blogi toki osa minua.

Tää on venttiili, jonka availusta huolehdin minä ihan ite. Sillon ku on tarvetta. Mitä pääsee ulos, nii ehkä ei oo tarkotuskaan päästä livenä ulos, eikä oo tarvekaan päästä livenä ulos.

Päiväkirja tää ei mun kohdalla oo. Jos olis, en pitäis sitä täällä. Mun ne ajatukset ei siinä mielessä järjestelmällisesti kirjattuina kuulu kellekään. Toki oon aika vapaamielisesti liikkeellä täällä.

Täällä on hetken tunteita, mitkä ny vaan tavallaan jäävät elään ku ne dokumentoidaan. Ei se tarkota että ne livenä eläis enää kirjottamisen jälkee, tai vältsii enää sen aikanakaa. Laitan vaan tänne, jos jotain semmosta tullu miälee. Kirjaimellisuus ja mun blogi: älkää helvetissä ny ottako!



Tentti meni, ja kai tyylikin, mutta onneksi vitutus taas vaihteeksi tilalla...

Mjoo.

Kaksi kirjaa. Molemmista tasan yksi kysymys. Ei vaihtoehtoisia kysymyksiä. Raakaa.

"Anarkia valtio-opin kansainvälisten suhteiden teoriassa"

"Poliittinen järjestelmä valtio-opin näkemyksenä"

Tms. noin vapaasti muotoillen...

Ekaan sain liian vähän, liian epämääräistä ja -oleellista tavaraa. Toivottavasti ees 1 piste irtoo, että pääsee tentistä läpi. Toiseen sain kiitettävästi vastattua.

Toikin on vaan niin kovin laaaaja kysymys, jos alkaa pohtia (kirjan kappaletta) laajemmin: poliittinen järjestelmä. Eli kaikki mikä liittyy politiikan toteuttamiseen, kaikki osallistujat, kaikki instituutiot ja organisaatiot, kaikki sun muut...huhhuh, että muistin lopulta pari päänäkemystä siitä, MITEN poliittista järjestelmää voidaan tarkastella, ei MITÄ siihen kuuluu. Valitettavasti kysymykset olivat molemmat huonosti muotoiltu sillä a) anarkia valtio-opin teoriassa ei sinällään ollut kirjan aiheena, vaan se, mitä anarkia on yleensä (ehkä vähän sama asia, mutta kun samassa kirjassa on erikseen kansainvälisten suhteiden teoriaosuus, niin hämäsi vähän, että mitä halutaan) ja toisaalta b) yhdenkään "kysymyksen" perässä ei sitä kysymysmerkkiä ollut (voisi palautteeseen jättää, että laitoit sitten paperilla lauseita ilman sen ihmeempiä ohjeita...) ja c) olivat, as usual, kappaleiden otsakkeita läppästynyä paperille; opettele kirja ulkoa -tyylistä oppimista.

Mennee läpi, mutta jotenkin turhauttavaa tenttiä teoksi opettelemalla ne ulkoa (mikä on kyllä helpompaa, kuin soveltaa tietoa, joten ei siinä mielessä valittamista). Yliopisto on liian helppoa niille, jotka pystyvät ulkoalukuun.

Teoriassa meni ihan ok, käytännössä vituttaa tentti (ja tentit).

_______________________________________________________

Sitten tyylistä. Lähiaikoina tekemäni vaatehankinnat ovat joiltain osin samanlaista tyyliä kuin bfllä on. En tarkoituksella hanki samanlaisia vaatteita. Osa on sellaisia, joita en olisi edes noteeranut, ellei joku kamu tms. olisi niitä kaupassa osoittanut.

Em. on johtanut siihen, että menen mihin vain, niin 75 % ihmiset toteavat, että kato samanlaiset ku x:llä! Vai onko ne sen?

Eli tällä hetkellä ilmeisesti sitten apinoin. Ongelma on se, että sellaisetkin asiat, jotka hankin ihan koska niistä itse pidän, ovat saaneet samanlaisia kommentteja, jopa bflltä. Päätelmä: minun täytyy siis jatkossa ensin miettiä, mitä bfllä on ja sen perusteella valita OMAT vaatteeni. Vituttaa oletus siitä, että jos hankkii yhden samantyyppisen vaatekappaleen, niin sen jälkeen kaikki uusi vaatetus on automaattisesti muiden mielestä hankittu vain sen takia, että bfllä on samanlaiset.

Minulta viedään identiteetti tai sitten se ainakin sen ulkoisten osien suhteen määritellään aina sen mukaan, millainen bfnnä on. Vittua.

...sori noksu, made a decision never to wear the blue trousers again, after bf made it somewhat clear that it troubles him that my choices are close to his style (though they sometimes were not even ment to be) and because my sisters first comment was: "ai sulla on samanlaiset vai onko noi bfn?!".

Ehkä sitten, jotta en vain koskaan mitenkään millään tavalla muistuta vahingossa ketään muuta, alan pukeutua jätesäkkiin. Minkä hittoa mä sille voin, että tietty muoti vallitsee, tietty tyyli vallitsee ja jos bf hankkii yhdentyylisen vaatekappaleen, mun pitäis kaikki samantyyliset sitte jättää kauppaan...toisin sanoen, en ehkä voi mustaa takkia enää koskaan hankkia, ku muut totee heti, että bflläski o musta takki...tätä tasoa se on ollut hei!

Raivoon asiasta turhaan, mutta vituttaa saatanasti, kun ihmiset sanovat rivien välistä (jopa bf), että a) mä vaan matkin ja b) mulla ei oo omaa tyyliä...

...ok, oon luonteeltani sellanen, että omaksun helposti ympäristöstä vaikutteita...mutta mitä vittua sitten? se on mun TYYLI.

Mutta kaiketi kaikki ovat päättäneet, että mopsilla ei oo tyyliä, ja jos on, niin se on huono (bf toteaa mun vaatteista, että pappaloimi, uusista vaatteista, että samanlaisen sitten hankit...päätä siinä sitten mitä laittaa päällensä??).

vitun_ärsyttävää

edit: rento tyyli ei onnistu näemmä multa :|



rento tyyli

Outoa sinällään, mutta rento tyyli kirjoittaa (siis täällä ranneliikkeessä) antaa täysin erilaisia mahdollisuuksia kommentoida niin keskusteluja kuin blogejakin; ei tarvitse olla välttämättä niin paljon sisältöä sanottavanaan.

Toisaalta, rento tyyli antaa mahdollisuuden sanoa asiansa ilman, että sen sanomiseen eksaktisti kuluisi aikaa. Voi hakea sitä kuuluisaa mind flowta...täydennellä epämääräisillä sivulauseilla ajatuksiaan. Jos joku ei tajuu, ni ei tajuu, ku ei vältsii itekää tajuu.

Outoa on. Ehkä sitten olen jotenkin pitänyt asiasisältöistä korrektia ilmaisua jotenkin itseisarvona ja jälleen kerran mennyt nokka pystyssä niiden ohi, jotka eivät ole sillä tavalla kommunikoineet.

Oon sitte säälittävä ku aliarvioin muita ja toisaalta aliarvioin itteeniki...hölmöö

tentti huomenna, mitään en tiedä, kerrata en jaksanut, alunperinkään hyvin en oo lukenut, stressiä on, vaikka en stressaa tenttejä vaan meen sillä, että vituiks menee kuitenki. sit ei voi ku yllättyy ilosesti. toivoo helppoja kyssäreitä ja mahdollisimman pientä vitutusta siitä, että tietää mistä aiheesta kysytään, mutta se on just se, mitä ei jaksanu kerrata...eli toivoo mahd. pientä vitutusta omasta laiskuudesta. tuuurha toivo, mut mennää kattoo, mitä kansainvälisillä suhteilla on tenttitarjottavanaan...ärsyttää tentit. paljon.


kukat ja mehiläiset vs. gordon ramsey

Nii'i, elämä on valintoja...

Mut ja bfn parittanut noksu sanoi aikanaan, että sille ei sitten saa puhua kuin kukista ja mehiläisistä, se on niin herkkä ja sulone (viitaten siis nykyiseen bffään)

Mä taas jotenkin oon enemmänki sitä mieltä, että kaveri on lähellä idoliaan, Gordon Ramseytä, ku herkkää ketokukkasta...

...että nih noksu, kyllä se osaa olla aika äkkivääräpärrääjä (aina ja kaikkialla ja usein meikäläisestä johtuen)...dih.. :D

mutta se on MUN pärrääjä...


en jakka

venaanen bertsuun asti, mutta toi vois olla kliffa ja sopivan konservatiivisesti a) erilainen ku muilla ja b) erilainen ku mulla yleensä, olematta kuitenkaan semmonen inyourface-tyyline

http://www.blackgroup.fi/cat/product_details.php?p=1506

mitäs tykkäätte? onko huano? vaikka ette mua tunnekaan, mutta lähette siitä oletuksesta että oon vaalee ja helvetin komee :)

edit: tapanani on helposti omaksua ympärilläni käytettyä kieltä, hence pelsen kliffa ilmestynyt sanastooni...


Mikä liikkuu ja mihin???

"aika liitää", "mihin aika menee?" jne.

Mikä liikkuu suhteessa mihin?

Istun autossa. Liikkuuko auto vai maa vai minä vai mikä? Liikkuvatko ajatukset? Liikkuukko aika, vai pysyykö se paikallaan ja me liikumme suhteessa siihen?

Liikkuuko mikään mihinkään, vai liikkuuko kaikki kaikkialle?

Mitä liike on?

Kaikki murheemme liittyvät liikkumiseen. On kiire. Ei ole aikaa (koska se liikkuu koko ajan). Raha liikkuu, kai.

Onko olemassa erilaisia liikkeen tyyppejä?

Miten aika liikkuu, jos se liikkuu?

Olenko sekoamassa?

Miten mikäkin suhteutuu mihinkin?

Onko kaikki vain yhtä kosmista energiaa ja liikettä?


Energiaa

1.9.-31.12.2008

sähkölasku tuolta ajalta: 105 eppua ja rapiat.

ai saasta.

alan elää pimeessä.

en kuivaa hiuksiani koskaan.

myyn pakastimen pois heti (no en myy, se ei itse asiassa ees oo vielä tossa kulutuksessa ku on joulukuussa hankittu).

plasma ei aukee enää koskaan.

hommaa poljettavan generaattorin.

onko 26 eppua / kk paljon yksiön sähköstä??

mun miälestä on, joskin sitä on ehkä noin 25-30 % tosta määrästä ihan tuhlattu (telkkari turhaa päällä, tunnelmavalaistusta, kylppäriin unohtuu AINA valot, oli energiasyöppö jääkaappi hetken käytössä).

joo, ei auta ku maksaa. onneksi on sen verran rahaa.