Itketkö nyt - Tom Dooley?

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2007.
Edellinen

Ajan hengessä

Uunissa kypsyy pikkuhiljaa uunipuuro (riisistä). Valmistuu matalahkossa lämmössä n. 1½ tunnissa.

Ajatus päivän ruuasta syntyi tullessani kaupungilta kotiin. Poikkesin Anttilassa ja totesin, että se on taas täällä :( Pienet joulukuuset olivat jo paikallaan. Ja kävelykadun jouluvaloja asennettiin paikalleen.

P***le tätä kaupallisuutta! Mihin tätä joulukaaosta voisi paeta?

Taidan lähteä illaksi baariin.


Univiikko alkaa!

Enteet on hyvät! Nukuin lähes kahdeksan tuntia ilman pillereitä! Toivottavasti tämä lupaa hyvää jatkossakin.

Kävin eilen Helsingissä. Antoisa reissu. Mutta mukava oli palata kotiin ja omaan sänkyyn. Helsinkiin on jotenkin pitkä matka ;) Lomalla pitää kokeilla, onko Tampere lähempänä...

Eilen sen muistin ja juuri hetki sitten tajusin! Olemme siirtyneet normaaliaikaan. Onneksi muutamat laitteet siirtävät itse itsensä tähän "oikeaan aikaan". Muuten olen sitä mieltä, että tällainen kellojen siirto on jonninjoutavaa. Mitä me tästä hyödymme?

Lomakin alkoi virallisesti tänä aamuna =)) Toivon mukaan se ei tuo stressitekijöitä tullessaan, vaan osaan olla "mitään tekemättä" kaikki nämä viikot.

Yleensä lomalla on tapahtunut paljon positiivisia asioita. Sitä odotan nytkin. Mutta kaikessa rauhassa. Jo pienenä poikana isä opetti, että hiljaisissa vesissä kalat kutevat.

Hyvää pyhää!


Viimeiseen mieheen

Tuli tämäkin aamu! Lomaviestit kalentereihin ja muihin sähköisiin "joutavuuksiin" jätetty. Puhelin on jo suljettu.

Viisi tuntia loman alkuun - ja Helsinkiin: ystävien seurassa ystävien pariin. Uusia kokemuksia, kenties.
Tärkeintä on irtiotto tästä arjesta.

Huomenna on jo koti-ikävä.



Ainahan ei hommat voi mennä putkeen

Ollin tänään pitämässä luentoa, jonka aiheen sain perjantaina. Aikaa luennon valmisteluun oli ihan riittävästi.

Kun aloitin aamulla ja kerroin luennon aiheen, osanottajat kertoivat, että ko. aiheen luento oli pidetty jo eilen. Kenessä vika? Ei luennon aiheen antajassa eikä (yllättävää kyllä) minussa. Eilinen luennoitsija oli omin päin ottanut listasta sen, mikä oli tuntunut sopivan hänen intresseihinsä.

Nyt särkee vähän päätä. Johtuneekohan siitä, että neljä tuntia meni "luoviessa" uuden otsikon kanssa. Onneksi osallistujat olivat innostuneita ja siten keskustelevia.

Voi päänsärkyyn olla toinenkin syy. Minulle tarjottiin luennon välillä ruoka. Kasvissyöjänä sain kukkakaaligratiinia. Yäk! Syön kakkakuulia kerran vuodessa ja se kiintiö on perhepäivällisillä jo hoidettu.

Mitähän vielä on tänään tulossa? Tunnettehan sanonnan: "Ei kahta ilman kolmatta."


Onnea Kimille ja Ferrarille!

Tulin juuri baarista. Se on pitkiin aikoihin poikkeuksellista, mutta Sao Paolon formulakisojen jälkeen kotiin jääminen olisi ollut mahdotonta ;)

Katsoin kisat täpötäydessä kotibaarissani Mallaskukossa. Samalla kun katsoin kisaa, katselin myös ympärilleni. Miehiä, raavaita miehiä tupa täynnä. Ja voi niitä tunteenpurkauksia ja myös hiljaisuutta Maamme-laulun aikana.

Jäin ihmettelemään, kuka katsoo kisoja enää kotona (yksin), jos voi katsella niitä tuonkaltaisessa tunnelmassa, vieri vieressä, "reisi reittä vasten" =))

KaraÅkebaarissa pohdimme kisan jälkeen, kuka oikeastaan (homoista) seuraa urheilua. Yllättävän harvat. Itse asiassa eletyissä (mies)suhteissani en ole törmännyt kertaakaan urheilusta kiinnostuneeseen mieheen. Pitkäaikaisen ystäväni kanssa meillä oli tapana kierrellä erilaisia yleisurheilukisoja Ruotsissa ja Suomessa ja seurata samalla kukin tahollaan erilaisia urheilutapahtumia -- Ja viestitellä toisillemme erilaisista ennätyksistä ja muista poikkeuksellisista tapahtumista urheilun saralla. Hänen kuolemansa jälkeen olen tämän harrastukseni kanssa jäänyt yksin :(

Mikä urheilussa sitten kiehtoo? Toisin kuin yleensä luullaan, kyse ei ole upeavartaloisista miehistä ja naisista. Esteettisesti toki urheilu on nautinnollista. Mutta en jaksa lakata ihastelemasta ihmisiä, jotka uhraavat aikansa (ja jotkut jopa terveytensä) ylittääkseen omia rajojaan.

Kunpa osaisin laittaa itseni likoon omissa arkisissa ympyröissäni, kehittää itseäni ja joskus jopa yllättää itseni positiivisesti, rajojani rikkoen ;)

ÅkeBaarissa oli mukava vaihtaa myös kuulumisia harvemmin nähtyjen kavereitten kanssa. Siksikin kello on paljon - ja rahaa kului peräti yhden siiderituopillisen verran.

Edessä kaksi vapaata - eikä mitään aikatauluja. Voiko sitä tässä nyt mitään muuta vaatia. Nyt voi tarkkaan analysoida Interlagosin kisan vaiheet ;))

Hyvää alkavaa viikkoa!


Merkittävä kaapistaulostulo?

Päivän uutinen tulee tänään maailmalta: "Kirjailija J.K. Rowling paljasti perjantaina, että Dumbledore on homo."

Nyt sitten pitää ryhtyä lukemaan Pottereita aivan uusin silmin ;)

Viimeiset työpäivät ovat poikkeuksellisen raskaita :( Kaikenlaista pientä sälää kerääntyy ja jotka on hoidettava. Kuten aikaisemmin kerroin, Pomo on ulkomailla. Kun menin perjantaina töihin, minua odotti pitkä lista "hoidettavia" ja aivan joutavanpäiväisiä paperihommia. Suunnitelma viipyä työpaikalla parisen tuntia vaihtui joksikin aivan muuksi.

Viikon päästä olen kuitenkin jo työni tehnyt ja lomalla. Yritän ehtiä Helsingin (homo)rikkaaseen elämään vielä lauantai-illan aikana. Äsken sain tekstiviestin, että eräs ystäväni on tuonut minulle matkoiltaan sikareita. Perinteetkin on sitten turvattu. Muutama sikari... Minua vaan häiritsee kovin se, että en ole keksinyt paikkaa missä voin niitä polttaa. Kotiparveke on kyllä lasitettu - mutta haluaisin tehdä sen ihmisten ilmoilla ja hyvässä seurassa ;)

No, mitäpä minä sitä paikkaa murehtimaan... Ei ole tiedossa edes hyvää seuraakaan :( Kaiketi?


Hukkaan mennyt?

Väsyneenä käyn ylikierroksilla. Siksi on ollut oikeasti hyvä, että en juuri ole kotoani tänään poistunut. Normaalisti yritän edes jotenkin harkita, mitä suustani päästän.

Väsyneenä pettää kontrolli. Tulee sanottua sellaista, mitä saattaa katua "lopun ikäänsä". Ja aina nuo sanomiset eivät ole ilkeitä - vaan lähes päinvastoin, liiankin kanssa ***punastuu***

Huomenna on jo perjantai. Pomo lähtee virkamatkalle ulkomaille. Valta ja kunnia on siirretty allekirjoittaneelle. Olen siis urani huipulla. Valitettavasti Pomolla on meno-paluulippu :( Mutta kyllä sitä muutamassa päivässä saa aikaan hämmennystä - joskin Pomo on pitänyt siitä huolen aina itse.

Nyt Väsyttää. Nyt tunnen itseni Yksinäiseksi. Antaisiko yö lohtua?


Miehiä kyllä riittää

Eilen iltapäivällä tuli tumma Elisan mies. Tutki aikansa ja poistui. Lupasi tulla pian takaisin, jos ongelmani ratkeaa alakerrassa.

Ei ratkennut. Tuli vain tyly tekstiviesti. Perjantaina tulee Soneran mies eikä edes sisälle.

Laajakaistan kuntoon saaminen näyttää olevan työlästä. Elisan miehen valtuudet päättyivät käytännössä kotini oven ulkopuolella. Verkko, jota Elisa käyttää, on vuokralla Soneralta...

Tässä sitä eletään naapurin hyväuskoisuuden varassa.


Uneton Turussa?

Se on vanha asia, että kärsin unettomuudesta. Mutta sitä en ole ehtinyt vielä kertoa, kuinka nopeasti uni voi tulla - ja yllättää.

Eilen iltapäivällä tein lähtöä Helsingistä Turkuun. Aikaa junan lähtöön oli reilut kaksi tuntia (periaatteeni on ollut, etten maksa Pendolinovuorosta, joka maksaa yli 30 euroa suuntaansa). Aikaani kuluttaakseni ostin Asemaravintola Elielissä kupin kahvia ja vetäydyin takaseinustalle ajatellen siellä voivani olla rauhassa. Ja sieltä näkisi koko miljöön.

Laskin kahvikuppini pöydälle, riisuin takkini ja istuin itsekin. Päätin antaa kahvin hieman jäähtyä ja katselin ympärilleni. Heräsin vajaan tunnin päästä istualtani - kahvi jäähtyneenä edessäni. Kelloa katsoaessani totesin, että en jaksa odottaa toista tuntia, vaan maksoin Pendolinomaksun. Nukuin junassa, nukuin kotona - vielä tänäkin aamuna pitkään.

Nyt sillä ei ole väliä, saanko nukutuksi ensi yönä. Tärkeämpää on kokemus siitä, että uni tulee vielä - ilman kemiallisten aineitten myötävaikusta.

Muutoin on päivä mennyt Helsingin tapahtumia kerratessa, siivotessa, uidessa ja ruokaa laittaessa. Jossakin vaiheessa kuvittelin vielä, että lähtisin karaokea laulamaan.

Mutta ulkona sataa. Ja sisällä soi mainio musiikki. Radio Suomen puolella on Kadonneitten levyjen metsästys käynnissä. Musiikkia laidasta laitaan - pääasia kuitekin, että harvinaiusuuksia, minulle tuntemattomia.

Toisinaan on hyvä suositella tuttujen sijaan Tuntemattomia.

Edellinen