Hallitsematon rakennemuutos

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2007.

Yllätysmomentti

Kaksi läheisintä työkaveriani oli hankkiutunut A-viruksen kouriin viikonloppuna, sairaslomaa aluksi kolme päivää. Mahtava maanantain aloitus, yksin monen opiskelijaryhmän kanssa. No, pienillä hätäjärjestelyillä sain tämän päivän sujumaan, ja huomisesta eteenpäin sain jo hankittua sijaisiakin. Toisaalta olin täynnä virtaa sitten koko päivän. Pieni yllätystekijä saa minut vauhtiin :).

Lunta tuli viikonloppuna parikymmentä cm lisää. Kiva kiva kiva!!! Nyt on todella talvisen näköistä. Harmi vain, kun heti taas pakkanenkin kiri -23 asteeseen. Nyt olisi mukavaa olla ulkona, hiihtämässä ja nauttimassa raikkaasta talvisäästä.

Täytyy kuulemma lähteä käymään kaupassa. No joo, kun puolisko nätisti pyytää niin täytyy totella ;-)


Vista vs Linux

Asensin viime viikolla Windows Vistan työkoneelleni ja ihastuin heti. Sen jälkeen asensin Office 2007:n - ja olin myytyä miestä! En missään nimessä vaihda takaisin XP:hen ja Office 2003:een!!!

Perjantaina asensin toiselle koneelle Linuxin, Suse 10:n. Ihastuin siihenkin. Nyt en tiedä kumpaa käyttäisin ;-). Joka tapauksessa joudun opettelemaan kunnolla molemmat, koska joudun myös opettamaan molempia. Linuxista ajattelin opettaa eri jakeluita, tosin tulee vähän valinnan vaikeus. Ubuntu? Fedora? Joku muu?

Tein iltapalaksi ruispatonkia, jonka ohjeen sain Sleepygay:lta. Viimeksi en ehtinyt ottaa kuvaa, ne tuli syötyä heti. Nyt otin eka pellillisestä kuvan. Vähän tulivat muotopuolia tällä kertaa, mutta ah kun olivat hyvä :).



Rakennemuutos

Työpaikan rakennemuutos on nyt ollut käynnissä vuoden ja kuukauden. Jo alkuvaiheessa meille selvisi, että sitä ei hallitse kukaan. Johto oli sen päättänyt ajaa läpi hinnalla millä hyvänsä. Eilen katsottiin viime vuoden talouslukuja. Suoraan rakennemuutoksesta aiheutuneita ylimääräisiä kuluja oli 80000 euroa ja välillisiä kuluja (mm. palkat) vielä enemmän.

Koko viime vuoden ajan meitä opettajia syyllistettiin ja moitittiin tuhlaamisesta ja kaikki mahdollinen kiristettiin pois. Samaan aikaan hallinnon menot kasvoivat ja uusia henkilöitä palkattiin, on markkinointisihteeriä ja on kehittämissihteeriä jne. Joka kerta kun kuljen jomman kumman työhuoneen ohi, he ovat lukemassa netin kautta Ilta-Sanomia tai jotain muuta. Työtä heillä ei tunnu olevan koskaan. Markkinointia ei kukaan ole tehnyt vuoteen ja kaikenlainen kehittäminen on kielletty sillä perusteella, että opettajien täytyy ensin hommata rahoitus ja sitten saa kehittää. Nämä sitä varten palkatut henkilöt eivät ole tehneet kuluneen vuoden aikana mitään, ovatpahan nauttineet palkkaa.

Mielenkiintoista seurata mitä päättömyyksiä tänä vuonna tehdään ja kenet siitä sitten syyllistetään. Rakennemuutos joka tapauksessa on hallitsematon. Onneksi ei tarvitse itse olla vastuussa mistään muusta kuin opetuksesta...


Virtaa täynnä

Olen merkillisellä tuulella tänään. Ja varsinkin nyt. Olin päivän töissä, ja ekan kerran lähes vuoteen otin torkut töitten jälkeen. Väsytti. Nyt on nälkä ja haluttaisi leipoa jotakin hyvää iltapalaa :).

Viikko on ollut rankka, mutta antoisa. Olen ollutkin täynnä virtaa koko viikon. Oikeastaan vasta nyt olen ollut kunnolla terve tammikuun flunssa- ja mahatautikierteen jälkeen. Olen nauttinut opettamisesta, ja kaikki on sujunut yli odotusten. Pitäisi koputtaa puuta, kuitenkin jo ensi viikolla kaikki palaa normaaliin uomiinsa ;-)

Jokin syvälle haudattu insinööri sisälläni haaveilee tällaisesta laitteesta: http://video.google.com/videoplay?docid=2942922314315974986 :D