ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Yle Puhe -radiokanavalla puhuttiin suhtautumisesta hlbtiq-vähemmistöihin

Vuoden homon valinta innosti Radio Puheen Akti-ohjelman avaamaan puhelinlinjat aiheesta ”Syrjitäänkö seksuaalivähemmistöjä edelleen”. Kuuntelijat ottivat kantaa suorassa lähetyksessä laiskanlaisesti. Ohjelma lähetettiin tiistaina 7.2.2017.Ohjelma löytyy Areenasta.
areena.yle.fi

Tuoreita tutkimustuloksia Saksasta

Viimeksi kansalaisten mielipiteistä kerrottiin Saksassa marraskuussa 2016, kun Friedrich-Ebert-Stiftung julkaisi tietoja asennetutkimuksestaan. Saksalaisten keskuudessa homofobia on vähenemässä. Vain 9.7% suhtautuu homoseksuaalisiin ihmisiin halveksien. Vuonna 2011 luku oli 16,4%. Tutkimuksessa ihmisille esitettiin mm. kysymys ”On vastenmielistä, kun homot julkisesti suutelevat”. Kun kysyttiin, onko homoseksuaalisuus moraalitonta, 81% kertoi, että ei ole moraalitonta.Uusimmat tulokset ovat erilaisia, kuin kesällä 2016 julkaistut Leipzigin yliopiston tutkimustulokset, joissa suhtautuminen homoihin, romaneihin ja muslimeihin on muuttumassa selvästi kielteisempään suuntaan. Parina viime vuonna suhtautuminen on kääntynyt selvästi kielteisempään suuntana. Tutkimukseen osallistui 2 420 henkilöä, ja tuloksia kuvataan ”pelottaviksi”. 40% vastaajista piti homojen ”julkista” suutelemista inhottavana.
Puoluettain homosuudelmaa inhottavana pitävät jakautuvat seuraavan kuvan mukaan. Vaihtoehto Saksalle AfD on tämän perusteella homovihamielisin puolue.


Saksalaisten suhtautuminen homoihin Leipzigin yliopiston tutkimuksen mukaan (kesä 2016).
Puolueittain suhtautuminen homojen suutelemiseen, Leipzigin tutkimuksen mukaan, kesä 2016

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy