ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Yle: Pesäpallon viisinkertainen Suomen mestari korjaa sukupuolensa

Sami Mollgren • 21.11.2017 08:02 IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • KOTIMAA

Lapuan Virkiässä pelannut Saloranta Lapualla syyskuussa 2016 (kuva: Timo Aalto / Lehtikuva)
Alexander Saloranta on aiemmin tunnettu suomalaisilla pesäpallokentillä etunimellä Paula. Hän on aloittamassa sukupuolenkorjausprosessia. Viisinkertainen Suomen mestari pelasi päättyneellä kaudella lajin pääsarjassa Superpesiksessä, Lapuan Virkiässä.

Saloranta, 30, kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa.

- Hei, olen Alexander, Saloranta kirjoitti Instagram-tilillään.

- Aion elää elämääni tästä eteenpäin miehenä.

Hän kertoo aina tunteneensa, että on syntynyt väärään sukupuoleen - ja, että on nyt ottamassa näkyvän askeleen siihen, että asia muuttuu.

Nyt käynnistymässä on prosessiin liittyvä arviointijakso, ja sen jälkeen hän odottaa saavansa transsukupuolisuusdiagnoosin TAYS:n transpolilta, joka mahdollistaa virallisen nimenmuutoksen. Diagnoosi edellyttää sairaanhoitajien, psykologien, lääkäreiden ja sosiaalityöntekijöiden kanssa käytäviä keskusteluja.

Ylelle hän kertoo toiveekseen, että olisi itsensä kanssa onnellinen.

- Saa olla sellainen, mitä tuntee sisältä päin itsensä olevan. Saa alkaa elää sellaista elämää, jota olisi toivonut jo pidemmän aikaa olevan, sanoo Saloranta.

Saloranta on aiemmin puhunut homoseksuaalisuudestaan.

- Sukupuoli tai se, miltä kroppa näyttää, ei määritä, mikä on ihmisenä. Suvaitsevaisuus on hyvä sana kuvastamaan tätä kokonaisuutta, sanoo Saloranta.

Ylen haastattelussa Saloranta kritisoi prosessia.

- Onhan se ihmistä alistavaa, että toiset ronkkivat elämääsi, mikä loukkaa yksityisyyden suojaa. Netistä löytyy paljonkin tietoa siitä, kuinka tutkimukset rikkovat ihmisten perusoikeuksia. Voi sanoa, että aika perseestä, toteaa Saloranta.

Salorannan saama palaute joukkuetovereilta ja faneilta on ollut lähinnä myönteistä. Ura pesäpallon naisten sarjassa kuitenkin päättyy, vaikka kiinnostus lajia kohtaan säilyy.

- Sitä kuitenkin tiedän osaavani tehdä sukupuolesta riippumatta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy