ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Yle: Olavi Uusivirta sai KD-poliitikon tolaltaan

Sami Mollgren • 16.07.2014 16:47 • 11 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Olavi Uusivirta nimitettiin homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi keväällä 2012. Kesällä 2014 Uusivirta järkytti joensuulaista KD-poliitikkoa suutelemalla bändikavereitaan Ilosaarirock-tapahtumassa.
Kristillisdemokraatteja edustava joensuulainen kaupunginvaltuutettu Marjatta Räty kritisoi mielipidekirjoituksessa maakuntalehti Karjalaisessa laulaja-näyttelijä Olavi Uusivirran viikonloppuista esiintymistä Joensuun Ilosaarirockissa. Uusivirta esimerkiksi suuteli miespuolisia bänditovereitaan.

Räty oli vapaalipun saatuaan seuraamassa festivaalitapahtumaa ensimmäistä kertaansa. Hän purki kokemuksiaan mielipidekirjoituksessa, jossa aiheena olivat esimerkiksi lippujen korkeat hinnat ja esiintyjien antama esimerkikki nuorille. Räty pohti kirjoituksessaan sitä, että onko tällainen "nuorille tarjottava tämän päivän totuus perhe-elämästä".

- Tuntui ihan, että henki salpautuu, kun kuului huudot "menkää huoraamaan, menkää huoraamaan". Tuntui, että sydän pysähtää, että kuulenko minä oikein. Varmaan lähes 5-10 kertaa hän toisti sitä, sanoo Räty.

Uusivirta kuitenkin kiistää kehoitukset huoraamaan lähtemisestä. Hän sanoo, että Räty vääristelee asiaa tarkoituksella. Myös esityksen kuulleet vahvistavat Uusivirran käsityksen tapahtumien kulusta.

- Marjatta Räty on tässä ilmeisesti vähän tieten tahtoenkin vääristellyt mun sanomisia siellä lavalla. En ole koskaan ketään kehottanut huoraamaan, sanoo Uusivirta Ylen mukaan.

Uusivirta kertoo, että hän on tavannut Reeperbahn-nimisen kappaleen alussa kysyä yleisöltä, että "oletteko käyneet huorissa tai oletteko vierailleet punaisten lyhtyjen alueella", ja harva käsi nousi ylös. Tämän jälkeen Uusivirta oli todennut, ettei niin kannatakaan tehdä, vaan "sen sijaan tarttukaa läheistänne kädestä kiinni ja antakaa hänelle vaikka suudelma". Uusivirta vahvistaa, että tämän jälkeen lavalla oli suudeltu bänditoverien kesken.

- Kaikki jäsenet hän kävi suutelemassa ja se ei ollut mikään poskipusu eikä -suukko, vaan se oli aivan näytös. Tuntui, että ei tämä voi olla totta Joensuun laululavalla sunnuntaina iltapäivällä. Vielä että he kaikki olivat miehiä ja kehotus oli, että vieruskumppanille tehdään samoin, toteaa Räty Ylen mukaan.

Räty myös vaatii, että esiintyjien ja esitysten laatu tarkastettaisiin huolellisesti ennakkoon. Rädyn sensuurivaatimuksiin Ilosaarirockia järjestävä Joensuun Popmuusikot ei kuitenkaan lämpene.

- Artisteilla on sananvapaus, emmekä halua rajoittaa heidän oikeuksiaan. En pysty kuvittelemaan, että Marjatta Rädyn haluamaa ohjelmistoa käytännössä rakennettaisiin. Popmuusikot kannattaa moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta, kuten tasa-arvoista avioliittolakia, sanoo toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen Ylen mukaan.

Ilta-Sanomien kommenttiosiossa Rädyn kirjoitus on saanut osakseen huomattavan määrän huvittunutta kommentointia. Eräs kommentoija kirjoittaa, että "tämän kukkahatullisen poliitikon onni oli, ettei sattunut esim. Petri Nygårdin keikalle" ja toinen ihmettelee, että "eikö nuo maksa mistään mitään". Myös Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa Rädyn kirjoitus on herättänyt hilpeyttä - ja toisaalta vakavaakin keskustelua siitä, miten kapeakatseiset ihmiset voivat hankaloittaa yhdenvertaisuuskehitystä päästessään päättävään asemaan.

Uusivirta on ottanut aiemminkin kantaa moninaisuuden puolesta. Sateenkaariyhteisöt ry nimitti muusikko Olavi Uusivirran homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi vuonna 2012 kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä. Nyt Uusivirta haluaa lähettää terveisiä Rädylle.

- Maailma on monimuotoinen Marjatta. Myös rakkaus on monimuotoista. Ei ole vain yhtä totuutta rakkaudesta, toteaa Uusivirta.

Uusivirta kokee Rädyn kirjoituksen sopivan paremmin jollekin toiselle vuosikymmenelle kuin vuoteen 2014. Uusivirta ei pidä Rädyn kirjoituksena oikein keskustelun avauksenakaan, sillä hänen mukaansa järkiperäiset argumentit loistavat Rädyn kirjoituksesta poissaolollaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Viikon paras uutinen! Kilahtaneet kukkahattutädit on ihan parasta!
  Nuttura tiukalla (ei rekisteröitynyt) • 16.07.2014 16:53
Kenties rouva Rädylle oli käynyt featarihuumassa väärinkuulemisen lapsus freudiano?
  SaintJudy • 16.07.2014 19:30
Ehkä hällä... puhe siitä mistä puute?
  smo • 16.07.2014 20:02
Kiitokset Olaville hyvästä hoidosta asian suhteen.


umpi-usiksia lienee kiihottanut myös Olavi Uusivirran tuorehko musiikkivideo,
Ollaanko tämä kesä näin -kappaleesta

www.youtube.com

jossa on omanlaisensa pitkätukkamiehekäs, jopa transsahtavan bi visio John Lennonin ja Yoko Onon kukkaisajan bed peace -teemalla.
upload.wikimedia.org

sekä myös New Yorkin Stonewallin gay liberation -muistomerkin asetelmaa videon yhdessä kohtaa
www.mirales.es

(Eikä Olavi Uusivirta mitenkään sorra heteroseksuaalisesti suuntautuneitakaan:
www.youtube.com )

John Lennonin Imagine / Kuvittele -kappalehan vetää umpi-usikset tunnetusti ihan euforia-kliimaksiin ; )

Kuvittele ettei ole "taivasta" (no heaven)
Se on helppoa jos yrität
Ei helvettiä allamme,
Yllämme vain taivas (sky)
Kuvittele kaikkien ihmisten
Elävän tätä aikaa

Kuvittele ettei ole valtioita
Se ei ole vaikeaa tehdä
Ei mitään jonka puolesta kuolla tai tappaa
Ei myöskään uskontoja
Kuvittele kaikki ihmiset
Elävän rauhassa

Voit sanoa että olen uneksija,
Mutta en ole ainut
Toivon että jonain päivänä liityt meihin
Ja maailmasta tulisi yhdistynyt

Kuvittele ettei olisi omistamista
Pystytköhän siihen
Ei tarvetta ahneuteen tai nälkään
Veljeys ihmisten välillä
Kuvittele kaikki ihmiset
Jakamassa koko maailman

(kertosäe)

Ja maailma eläisi yhtenä.

Kommenttia muokattu: 16.07.2014 klo 23:22
  human • 16.07.2014 20:52
Hyvä Olavi!
  JP (ei rekisteröitynyt) • 16.07.2014 21:12
"Tuntui, että ei tämä voi olla totta Joensuun laululavalla sunnuntaina iltapäivällä. Vielä että he kaikki olivat miehiä ja kehotus oli, että vieruskumppanille tehdään samoin."

Onpa hurjaa!
  Vautsi (ei rekisteröitynyt) • 16.07.2014 21:37
Huvittavaa, että Räty vielä valituskirjoituksessaan muutti lipun hinnan markoiksi. Ei ihan voi enää vuonna 2014 verrata euroja vuoden 2002 markkaan silloisilla kursseilla. Räty ei elä tosimaailmassa.

Kommenttia muokattu: 16.07.2014 klo 21:54
  Is • 16.07.2014 21:53
Täydet pisteet Olaville ja koko bändille ja Olavin kotiporukoille!
  oscari • 16.07.2014 23:02
Tässä kd:lle hyvän uskon laulu

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 16.07.2014 klo 23:34
  human • 16.07.2014 23:31
Nytpä tämä Marjatta Räty (nykyään kai perussuomalaisia) on pillastunut Robinin Hula hula -kappaleesta
  smo • 02.06.2017 07:25
Marjatta Räty (ps) on taas niin mielensä pahoittanut, kertoo Ilta-Sanomat. Kaupunginvaltuutettu pahoitti mielensä Ilosaarirockin naku-uinnista: ”Mauttomuuden mauttomuus, tunnin siellä kikkeloivat” ( www.is.fi )
  smo • 19.07.2017 22:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy