ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

YK julkaisi Bollywood-vaikutteisen hlbti-yhdenvertaisuutta edistävän videon

Sami Mollgren • 02.05.2014 11:18 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdistyneiden kansakuntien YK:n ihmisoikeustoimisto on tuottanut Bollywood-vaikutteisen musiikkivideon edistääkseen hlbti-yhdenvertaisuutta. Video julkaistiin Mumbaissa järjestetyssä tilaisuudessa huhtikuun lopussa.

Intialaisen keskiluokan maailmaan sijoittuvan värikkään "The Welcome" -videon tarina kertoo nuoresta miehestä, joka tuo poikaystävänsä näytille perheelleen. Videolla esiintyy Bollywood-näyttelijä Celina Jaitly, joka on myös mukana YK:n yhdenvertaisuustyössä.

Video on osa YK:n Free & Equal -kampanjaa, jolla pyritään taistelemaan homofobiaa vastaan ja haastaa homoseksuaalisuuteen liitettyjä stereotypioita.


The Welcome - United Nations Free & Equal

Intialaisessa elokuvakerronnassa homoseksuaalisuus on hyvin harvoin esillä, ja silloinkin lähinnä hyvin stereotyyppisissä muodoissaan.

Videon avulla on tarkoitus herättää keskustelua hlbti-aihepiiristä.

- Kun ihmiset saa puhumaan näistä kysymyksistä, on taistelu jo puoliksi voitettu, sanoo Jaitly.

Intian korkein oikeus päätti joulukuussa 2013 pitää voimassa samaa sukupuolta olevien väliset seksuaalisuhteet kieltävän siirtomaa-ajalta peräisin olevan lain. Pykälän rikkomisesta voi saada jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen. Kielto kumottiin vuonna 2009 alemmassa oikeusasteessa, jolloin Delhin oikeusistuin katsoi, että "luonnonvastaisen seksin" kieltävä laki on perusoikeuksia rikkova. Useat uskonnollistaustaiset ryhmät valittivat Delhissä tehdystä päätöksestä korkeimpaan oikeuteen. Korkein oikeus katsoo, että on parlamentin asia päättää homoseksuaalisten suhteiden laillisuudesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
YK:n ihmisoikeuksien vatuutettuhan on Intian tamili-sukuperää oleva etelä-afrikkalainen Navi Pillay en.wikipedia.org
www.youtube.com

YK:n kampanja hlbt-ihmisoikeuksista on ollut käynnissä jo pidempäänkin
www.youtube.com

Samaa sukupuolta olevien väliset seksuaalisuhteet kieltävällä, viktoriaanisen Englannin siirtomaa-ajalta peräisin olevalla lainsäädännöllä on ollut brittiläisen imperiumin vaikutuspiirin maissa huonot asennevaikutukset.

www.youtube.com

Isona erona Intian eduksi esim. Venäjään nähden on se, että Intiassa hlbt-asioista voidaan julkisuudessa keskustella

www.youtube.com

Intiassahan naisten asema yhteiskunnassa on käytännössä heikompi ja nuoria kohtaan odotukset ja paineet hetero-elämäntavan tyyliseen avioitumiseen kovemmat, kuin meillä.

Kaikki uskonnot eivät silti ole olleet niin umpi-tuomitsevia ja yksioikoisia, kuin abrahamiset ovat olleet

HLBT ja hinduismi: en.wikipedia.org

Toki sitten hinduistakin löytyy uskontoradikaalinsa.

Kommenttia muokattu: 03.05.2014 klo 08:49
  human • 02.05.2014 19:11
Mumbaissa (joka on Intiassa hlbt-ihmisille tavallaan, kuin Tel Aviv Israelissa) vietettiin helmikuulla perinteistä Mumbai-Prideä näin

www.youtube.com

Taistelu heillä perus-ihmisoikeuksistaan tuli entistäkin tärkeämmäksi Intian korkeimman oikeuden 2013 joulukuisen päätöksen jälkeen.

Intiassahan on menossa nyt parlamenttivaalit, mutta vaaleissa maan hlbt-ihmisten perus-ihmisoikeuksien yhdenvertaistaminen on jäänyt muiden asioiden jalkoihin en.wikipedia.org

Mutta Intian HLBT-ihmiset tekevät urheasti töitä kanssaihmistensä keskuudessa
www.youtube.com


Pannaanpa tähän intialaisen koomikon huumoripläjäys www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 02.05.2014 klo 20:21
  human • 02.05.2014 19:24
Jotan hlbt-teemalla on Bollywoodissakin saatu aikaiseksi

www.youtube.com
(tuossa esim 1:24:00 - )

sekä vino pino lyhytfilmejä, esim.
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
  human • 02.05.2014 20:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy