ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Wivi Lönnin muistolaatta Hotelli Helkan seinässä

Ensimmäinen suomalainen naisarkkitehti Wivi Lönn on saanut muistolaatan helsinkiläisen Hotelli Helkan seinään. Lönn on suunnitellut tämän NNKY:n omistaman rakennuksen. Hän asui hotellissa 38 vuotta, siitä ajasta pari vuotta yhdessä elämäntoverinsa Hanna Parviaisen kanssa.

Viivi Lönn on suunnitellut monia tunnettuja rakennuksia, mm. Tallinnaan Estonia-teatterin ja Helsinkiin Uuden ylioppilastalon (molemmat yhdessä Armas Lindgrenin kanssa). Hotelli Helka sijaitsee Nuorten Naisten Kristillisten yhdistysten omistamassa talossa Pohjoisella Rautatienkadulla, kivenheiton päässä uudesta Hercules-yökerhosta.

Arkkitehti Wivi Lönnillä ja kauppaneuvos Hanna Parviaisella oli asunto myös Pariisissa, ja he matkustelivat paljon ympäri Eurooppaa. Hotelli Helka uusittiin täydellisesti vuonna 2006, eikä luultavasti ole säilynyt mitään jälkiä Lönnin ja Parviaisen käyttämästä huoneistosta.

Wivi Lönn muutti asumaan Hotelli Helkaan vuonna 1928. Parviainen asettui Helsinkiin pysyvästi vuonna 1936. Lönn kuoli vuonna 1966. Hanna Parviainen oli kuollut jo 1938.

Muistolaatasta järjestettiin suunnittelukilpailu ja sen voitti arkkitehtiopiskelija Roni Koski-Tuuri työllään Silhuette. Julkaisutilaisuus oli 24.4.2016.

Hotelli Helka on muutaman kymmenen metrin päässä uudesta Hercules-yökerhosta.

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy