ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Vihreiden supertappio Itävallan vaaleissa johti Ulrike Lunacekin vetäytymiseen Europarlamentista

vaeltaja2006 • 18.10.2017 22:17 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Itävaltalainen politiikko ja hlbtiq-aktivisti Ulrike Lunacek ilmoitti eilen, että hän eroaa Europarlamentista. Myös Itävallan vihreiden johdossa oleva Ingrid Felipe jättää paikkansa. Syynä on vihreiden totaalinen häviö parlamenttivaaleissa viikonloppuna.

Lunacek valittiin Europarlamenttiin vuonna 2009. Vuoden 2013 EU-vaalien jälkeen hänestä tuli Europarlamentin varapuhemies. Ulrike Lunacek oli mukana johtamassa parlamentin poliittisten ryhmien välistä yhteistyöelintä hlbtiq-kysymyksissä, ns. intergroupia. Lunacek on ollut aina valmis kritisoimaan homovihamielisiä poliittisia piirejä, mm. Unkarin Viktor Orbánia.

Vuosina 1999-2009 Lunacek oli Itävallan parlamentissa. Hän oli siellä ensimmäinen lesbopoliitikko.

Perussyy Lunacekin erolle on kurjaakin kurjempi menestys parlamenttivaleissa viikonloppuna. Vihreät menettivät yli 8% äänistään ja jäivät parlamentin äänikynnyksen alapuolelle. Eniten ääniä hävisi sosialidemokraateille, mutta myös Vihreistä eronneelle Pilzin listalle, joka pääsi parlamenttiin.

Itävallan hlbtiq-aktiivit valittavat Lunacekin vetäytymistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vihreät tekivät Itävallassa huonosti, kun jakautuivat, mikä aiheutti heille kannatuksen osuutta pienemmän edustuksen parlamenttiin. Olisi kannattantu pysyä yhtenä joukkona ja saada yhteisvoimin isompi osuus vaaleissa. Toisaalta samaa kuin 2 x takiaispuolueet-persuilla Suomessa.
  human • 18.10.2017 23:08
En ymmärrä europarlamentista vetäytymistä. Europarlamentissa olo ei liity näihin vaaleihin mitenkään.
  smo • 19.10.2017 06:13
Minäkään en ymmärrä, miksi hän jättää Eurooppaparlamentin, eikö olisi parempi vaikuttaa edes siellä kuin täysin luovuttaa?
  Anton (ei rekisteröitynyt) • 19.10.2017 13:30
Europarlamentista eroamiseen on syynä halu auttaa puoluetta nousemaansukelluksen jälkeen takaisin pintaan kotimaassa?
  Didact (ei rekisteröitynyt) • 19.10.2017 14:36
Minusta on erikoista luopua konkreettisesta paikasta edistää omaan poliittisen viiteryhmän tavoitteita. Toki saman ryhmän varahenkilö nous(s)ee tilalle, mutta kuitenkin... Eikö politiikassa olekaan ylevintä todistaa työllään tarpeellisuuttaan - sen sijaan, että vain "pyritään pintaan" tai "pysymään pinnalla"?
  smo • 21.10.2017 08:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy