ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
vapaa-aika & koti -keskustelu

Uunimunakas

Sami Mollgren • 30.03.2012 16:35 RUOKA- JA DRINKKIRESEPTIT
Kirsikkatomaatti-feta-oliivi-uunimunakas on helpompi painos tavallisesta munakkaasta. Se ei vaadi jatkuvaa vahtimista kypsyessään. Toimii tarjoiluna juhlissa, aamupalana ja vaikka pääruokana tai sen osana. Munakas säilyy valmistuttuaan jääkaapissa.

Aineet:

10 kananmunaa
150 grammaa kirsikkatomaatteja
150 grammaa mustia oliiveita
150 grammaa feta-juustoa tai vastaavaa
150 grammaa juustoraastetta (esim. mozzarella)
1 pieni sipuli
hienonnettua mustaapippuria, valkopippuria, suolaa, aromisuolaa ja muita mieleisiäsi mausteita yhteensä reilu teelusikallinen

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Aseta uunivuokaan leivinpaperi siten, että syntyy eräänlainen "allas". Suoraan vuokaan laitettuna kananmuna saattaa tarttua tiukasti kiinni.

Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna sipuli. Laita tomaatinpuolikkaat oliivien ja kuutioitujen fetajuustonpalojen kanssa tasaiseksi matoksi vuokaan tekemääsi "altaaseen" ja ripottele sipulisilppua vielä tasaisesti päälle. Sekoita kananmunat ja mausteet tasaiseksi, niin että se alkaa hieman vaahdota. Kaada kananmuna-mausteseos muiden aineksien päälle. Ripottele juustoraaste päälle.

Laita munakas uuniin ja anna olla siellä noin puoli tuntia. Anna lopuksi vetäytyä vartin verran.

Munakkaan voi tarjoilla lämpinänä tai kylmänäkin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 

Katso myös nämä:

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy