ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Useita mielenosoituksia Malmön väkivaltaisia tapahtumia vastaan

vaeltaja2006 • 14.03.2014 20:04 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Pahimmin loukkaantunut twitterin kuvassa. Hän on Showan Shattak, tunnettu erityisesti homofobian vastaisesta työstään jalkapallojoukkue Malmö FF:n fanipiireissä.
Malmössa järjestetään useita mieleinilmauksia viime viikonvaihteen väkivaltaa vastaan. Tuhannet ovat ilmoittautuneet mukaan sunnuntaina klo 14 alkavaan mielenilmaukseen uusnatsien väkivaltaa vastaan. Malmön Moderna museet pitää ovet kiinni sunnuntaina ja toivoo, että ihmiset menevät mielenosoitukseen. Poliisi valmistautuu suurmielenosoitukseen. Skånepolisen kertoo,että valmiustila jatkuu sunnutaina klo 22 asti. Poliisi myös jatkaa selvitystyötään siitä, mitä viime lauantaina tapahtui. Edelleen etsitään silminnäkijöitä. Ainakin kolmea miestä epäillään murhayrityksistä. Heistä nuorin, 20-vuotias vapautettiin keskiviikkona, kun todisteita ei ollut riittävästi. Muitakin epäiltyjä on. Pahimmin loukkaantunutta hoidetaan tehohoidossa Lundin yliopistollisessa sairaalassa. Tila on vakaa, mutta vakava. Myös muissa kaupungeissa on myötätuntomielenilmauksia, ainakin Uumajassa, Västeråsissa, Trollhättanissa ja Älmhultissa. Tukholmassa on lauantaina klo 15 mielenilmaus uusnatsien väkivaltaa vastaan. Yhtenä järjestäjänä on ruotsalainen homojärjestö RFSL. Myös Helsingissä, Hampurissa ja Berliinissä on vastalausetapahtuma. Berliinissä kokoonnutaan sunnuntaina Ruotsin lähetystön eteen. Mukana järjestelyissä on mm. homojärjestö LSVD.

Helsingissä lauantaina 15.3. kokoonnutaan klo 20.00 Helsingin Narinkkatorille, josta kulkue lähtee liikkeelle. Tapahtumalla halutaan osoittaa mieltä naisvihamielistä ja rasistista väkivaltaa vastaan. Halutaan osoittaa solidaarisuutta Malmön uhreille.


Mitä Malmössä tapahtui?

Viime viikon lauantaina, naistenpäivänä Malmössä järjestettiin tapahtuma "Ta natten tillbaka" (otetaan yö takaisin). Sillä haluttiin ilmaista, että myös naisella on oltava oikeus liikkua turvallisesti yöaikaan. Paikalla oli myös 25-vuotias jalkapallofani, etunimeltään Showan. Hän on perustanut ryhmän "jalkapallon ystävät homofobiaa vastaan".

Uusnatsit hyökkäsivät puukoin tapahtuman osanottajia vastaan. Oli lauantaiyö
ja poliisilla ei vieläkään ole tarkkaa kuvaa tapahtumista. Kuusi ihmistä joutui sairaalaan, heistä pahimmin loukkaantui Showan. Hän on ollut kriittisessä tilassa. Poliisi pidätti kolme natsia epäiltyinä murhayrityksistä. Uusnatsit ovat ilmoittaneet olleensa mukana, mutta toimineensa itsepuolustukseksi.

Kun tieto natsihyökkäyksestä levisi, sunnuntaina 1500 ihmistä kokoontui myötätuntomieleinilmaukseen Malmön keskustaan.

Viíime sunnuntain tukitapahtuma Malmön keskustassa

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ääliöoikeisto on pahin uhka tasa-arvolle ja yhteiskuntarauhalle Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa ja Alankomaissa. Viranomaiset saavat olla valppaina täälläkin.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 15.03.2014 10:24
"Uusnatsit ovat ilmoittaneet olleensa mukana, mutta toimineensa itsepuolustukseksi."

Ei vaikuta tuo itsepuolustusväite kovin uskottavalta, jos puukotetaan useampi henkilö sairaalaan. Sattumaltako muka osuivat juuri mielenosoituksen jälkeen paikalle puukkojen kanssa?
  Jaska (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2014 15:08
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy