ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Useampi sata ihmistä osallistui lauantain pride-kulkueeseen Joensuussa

Sami Mollgren • 20.05.2017 14:38 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pohjois-Karjala Pride 2017 -tapahtuman kulkue lauantai-iltapäivänä 20.5. Kuva: Mikko Kivinen
Joensuussa lauantai-iltapäivänä järjestetty pride-kulkue keräsi kaupungin kadulle useamman sata osallistujaa. Kulkue lähti liikkeelle rautatieasemalta noin kello 14 ja suuntasi keskustan kautta kohti Taidemuseon puistoa, jossa käynnistyi kulkueen jälkeen puistojuhla.

Puistojuhlassa esitettiin toistakymmentä tervehdystä, joita esittivät esimerkiksi tapahtuman järjestäneen Pohjois-Karjalan Setan lisäksi esimerkiksi valtakunnallinen Seta, ISY, Joensuun nuorisovaltuusto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys, SDP, Vasemmistonuoret sekä Keskustanuoret. Tervehdyksissä korostettiin translakiuudistuksen tärkeyttä, yhdenvertaisuuden ja rakkauden merkitystä ihmisoikeutena, sekä sitä, että voimaan astuneesta avioliittolain uudistuksesta huolimatta asenteiden muuttamisessa on vielä tehtävää.

Puistojuhlassa esiintyivät myös paikalliset yhtyeet Kettublaster, Luontokerho ja (proto)Torvinen.

Pohjois-Karjala Priden viralliset päätösbileet pidettiin Kerubissa, Siltakatu 1. Discobileissä musiikista vastasi DJ Teppo-Johannes.

Kulkueen lähtötunnelmissa Pohjois-Karjalan Setan puheenjohtaja Jussi Hermaja kertoi ranneliike.netille pride-viikon järjestelyjen sujuneen jouhevasti. Hän kertoi, että ilman noin kahtakymmentä talkoolaista ei tapahtuman järjestäminen olisi ollut mahdollista. Edellisvuonna tapahtuma nimettiin prideksi ja tänä vuonna uutuutena on nelituntinen puistojuhla.

Hermaja kertoi myös, että kuluneen viikon aikana tapahtumissa on riittänyt yleisöä, ja tänä vuonna on ensimmäistä kertaa myös päällekkäisiä tapahtumia. Pride-kulkueosallistujien määrä on kasvanut merkittävästi vuosittain ja kaupungissa yleinen asenneilmapiiri on parantunut.

Hermajan mukaan Pohjois-Karjalan paikallinen Seta on pyrkinyt laajentamaan toimintaa alueen pienemmillekin paikkakunnille, Joensuun ulkopuolelle.

Hlbti-yhdenvertaisuuden edistämisen haasteiksi Pohjois-Karjalassa hän mainitsi samat asiat kuin muuallakin maassa; kuinka hyvin kuntapäättäjät toiminnassaan toteuttavat lainsäädännössä edellytettyä yhdenvertaisuutta. Esimerkiksi kaikkiin kouluihin ei edelleenkään toivoteta tervetulleeksi kertomaan yhdenvertaisuudesta.

Pride-tapahtumaviikkoa on vietetty Joensuussa 16.–21. toukokuuta. Pohjois-Karjala Pride jatkaa Hohto-sateenkaariviikon yli kymmenvuotista perinnettä. Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.


Pohjois-Karjala Pride 2017 -tapahtuman kulkue järjestäytymässä lauantai-iltapäivänä 20.5.(Kuva: Mikko Kivinen)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy