ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Virginian homoavioliittokielto kumottiin

Sami Mollgren • 14.02.2014 21:30 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain liittovaltion tuomari on kumonnut Virginian osavaltion päätöksen kieltää samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot.

Tuomari katsoi osavaltion päätöksen olevan perustuslain vastaisen ja sen rikkovan yksilön oikeuksia valita oman rakkaimpansa ja puolisonsa.

Osavaltion syyttäjävirasto ei puolustanut lakia, vaan myönsi sen olevan perustuslakia rikkova.

Virginialaiset samaa sukupuolta olevat parit eivät kuitenkaan pääse heti järjestämään häitään, sillä edessä on valitusprosessi. Valitukselle on aikaa kuukausi, ja sen jälkeen tapauksen odotetaan vaativivan korkeimman oikeuden päätöstä.

Aiemmin vastaavanlaiset päätökset on tehty Oklahoman ja Utahin osavaltioiden kohdalla.

USA:ssa avioliittolainsäädännöstä päätetään osavaltiotasolla. Kaikkiaan 33 USA:n osavaltiota on kieltänyt samaa sukupuolta olevien väliset avioliitot joko perustuslaissa tai muulla lainsäädännöllä. Sukupuolineutraali avioliittolainsäädäntö on voimassa 17 osavaltioissa sekä pääkaupunki Washington DC:ssä. Liittovaltio on kesästä 2013 tunnustanut samaa sukupuolta olevien väliset avioliitot ja lähiaikoina liittovaltion on määrä tuoda samaa sukupuolta olevat avioparit oikeuden edessä ja etuuksien suhteen samalle viivalle eri sukupuolta olevien avioparien kanssa.

USA:ssa homoavioliittojen kannatus on lisääntynyt jyrkästi viimeisen parin vuosikymmenen aikana samalla kun vastustus on vähentynyt. Samaa sukupuolta olevien avioliittojen kannatus ohitti USA:ssa vastustuksen eri tutkimusten mukaan vuosien 2009 ja 2012 välillä. Maaliskuussa 2013 julkaistun The Washington Postin ja ABC-uutisten tutkimuksen mukaan homoavioliittojen kannatus oli 58 prosenttia ja vastustajien määrä on 36 prosenttia vastaajista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy