ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

USA: Korkein oikeus pitää voimassa New Jerseyn eheytyshoitokiellon

Sami Mollgren • 04.05.2015 18:51 • 3 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • ULKOMAAT
Yhdysvaltain korkein oikeus ei ota käsittelyyn vetoomusta, jonka päämääränä oli kumota New Jerseyn osavaltion kielto ns. eheytysterapian antamisesta alaikäisille.

Elokuussa 2013 New Jerseyn kuvernööri Chris Christie allekirjoitti lain, jolla kiellettiin alaikäisiin homoseksuaaleihin kohdistuvat sellaiset hoidot, joilla pyritään muuttamaan näiden seksuaalista suuntautuneisuuttaan.

Laista valitettiin tuomioistuimeen, jonka syyskuussa 2014 antaman päätöksen mukaan se ei loukkaa eheytysterapiaa tarjoavien terapeuttien sananvapautta tai uskonnollisia oikeuksia. Alemman oikeusasteen päätöksestä valitettiin korkeimpaan oikeuteen, joka nyt vahvisti päätöksen ja samalla lain lainvoimaisuuden.

Korkein oikeus on aiemmin jättänyt ottamasta käsittelyyn vetoomusta, jonka pyrkimyksenä oli Kalifornian vastaavanlaisen lain kumoaminen. Kalifornian lisäksi myös pääkaupunki Washington DC kieltää eheytysterapian tarjoamisen alaikäiselle.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama haluaa kieltää hoidot joiden tavoitteena on nuorten seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoli-identiteetin muuttaminen. Valkoisen talon lausunnossa huhtikuussa eheytysterapiana tunnettua toimintaa nimitettiin "tuhoisaksi".

Lääketieteen, psykiatrian ja psykologian järjestöissä suhtaudutaan yleisesti torjuvasti seksuaalisen suuntautuneisuuden muuttamiseen tähtääviin ns. eheytyshoitoihin.

Suomessa ei ole tällä hetkellä olemassa puoskaroinnilta suojaavaa lainsäädäntöä. Esimerkiksi Seta katsoo, että erityisesti alaikäisten kohdalla täyskielto eheytyshoidoille olisi tärkeää.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eivätkö ihmiset enään saa itse päättää haluamistaan hoidoista?? Törkeää kieltää hoidot niitä tarvitsevilta!!!
  Oikeudet? (ei rekisteröitynyt) • 04.05.2015 19:02
Nimimerkki "Oikeudet?" olisi sitten kai halukas sallimaan myös sukupuolenkorjaushoitojen tyrkyttämisen alaikäisille?
  Public eye • 04.05.2015 19:57
Seksuaalinen suuntaus ei ole mikään sairaus, joka pitää parantaa tai hoitaa, se on osa ihmisyyttä ja sen kieltäminen tähtää todellisen minuuden salaamiseen. Jokainen voi itse miettiä, miltä itselle luonnollisten taipumusten kieltäminen ja pakottaminen päinvastaiseksi voi aiheuttaa. Ahdistunut homoseksuaali on saatava arvostamaan itseään ja hyväksymään seksuaalisuutensa, eikä vahingoittamaan minuuttaan.
  miksi (ei rekisteröitynyt) • 05.05.2015 17:54
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy