ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Obama haluaa kieltää ns. eheytysterapiat

Sami Mollgren • 09.04.2015 19:02 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama haluaa kieltää hoidot joiden tavoitteena on nuorten seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoli-identiteetin muuttaminen. Valkoisen talon keskiviikkoisessa lausunnossa eheytysterapiana tunnettua toimintaa nimitettiin "tuhoisaksi".

Presidentti vastasi vetoomukseen, jonka taustalla on ohiolaistytön itsemurha. 17-vuotias eheytysterapiaan pakotettu Leelah Alcorn kirjoitti Tumblr-palveluun jättämässään itsemurhaviestissä vanhempiensa kieltäytyneen hyväksymästä hänen transsukupuolisuuttaan. Hän myös vaati parempaa koulutusta ja tietoisuutta asiasta. Koulunkäynnin keskeyttänyt ja ikätovereistaan eristäytynyt Alcorn päätti elämänsä kävelemällä rekan alle 27. joulukuuta 2014.

Valkoisen talon viestissä kerrottiin, että Obaman hallinto kannattaa nuorille tarkoitettujen uskonnollisten eheytymisterapioiden kieltämistä.

- Jaamme huolenne niiden mahdollisesti tuhoisista vaikutuksista transsukupuolisten sekä homo-, lesbo-, bi- ja queer-nuoriin, sanoi Obaman neuvonantaja Valerie Jarrett.

- Selvä tieteellinen näyttö osoittaa, että eheytysterapialla, etenkin nuoriin kohdistettu, ei ole lääketieteellisesti eikä eettisesti hyväksyttävää, ja se voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa.

Vaikka kannanotto ei suoranaisesti edellytä lainsäädännön luomista, sen katsotaan kuitenkin nostavan esimerkeiksi jo voimassaolevat kiellot. Pääkaupunki Washington DC kielsi eheytysterapiat helmikuussa. Aiemmin vastaavat kiellot on hyväksytty Kaliforniassa ja New Jerseyssä.

Suomessa eheytystoimintaa ei säännellä

Ylen haastattelema Setan pääsihteeri Aija Salo sanoo, että Setan tavoitteena on saada eheytyshoitojen kielto kirjattua lainsäädäntöön. Seta olisi halunnut sisällyttää eheyttämistoiminnan kiellon vaihtoehtohoitoja käsittelevään lakiin, mutta nk. puoskarilain valmistelusta luovuttiin 2010. Salo sanoo, että ennen lain säätämistä keinot puuttua asiaan ovat vähäiset.

Salo perustelee Setan kantaa sillä, että pyrkimys muuttaa ihmisen identiteettiä ulkopuolelta voi aiheuttaa ahdistusta ja mielenterveysongelmia. Hän sanoo Ylelle, että ajatus siitä, että jonkun sukupuoli-identiteetti tai seksuaalinen suuntautuminen voisi olla väärä, on itsessään vahingollinen.

Salo sanoo, että erityisesti alaikäisten kohdalla täyskielto eheytyshoidoille olisi tärkeää.

Puolustajat: vain apua oikeaksi itseksi kasvamiseen

Uskonnollistaustaista eheytystoimintaa puolustavat väittävät, että eheytysterapioissa ei pyritä käännyttämään homoja heteroiksi, vaan sen sijaan autettaisiin ihmisiä kasvamaan oikeaksi itsekseen. Joidenkin väitteiden mukaan homoseksuaaliset tunteet olisivat vähentyneet itsekseen terapian myötä.

Suomalainen eheytymisleiri

Syksyllä 2012 Helsingin Sanomien toimittajan onnistui päästä Aslan ry:n "eheytymisleirille", jossa toimittajan kertomuksen mukaan ylistettiin Jumalaa, rukoiltiin "rikkinäisten" puolesta ja tunnustettiin omia homoseksuaalisia syntejä. Leirejä järjestänyt Aslan ry on suomalainen herätyskristillistaustainen järjestö, joka edustaa ns. eheytysliikettä.

Järjestön piirissä uskotaan, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö ja rikkinäisyyttä, ja että homoseksuaalisen ihmisen suuntautumisen voi muuttaa heteroseksuaaliseksi.

Aslan järjestää Adrew Comiskeyn kehittämää, ympäri maailman levinnyttä Living Waters -eheytymiskurssia Suomessa nimellä Elävät vedet. 30 tapaamiskertaa sisältävä kurssi on tarkoitettu "kaikille mieheydessä, naiseudessa ja seksuaalisuudessa rikkinäisille". Tällaisiksi seksuaalisuudeltaan rikkinäisiksi katsotaan esimerkiksi homot, mutta myös pornoa kuluttavat ja masturboivat.

Nykyään suomalaisyhdistys toimii nimellä Elävät vedet.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No Obamahan onkin aina kaikkea kristillistä ja raamatullista vastaan sekä jumalattomuuden, antikristillisyyden, epäjumalanpalvonnan ja Israelin vastaisuuden puolesta.

Toivottavasti hänen seuraajansa on täysi vastakohta joka määrätietoisesti ja päättäväisesti ponnistelee koko kautensa ajan Obaman aikaansaannosten kumoamiseksi sekä hänen luomansa kulttuurisen ja poliittisen ilmaston muuttamiseksi takaisin vanhojen ja parempien aikojen mukaiseksi.

Ja kokonaan edellisestä aiheesta eriävästä yksityiskohdasta vielä sen verran, että se ohiolainen tyyppi oli oikealta nimeltään Joshua Ryan Alcorn; poika tai nuori mies eikä tyttö ensinkään, eikä nimeltään Leelah.

Kts. mm.

en.wikipedia.org

Kuvateksti: ”Born Joshua Ryan Alcorn, November 15, 1997 Kings Mills, Ohio, US"


edition.cnn.com
heavy.com

Tuon edellisen linkin sivulta mielenkiintoinen yksityiskohta: ” Alcorn left a suicide note on her Tumblr account, Satan’s Wifey”. Niinpä: Satan’s Wifey. Paljon puhuva ja kuvaava nimi liittyen sekä tähän koko homoiluun, lesboiluun ja trans-touhuun laajemminkin että myös Mr. President of the United States, Barack Obamaan henkilökohtaisesti.

thefederalist.com


Uutisoinnista Smo:ta kiittäen,
Herra Pylyvännäinen.
  Pylyvännäinen (ei rekisteröitynyt) • 11.04.2015 06:09
Veli Pylvännäiseltä jäi nähtävästi sanomatta, että itse asiassahan Obama tiettävästi on muslimi, vai oliko sittenkin ateisti - no Antikristus joka tapauksessa.
Ja lisäksi hän ei ole edes syntynyt Yhdysvalloissa, joten hänen presidenttiytensäkin on perustuslain vastainen.
Ehkä Pylvännäisen unelma toteutuu, ja seuraavan Yhdysvaltain presidentin nimi on taas Bush. Tosin hänen harmikseen taitaa olla aika lailla laimennettu versio edellisestä, joten historian pyörän kääntäminen taaksepäin ei ehkä olekaan ihan kirkossa kuulutettu...
  Public eye • 11.04.2015 10:29
Nimimerkki Pylyvännäinen antoikin oppikirjaesimerkin siitä vihasta ja halveksunnasta, joka ajaa vähemmistöihin kuuluvia nuoria itsemurhiin. Häpeäisit edes.
  Dudajev (ei rekisteröitynyt) • 11.04.2015 23:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy