ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Harvey Milk sai nimikkokadun Salt Lake Cityyn

Sami Mollgren • 24.04.2016 10:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Salt Lake City, Utah, USA
Salt Lake Cityn kaupunginvaltuusto on päättänyt yksimielisesti nimetä yhden keskustan kaduista hlbti-vähemmistöjen oikeuksien puolesta toimineen Harvey Milkin mukaan.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaupunginvaltuusto teki yksimielisen päätöksen tiistana, jolla katu 900 South nimettiin Harvey Milkin puistokaduksi. Kaupunki ilmaisee nimeämisellä tukea hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuudelle. Virallisesti katu tunnetaan jatkossakin nimellä 900 South.

Salt Lake City on mormonien keskuksena tunnetun ja konservatiivisena pidetyn Utahin osavaltion pääkaupunki. 14 miljoonan jäsenen myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko eli mormonikirkko pitää Salt Lake Cityssä päämajaansa. Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustanut mormonikirkko on ilmoittanut, ettei se ota kantaa kadun nimeämiseen.

Kaupunki sai neljä kuukautta sitten ensimmäisen avoimesti homoseksuaalin pormestarin, kun Jackie Biskupski vannoi virkavalansa. Biskupski vaikutti aiemmin kaupunginvaltuustossa. Valtuustossa istuvat Stan Penfold ja Derek Kitchen ovat myös avoimesti homoja.

Kadun nimeämistä oli ehdotettu ennen Mississippin ja Pohjois-Carolinan hlbti-vastaisia lakeja käynnistyneitä protesteja.

Harvey Milkiä on aiemmin kunnioitettu esimerkiksi keväällä 2014 julkaistulla posimerkillä. Presidentti Barack Obama myönsi postuumisti Milkille presidentillisen vapauden mitalin vuonna 2009. Harvey Milkistä on tehty myös elokuva.

Harvey Milk

22. toukokuuta 1930 syntynyt Harvey Milk valittiin San Franciscon kaupunginvaltuustoon vuonna 1977. Hän oli Kalifornian ensimmäinen julkiseen virkaan valittu avoimesti homo. Milk ehti olla virassa 11 kuukatta, kun entinen kollega Dan White ampui Milkin sekä kaupunginjohtaja George Mosconen kuoliaaksi 27. marraskuuta 1978.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy