ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ulvilassa kaupunginvaltuusto käsittelee sukupuolen moninaisuutta kouluopetuksessa

Sami Mollgren • 29.10.2017 12:10 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Opetushallituksen opas tasa-arvosta on hermostuttanut Ulvilassa.
Satakunnassa sijaitsevassa Ulvilan kunnassa käsitellään kaupunginvaltuutettu Mario Heinilän (kd) ja kahden muun valtuutetun 3.4.2017 jättämää valtuustoaloitetta sukupuolen moninaisuutta koskevien käsitysten suitsimisesta kouluopetuksessa.

Taustalla on opetushallituksen julkaisema Tasa-arvotyö on taitolaji -opas, jota jo eläkkeellä oleva rehtori Heinilä pitää Setan propagandana. Oppaassa käsitellään esimerkiksi sukupuolittunutta eriytymistä esimerkiksi oppiainevalinnoissa sekä tyttöjen ja poikien eri ryhmiin jakamista. Oppaassa kannustetaan ohjaamaan oppilaita enemmän yksilöllisiin valintoihin. Siinä myös mainitaan, että sukupuolisuuteen liittyvät erot eivät ole ainoastaan biologiaa, vaan myös kulttuurisesti ja sosiaalisesti muotoutuneita. Oppaassa hyväksytään ajatus useammasta kuin kahdesta sukupuolesta.

Aloitteessa kritisoidaan oppaassa esiin nostettua yksilön oikeutta määritellä itse oma sukupuolensa. Aloitteessa kysytään, miten Ulvilan koululaitos takaa, ettei kaupungin kouluissa opeteta useammasta kuin kahdesta sukupuolesta, jota aloitteen tekijät pitävät vääristelevänä. Aloitteessa kysytään myös, voiko Ulvilan kouluissa puhua tytöistä ja pojista. Aloitteen tekijät haluavat takeita mahdollisuudesta vapauttaa lapset opetuksesta, joka ei ole heidän vanhempiensa arvomaailman mukaista. Aloitteesa viitataan myös uskonnonvapauteen.

Heinilä pitää Satakunnan Kansassa julkaistussa kommentissaan opetushallitusta tyhmänä, koska siellä ei hänen mukaansa tajuta, että asiassa on kyse kromosomeista. Lehden kysyttyä Heinilältä siitä, eikö yksilöllä ole oikeutta määritellä omaa kokemustaan sukupuolesta, hän katsoo, ettei.

- Ei missään nimessä. Kun se voi vaihtua päivittäin. Tänään tyttö ja huomenna poika. Eihän tässä ole mitään järkeä. Ei tämä ole mikään tunnejuttu, vaan kromosomijuttu, toteaa Heinilä Satakunnan Kansalle.

Heinilän mukaan kyse on huuhaasta ja humputuksesta, ja hän vaatii perheelle oikeutta päättää siitä, “mitä heidän lapsille opetetaan tällaisissa moraalisissa asioissa”. Heinilä vetoaa asiassa sekä kristillisen näkökulman Jumalan luomista miehestä ja naisesta että olettamaansa suomalaisten enemmistön mielipiteeseen. Hän myös totesi lehdelle tulevan “yhteiskunnalle kalliiksi kun ruvetaan tekemään sukupuolileikkauksia nuorille. Entäs sitten kun he katuvatkin? Sitten pitää taas tehdä muutosleikkaus.

Heinilän mukaan nuoret ovat uudesta ohjeistuksesta hämillään ja ihmeissään. Hänen mielestään poikien identiteettiä pitäisi nimenomaan vahvistaa. Opas ei kuitenkaan ole koululaisille tarkoitettua oppimateriaalia, vaan opettajille näiden työn tueksi tarkoitettu tietopaketti.

Ulvilan sivistyslautakunta on antanut asiaan vastauksensa käsiteltäväksi tiistaina 31.10.2017 pidettävässä sivistyslautakunnan kokouksessa, jonka on valmistellut Ulvilan sivistysjohtaja Päivi Helin. Vastauksessa todetaan vuoden 2014 lopussa tehdyn tasa-arvoilain täydennyksen velvoittavan laatimaan koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman. Tasa-arvotyö on taitolaji -oppaan todetaan kannustavan lisäämään ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta sekä antavan tietoa sukupuoleen perustuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja häirinnän ehkäisykeinoista.

Myöhemmin mahdollisista toimenpiteistä päättää kaupunginvaltuusto.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin, eikä siihen ole vastaan panemista. Kansalaisaloite lain palauttamiseksi entiselleen epäonnistui. Avioliittolain vastustajien kiukuttelu vain jatkuu hieman teemoja muunnellen.
  JuhaniV • 29.10.2017 19:11
Mielestäni ei kannata edes lähteä käyttämään usean sukupuolen gender-retoriikkaa Suomessa. Siihen on vastustajien helppo tarttua. Pitäisi painottaa että kyseessä on juurikin sukupuolen vaihtelu näiden kahden biologisen sukupuolen välissä.

Mielestäni tämä puhe poikien identiteeetin vahvistamisesta on kyllä todella naurettavaa. Ihan kuin yhteisö ei jo valmiiksi tukisi tarpeeksi näitä stereotypioita. Mitä ihmettä näiden vahvistamisella koulussa sitten haluttaisiin saavuttavan.
  Didact (ei rekisteröitynyt) • 30.10.2017 09:46
Nyt täytyy jo huolestua rehtorin pätevyydestä. Kyllä kunnanvaltuutetun ja rehtorin täytyy tuntea uskonnonvapauden ohella yhdenvertaisuuslaki sekä perusopetuslaki ja perusopetusta normittavat ops-perusteet. Ei ne kromosomit riitä siihen. Tasa-arvo on taitolaji, mutta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen velvoite eivät ole vapaaehtoisia eikä mielipideasioita. Ei kannata olla valtuustossa tai rehtorina, jos ei kykene toimimaan lakien ja opetusta ohjaavan eettisen koodiston mukaan.
  tietokunniaan (ei rekisteröitynyt) • 30.10.2017 16:46
Lukekoot Heinilä ja kumppanit 1.1.2015 uudistunutta tasa-arvolakia ja yrittäkööt viisastua.

Uudistunut tasa-arvolaki kieltää sukupuolivähemmistöjen syrjinnän ja tunnustaa lain tasolla sukupuolen moninaisuuden.

Kristillisdemokraatit olivat itse hallituksessa ehdottamassa kyseistä tasa-arvolain uudistusta. Pohjana oli hallituksen esitys HE 19/2014.

Opetushallitus on toiminut juuri niin kuin Kristillisdemokraatitkin siltä edellyttivät.

;-)
  Simeone (ei rekisteröitynyt) • 30.10.2017 17:21
Ihminen kun tulee oikein viisaaksi niin siltä katoaa maalaisjärki. Onko tutkittu etteivät ulvilalaiset sittenkin ole eläimiä.
  sukueläin (ei rekisteröitynyt) • 14.11.2017 20:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy