ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

TV-vinkki vapunpäivälle: Tuntematon vihollinen kertoo aids-epidemian alkuvaiheista 1980-luvun New Yorkissa

Sami Mollgren • 01.05.2018 07:58 • 3 kommenttia. TELEVISIO • KOTIMAA

The Normal Heart -elokuvan juliste (kuva: HBO)
Yle TV1 esittää tiistaina 1. toukokuuta kello 23.25 alkaen Larry Kramerin omaelämänkerralliseen näytelmään perustuvan Emmy-palkitun elokuvan "Tuntematon vihollinen" (The Normal Heart, HBO 2014).

HBO:n tuottama elokuva kertoo aids-epidemian alkuvaiheista 1980-luvun alun New Yorkissa ja aktivisti Ned Weeksista. The Normal Heart sai yhteensä 16 Emmy-ehdokkuutta ja voitti televisioelokuvasta parhaan televisioelokuvan palkinnon. Myös kriitikoiden kommentit olivat hyvin myönteisiä.

Osissa nähdään Mark Ruffalo ja Julia Roberts sekä Matt Bomer, Taylor Kitsch, Jim Parsons ja Alfred Molina. Elokuvan ohjaaja on Ryan Murphy ja tuottajina ovat hänen lisäkseen Brad Pitt sekä Scott Ferguson.


Ohjelma esitetään tiistaina 1.5. kello 23.25 Yle TV1:ssä, ja uusintana lauantain 19.5. kello 23.40. Edellisen kerran Yle näytti elokuvan loppukesästä 2017. Ohjelma on katsottavissa myös Yle Areenassa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyvä leffa, kannattaa katsoa.

Valottaa hyvin sitä miten paikallinen pieni epidemia muuttui maailmanlaajuiseksi pandemiaksi juurikin 80-luvun Reaganin Jenkkilän homovihamielisen ilmaston johdosta. Apua ei annettu, asiaa ei tutkittu kun "ei koske heteroja" ja yhteiskunnallinen viha eristi potilaat, karkotti tutkimuksiin hakeutuvat ja käynnisti vastareaktion homoliikkeessä.

Ilman homo- jaa transvihaa, HIV olisi todennäköisesti nykyään vain afrikkalainen ongelma.
  ._. • 01.05.2018 14:41
Tuskinpa olisi jäänyt afrikkalaiseksi ongelmaksi, siitä olisivat viimeistään kaikista varotoimista piittaamattomat Afrikassa matkailevat eurooppalaiset,
amerikkalaiset ja aasialaiset heteromiehet pitäneet huolen. - Varsinkin jos viruksen olisi annettu kehittyä Afrikassa ongelmaksi, kuten historiasta päätellen todennäköistä on.
  Public eye • 01.05.2018 20:56
"_vain_ afrikkalainen ongelma." ?

Mitäs nyt noista afrikkalaisista? Aids on ratkaisu väestökasvuun ja nälänhätään?


"Afrikassa matkailevat eurooppalaiset, amerikkalaiset ja aasialaiset heteromiehet pitäneet huolen"

Arvelisin kuitenkin, että epidemiaksi aids tuli juuri seksuaalivähemmistöjen seksitapojen ja vapautuneen kulttuurin myötä, vaikka ilmasto oli "Reaganin jenkkilässä" homovihamielinen. Tässä kohdin tiedotus ja ongelman myöntäminen julkisesti hallinnon taholta oli ongelma, se miten tämän vakavuuden toteaminen liittyy vaikkapa tartutojen määrään voi vain spekuloida. Pelon ilmapiiri muutti aika nopeasti seksitapoja ja ilmapiiriä ainakin osiltaan.
  xxxx (ei rekisteröitynyt) • 04.05.2018 07:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy