ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Turkki: Istanbulin pride-kulkue kiellettiin turvallisuussyistä - järjestäjät aikovat uhmata kieltoa

Sami Mollgren • 25.06.2017 08:51 UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Taksim-aukio Istanbulissa.
Turkissa viranomaiset kielsivät Istanbulin sunnuntaiksi aiotun pride-kulkueen sillä perusteella, että kulkue vaarantaisi turistien turvallisuutta ja yleistä järjestystä.

Järjestäjät aikovat uhmata kieltoa.

Järjestäjien mukaan viranomaisille on ilmoitettu kulkueesta hyvissä ajoin. Turvallisuuskysymyksiä pidetään tekosyynä. Pride-kulkue on kielletty Istanbulin Taksim-aukiolla vuodesta 2015 lukien.

Istanbulin pride-viikko käynnistyi maanantaina 19. kesäkuuta ja nyt sunnuntaina 25. kesäkuuta sen huipennuksen on tarkoitus olla kello 17 käynnistyvä pride-kulkue.

Tänä vuonna pride-kulkueen ajankohta osuu päällekkäin muslimien ramadan-kuukauden päättävän id al-fitr -juhlan kanssa. Vuonna 2016 priden ajankohta osui keskelle ramadan-kuukautta. Tuolloin poliisi hajotti pride-kulkueen kieltoa uhmaavia kyynelkaasulla ja kumiluoteja ampumalla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy