ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tubettaja Tuure Boelius julkaisi ensisinglensä

Sami Mollgren • 11.08.2017 15:57 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Vuoden homoksi helmikuussa 16-vuotiaana valittu Tuure Boelius on julkaissut Eikö sua hävetä -nimisen ensisinglensä. Youtube-kanavalleen 120 000 tilaajaa kerännyt Boelius vihjaisi jo alkuvuodesta levytyssopimuksesta.

Kappaleen sävellyksestä ja sanoituksesta ovat vastanneet Aku Rannila ja Saara Törmä, ja myös Boelius on ollut prosessissa mukana. Tuottajina ovat KOI-yhtyeen Tido ja Minna Koivisto. Kappaleen varsinainen ensiesitys on sunnuntaina 13.8. Helsingin Hartwall Arenalla Youtube-yhteisön tapahtumassa Tubeconissa.


Sosiaalisessa mediassa aiemminkin aktiivisena ollut Boelius julkaisi 14-vuotiaana heinäkuussa 2015 ensimmäisen Youtube-videonsa, jossa hän kysyi "Olenko homo?" - ja kertoi, ettei koe olevansa homo - mutta sanoi myös, ettei 14-vuotiaana tiedä, mitä aikuisena tulee olemaan.

Boelius päätti ensimmäisen Youtube-videonsa kehotukseen olla oma itsensä, välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat - teemaan, joka tulee esiin myös nyt julkaistussa kappaleessa.

Marraskuussa 2016 Boelius tuli 15-vuotiaana julkisesti kaapista otsikolla "Olen homo." julkaisemallaan Youtube-videollaan. Vaikka Boelius kertoo olevansa välittämättä törkypalautteesta, jännitti homoudesta kertominen kuitenkin. Hän kertoo eniten jännittäneensä sukulaisten ja muiden reaktioita - jotka ottivat asian kuitenkin hyvin vastaan. Tuntemattomilta tullut palaute on ollut pääsääntöisesti hyvää - mutta ilkeitä nimettömiä kommentteja on esimerkiksi Youtube-kommenteissa runsaasti.

Syksyllä 2016 Boelius oli valittu myös nuoren Touko Laaksosen rooliin Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -näytelmään. Näytelmä sai ensi-iltansa tammikuussa. Ruotsalaisen QX-julkaisun järjestämässä Gay gaalassa Boelius sai yleisöäänestyksen perusteella Vuoden homo -tunnustuksen. Tapaus nostatti myös kohun, kun perussuomalaiskansanedustaja Jari Ronkainen peräänkuulutti lastensuojelulta puuttumista tapaukseen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siis oumaigaad, mua kyllä myötähävettää lähinnä niiden aikuisten (?) ihmisten puolesta, jotka ovat lähteneet mukaan tähän hyväksikäyttöön.
  aikuisten oikeesti (ei rekisteröitynyt) • 12.08.2017 01:27
En nyt kuitenkaan usko, että kukaan jää nuolemaan näppejään, joten "hyväksikäytöstä" puhuminen ei ehkä ole ajankohtaista.
  smo • 12.08.2017 08:55
Eikö musiikkialan ammattilaisia hävetä päästää näin heikkotasoista kappaletta käsistään? Täysin mitään sanomaton toistorallatus. Se ei tietty estä, että 7-12 -vuotiaat lapset tätä peukuttavat. Se on varmaan ollut kohderyhmä ja ehkä hyvin uppoo heihin, joten siinä mielessä toimii. Mutta jos vanhempaa yleisöä on tavoiteltu, niin ei taida upota.
  flop (ei rekisteröitynyt) • 12.08.2017 13:48
Flop: olen samaa mielta. Heikkotasoinen background "music", aatoorien tekema. Sanoista en tieda en oikein ymmartanyt.
   (ei rekisteröitynyt) • 14.08.2017 16:29
Yllapito: olin kirjautunut, jostain syysta kirjautumiseni lahti pois.

Kommenttia muokattu: 14.08.2017 klo 16:35
  Torontosta • 14.08.2017 16:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy