ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Trump allekirjoitti ohjeistuken transsukupuolisten henkilöiden palveluskiellosta USA:n asevoimissa

Sami Mollgren • 26.08.2017 07:58 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti perjantaina muistion transsukupuolisten asemasta Yhdysvaltain asevoimissa.

Trumpin määräämä uusi käytäntö astuu voimaan 23. maaliskuuta 2018. Se kumoaa edellisen presidentin Barack Obaman ajaman päätöksen, jonka myötä transsukupuoliset henkilöt saattoivat olla palveluksessa avoimia sukupuolivähemmistöön kuulumisestaan.

Uudessa ohjeistuksessa määrätään, ettei asevoimiin enää hyväksytä palvelukseen uusia transsukupuolisia henkilöitä, eikä puolustusministeriö Pentagon maksa terveydenhuoltobudjetistaan asevoimissa palvelevien transsukupuolisten henkilöiden hoitoja.

Presidentti Trump ilmoitti Twitterissä heinäkuussa, että transsukupuoliset henkilöt eivät voi palvella maan asevoimissa "missään asemassa". Trump perusteli asiaa lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Muissa länsimaissa kehitys on jo vuosisatoja ollut yksinvallasta moderniin parlamentarismiin. Monessa maassa monarkit ja presidentit ovat menettäneet lähes kaiken valtansa, mutta Jenkkilässä mikään ei ole muuttunut. Presidentillä on yhä huomattava yksinvalta luoda/kumota lain tasoisia määräyksiä.

Sivistyneissä länsimaissa vain ani harvoin uusi parlametti kumoaa edellisten parlamenttien tekemiä päätöksiä, mutta USA:ssa on enempi sääntö kuin poikkeus, että uusi presidentti kumoaa edellisen presidentin määräyksiä. Tämä tarkoittaa pahimmassa tapauksessa sitä, että samasta asiasta 4 vuoden välein saadaan vastakkainen määräys ja kärsijänä on tavalliset ihmiset. On hyvin odotettavaa, että Trumpin jälkeen jokin demokraatti palauttaa transsukupuolisetkin takaisin armeijaan.

Määräysmemossa lukee, että "the Secretary of Defense, after consulting with the Secretary of Homeland Security, may advise me (Trump) at any time, in writing, that a change to this policy is warranted." Onko tämä kielto siis vain suurta teatteria? Onko Trumpin koko ajan ollut vain tarkoitus tehdä kuten vaalipuheissaan lupaili, mutta tietäen että käytännössä 'joutuu' perumaan tekemänsä päätöksen ministeriöiden neuvosta? Monet armeijan johtohenkilöt ovat olleet kieltoa vastaan ja asiaan saattaa vaikuttaa myös Trumpia henkilökohtaisesti vastaan nostetut oikeusjutut asian tiimoilta.
  pekka.punavuori • 26.08.2017 12:35
Presidentti Trump koettaa "teatterillaan" vetää huomion pois häntä koskevista rikostutkinnoista. Mikä tahansa tunteita herättävä aihe riittää otettavaksi hänen julkiselle agendalleen, kuten nyt tämä armeijan transihmisten kielto.

Rikostutkijaksi nimetty Robert Mueller on kiinnostavasti pitänyt täyttä radiohiljaisuutta työstään. Trumpin hallinnolle se voi olla perin huolestuttavaa. Hallinnon taholtahan on ehditty julkisuudessa torjua väitteet, että Trump olisi rikostutkinnan kohteena, vaikka Muellerin pesti viittaa juuri päinvastoin.
  JuhaniV • 26.08.2017 17:18
Pekka.punavuori kirjoitti: "Tämä tarkoittaa pahimmassa tapauksessa sitä, että samasta asiasta 4 vuoden välein saadaan vastakkainen määräys ja kärsijänä on tavalliset ihmiset."

Juuri noin!

Vain Yhdysvalloissa on varaa tuollaiseen vehtaamiseen. Se tulee yhteiskunnalla ja yksilöille huomattavan kalliiksi.
  JuhaniV • 26.08.2017 17:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy