ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Valkoinen talo antamassa Pentagonille ohjeet transsukupuolisten henkilöiden palveluskieltoa varten

Sami Mollgren • 24.08.2017 19:07 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto eli Valkoinen talo antaa lähipäivinä maan puolustusministeriölle Pentagonille ohjeet siitä, miten transsukupuolisten henkilöiden palveluskielto USA:n asevoimissa toteutetaan.

The Wall Street Journal kertoo, että Valkoisen talon muistio toimitetaan puolustusvoimille, ja siinä puolustusministeri James Mattisille annetaan oikeus päättää armeijassa palvelevien transsukupuolisten palveluksen jatkosta.

Lehden lähteen mukaan Pentagon ei enää hyväksyisi palvelukseen transsukupuolisia ihmisiä sen jälkeen, kun käytäntö on astunut voimaan. Lisäksi asevoimat eivät enää maksa armeijassa palvelevien trassukupuolisten hoitoja.

Valkoinen talo antaa Pentagonille puoli vuotta aikaa panna päätös toimeen.

Presidentti Trump ilmoitti Twitterissä heinäkuussa, että transsukupuoliset henkilöt eivät voi palvella maan asevoimissa "missään asemassa". Trump perusteli asiaa lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä. Trumpin ilmoitusta kritisoineet ovat kuitenkin todenneet, että transsukupuolisten henkilöiden aiheuttamat terveydenhoitokustannukset ovat mitättömä asevoimien koko terveydenhuoltobudjetin rinnalla.

Presidentti ei kuitenkaan heti Twitter-viestinsä jälkeen tehnyt virallista käskyä, ja heinäkuun lopussa Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja, merijalkaväen kenraali Joseph Dunford antoi koko asevoimia koskevan käskyn, jonka mukaan transsukupuolisten sotilaiden kohtelu pysyy ennallaan presidentin viralliseen käskyyn asti.

Edellinen presidentti Barack Obama ajoi kaudellaan transsukupuolisten henkilöiden palveluskiellon kumoamista, ja kesäkuussa 2016 Yhdysvaltain silloinen puolustusministeri Ashton Carter vahvistikin, että transsukupuoliset henkilöt saavat oikeuden palvella maan asevoimissa. Kesäkuussa 2017 Yhdysvaltojen vallanvaihdon jälkeen virkaansa astunut puolustusministeri James Mattis kuitenkin ilmoitti, että käytännön toimeenpanoa tullaan siirtämään ainakin puolella vuodella.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy