ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: Travel Queeries

Hannu Korhonen • 14.10.2009 10:00 • päivitetty: 27.10.2009 08:38 ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Ohjaus: Elliat Graney-Saucke
Kesto: 75 minuuttia
Kielet: englanti
Saksa & USA 2009
Dokumenttifilmi Travel Queeries tutkii elämää, kulttuuria, taiteita ja homojen henkilöiden ja ryhmien toimintaa muutamissa eurooppalaisissa kaupungeissa. Alunperin kyseessä oli lyhytfilmi, mutta sitten joukko kansainvälisiä filmintekijöitä kerääntyi yhteen vuonna 2005 Barcelonaan tuottamaan tätä pidempää dokumenttiä radikaalista homoidentiteetistä ja yhteisöstä nyky-Euroopassa.

Elokuva keskittyy homouteen poliittisena identiteettinä, tutkii miten kieli ja identiteetit toimivat yli kulttuurillisten ja fyysisten rajojen. Termiä "queer", jota joskus Yhdysvalloissa käytetään kattamaan kaikki seksuaaliset vähemmistöt, käytetään myös edistyksellisestä nuorisoliikkeestä, sillä on monia erilaisia tulkintoja yhteydestä riippuen.

Elokuva kertoo miten yksittäiset henkilöt, ryhmät ja yhteisöt määrittelevät ja käyttävät tätä termiä. Siinä katsoja viedään mm. Serbian ensimmäisille Prideille ja joukko serbialaisia kertoo tapahtuman taustoista ja järjestämisestä, toisaalta näytetään Berliinin runsasta ja historiallistakin dragkulttuuria.


Katso myös nämä
 
 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy