ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Transgender Day of Remembrance eli Transmuistopäivä Helsingissä

vaeltaja2006 • 20.11.2011 18:07 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Transihmisten muistopäivänä muistetaan ja kunnioitetaan niitä transihmisiä, jotka on surmattu epätavanomaisen sukupuolensa tai sukupuolen ilmaisun vuoksi. Arvioidaan, että maailmassa kuolee yksi transihminen joka toinen päivä viharikoksen uhrina. Kaikista tieto ei leviä maailmalle. Muistopäivää vietettiin ensimmäisen kerran 1998. Nyt on kolmastoista kerta. Suomessa muistopäivän tilaisuus on toista kertaa.

Tapahtuma alkoi 20. marraskuuta 1998, kun Rita Holster murhattiin Yhdysvalloissa. Viime vuonna surmansa saaneita transihmisiä oli 180, tänä vuonna yli 200.


Tilaisuudessa puhuivat Trasekin ja Amnestyn edustajat. Sen jälkeen kerrottiin lisää tietoa murhista ja luettiin kaikki surmansa saaneet. Jokaisen muistoksi sytytettiin kynttilä Kiasman aukiolle.

Aluksi oli Trasekin ja Amnestyn puheenvuorot, kesto noin 5 minuuttia
Tämän jälkeen kerrottiin joitain yksityiskohtia surmatöistä ja alettiin lukea kuolleiden nimiä.
Viime vuonna oltiin Tuomiokirkon portailla kovassa lumimyrskyssä.
Kaupungilla oli paljon ihmisiä liikkeellä, koska iltapäivällä oli avattu joulukatu

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Brasilia on maa, jossa tapahtuu lähes puolet transihmisten murhista. Kummakerhon sivulla kerrotaan, että yksityishenkilö lähetti kutsun Transmuistopäivän tapahtumaan Brasilian suurlähetystölle. Tämä on todella asia, joka askarruttaa mieltä. Miksi Brasilia?
www.kummakerho.net
  vaeltaja2006 • 20.11.2011 19:42
Vielä yksi surullinen luku: joka vuosi noin tuhat suomalaista päätyy itsemurhaan.

www.iltasanomat.fi
  Havainnoija (ei rekisteröitynyt) • 20.11.2011 20:12
Viime vuonna surmansa sai viharikosten uhrina 180 transihmistä, tänä vuonna surmattuja on 221. Tosin TGEU:n keräämät tiedot ovat varsin puutteellisia Afrikan, Aasian, arabimaiden ja entisen Neuvostoliiton alueelta. Kansainvälisen median mukaan esimerkiksi Irakissa on tapettu huomattavan paljon transihmisiä, mutta tarkkoja tietoja ei ole saatavilla. Uhrien lukumäärä on kasvanut huolestuttavasti tämän vuoden aikana, melkein joka päivä kuolee siis joku transihminen viharikoksen uhrina.

TGEU:n Transmurder Monitoring project:in raportin mukaan vuoden aikana EU:n alueella on murhattu kaksi (Italiassa ja Puolassa), USA:ssa 9, Turkissa 5, Brasiliassa 97 ja muualla Etelä- ja Väliamerikassa 98! Eli Etelä- ja Väliamerikan ulkopuolella yhteensä 26 transihmistä.
  221 liikaa (ei rekisteröitynyt) • 21.11.2011 00:17
Puhutte "transihmisistä" vaikka lähes kaikki TDoR-saitin listalla ovat transsukupuolisia naisia ja vieläpä tummaihoisia sellaisia. Pitäkääpä mielessä!
  Suvi-Tuuli Allan (ei rekisteröitynyt) • 28.03.2012 07:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy