ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tinder alkaa tukea sukupuolen moninaisuutta - ja nostaa ikärajan

Online-deittisovellus Tinder aikoo tuoda palveluun sukupuolen moninaisuutta tukevia toiminnallisuuksia. Vielä toistaiseksi sekä hakujen tekijän että hakujen kohteiden sukupuolen on oltava mies tai nainen.

Tinderin toimitusjohtaja Sean Rad on kertonut, että palveluun lisätään toiminnallisuuksia, joilla sukupuolensa voi määritellä muuksikin kuin mieheksi tai naiseksi. Tarkempaa kuvausta uudistuksesta ei ole vielä kerrottu, mutta sitä kerrotaan hiottavan yhteistyössä hlbtiq-kysymyksistä perillä olevien apuvoimien kanssa. Uudistuksen sisältävän päivityksen on luvattu tulevan ladattavaksi lähiviikkoina.

Yhteisöpalveluista esimerkiksi Facebook ja Google tukevat laajasti sukupuolen moninaisuutta. Lisäksi sukupuolivähemmistöihin kuuluville on omia online-deittisovellusta.

Kaksijakoiseen mies-nais -jaotteluun sopimattomat henkilöt ovat kohdanneet vaikeuksia käyttäessään Tinderiä sen nykymuodossa. Heidän Tinder-tilejään on suljettu ja kasvokkain kohtaamisten yhteydessä tilanteet ovat saattaneet riistäytyä uhkaaviksi. Myös seksuaalivähemmistöille suunnattujen online-deittisovelluksien parissa trans- ja muunsukupuoliset ovat usein kokeneet olevansa ei-tervetulleita.

Tinderin alaikärajaa ollaan nostamassa aiemmsta 13 ikävuodesta 18 ikävuoteen. Jo nykyisin palvelussa alle 18-vuotiaat eivät ole voineet keskustella 18-vuotiaiden ja sitä vanhempien kanssa. Alle 18-vuotiaita on palvelun 50 miljoonasta käyttäjästä kolme prosenttia.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy