ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Termi “tasa-arvoinen avioliittolaki” pannassa Ylen uutisissa

Sami Mollgren • 23.11.2014 14:17 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Ylen uutistoimittajien kielto käyttää uutisoinnissa käsitettä tasa-arvoinen avioliittolaki nousi esiin torstaina, kun asian nosti esiin sosiaalisessa mediassa Ylen entinen toimitusjohtaja ja nykyinen kansanedustaja Mikael Jungner.

- Kuulin juuri että Atte Jääskeläinen on kieltänyt YLEn toimittajia käyttämästä termiä “tasa-arvoinen avioliittolaki”. Nyt hei oikeesti!, kirjoitti Jungner.

Yhtiön uutistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen katsoo kyseisen termin olevan “suunniteltu luomaan positiivisia mielikuvia”, ja siksi “kantaaottavana” hänen mielestään sopimaton. Ylen uutistoimittajille suositetaan käytettäväksi avioliittolain uudistamista käsittelevissä jutuissa termiä “sukupuolineutraali”.

- Linjamme on entinen. Emme ota kantaa lakiin käyttämällä nimeä, joka on suunniteltu luomaan positiivisia mielikuvia, totesi Jääskeläinen.

Asia on viime päivinä herättänyt hämmästystä ja vilkasta keskustelua, sillä myös eduskunta käyttää laista nimitystä tasa-arvoinen avioliittolaki.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kohta varmaan kielletään sanan homo ja homoseksuaalin käyttö koska se mainostaa homoutta! :|
  :3 (ei rekisteröitynyt) • 23.11.2014 20:42
Onhan selvää, että poliittisten tahojen vaikutus siivilöityy valtion omistamassa ja hallitsemassa talossa käytännön tasolle. Tätä kutsuttiin joskus mm "läpäisyperiaatteeksi". Sanalla oli kyllä muitakin merkityksiä.
  jnsto • 23.11.2014 23:46
YLE:n tärkein tehtävä on esittää viikottain hartausohjelmia ääriuskovaisille homovihaajille. Laki Yleisradio Oy:stä... "Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti tarjota hartausohjelmia (10.8.2012/474)".
  Pakkohartautta YLE-veroillasi (ei rekisteröitynyt) • 28.11.2014 07:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy