ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tšekki: Sisäinen adoptio tulossa rekisteröityyn parisuhteeseen

Sami Mollgren • 25.10.2016 13:17 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Praha, Tšekki
Tšekissä rekisteröidyssä parisuhteessa eläville on tulossa oikeus adoptoida puolisonsa lapset. Perustuslakituomioistuimen kesällä tekemän päätöksen mukaan sisäisen adoption kielto on perustuslain vastainen.

Asiasta kertoo Suomessa Yle.

Maan hallitus on hyväksynyt asiaa koskevan lakiesityksen. Seuraavaksi asia siirtyy parlamentin käsiteltäväksi, jossa molempien kamarien on hyväksyttävä hallituksen esitys. Esityksen arvioidaan menevän läpi.

Kansan selvä enemmistö hyväksyy mielipidetiedustelujen mukaan sisäisen adoption sallimisen.

Tšekissä samaa sukupuolta olevat ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa heinäkuusta 2006 lukien. Maan tuolloinen presidentti Vaclav Klaus kieltäytyi hyväksymästä parisuhdelakia, mutta maan parlamentti jyräsi presidentin veton.

Asenneilmasto Tšekissä on mielipidekyselyjen antaman tuloksen valossa muuttunut seksuaalivähemmistöjen kannalta myönteisempään suuntaan. Samaa sukupuolta olevien oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen tukee noin kolme neljästä, ja sen kohdalla asenteet paranivat merkittävästi parisuhdelain voimaantulon aikoihin.

Aivan viime aikoina kansan enemmistön suhtautuminen avioliiton avaamiseen myös homopareille on kallistunut myönteisen puolelle. Samaa sukupuolta olevien parien oikeudella ulkoiseen adoptioon on nykyään suunnilleen yhtä paljon tukijoita kuin vastustajia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyviä uutisia Tšekistä. Tällaisia on ilo lukea. :-)

Tšekki olikin ensimmäinen entisen itä-blokin maa, joka millään tavalla on tunnustanut samaa sukupuolta olevien parien väliset parisuhteet.
  Kafka (ei rekisteröitynyt) • 26.10.2016 13:11
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy