ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Suomalainen A Moment in the Reeds -elokuva on valittu Göteborgin elokuvajuhlille

Sami Mollgren • 10.01.2018 15:43 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Mikko Mäkelän pitkä draamaelokuva A Moment in the Reeds on valittu Göteborgin elokuvajuhlille, jossa se saa pohjoismaisen ensi-iltansa festivaalin Nordic Light -sarjassa perjantaina 26.1.2018. Göteborgin elokuvajuhlat on pohjoismaiden suurin elokuva-alan tapahtuma.

Mäkelän HLBT-aiheinen esikoisohjaus kertoo Pariisiin muuttaneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän (Mika Melender) johdolla päätyneet kunnostamaan. Elokuvan on kuvannut Iikka Salminen, ja tuottajina ovat Mäkelän lisäksi toimineet Jarno Pimperi ja James Watson Wild Beast Productions -tuotantoyhtiölle.

Kesällä 2016 Etelä-Karjalan Savitaipaleella kuvattu A Moment in the Reeds on Tom of Finland- ja Pihalla-elokuvien ohella yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillan hlbtiq+ -vähemmistöjä käsitteleviä elokuvia.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa kerrottiin, että elokuva tehtiin vastaukseksi sekä seksuaalivähemmistöjä käsittelevien kertomuksien puutteeseen että vastalauseeksi pakolaiskriisin myötä kärjistyneille ennakkoluuloille, jotka kohdistuvat turvapaikanhakijoihin. Helsingissä asuva näyttelijä Boodi Kabbani esittää ensimmäistä kertaa elokuvahistoriassa syyrialaista homoseksuaalia.

- On hienoa tuoda elokuva vihdoin pohjolaan - odotamme innolla ruotsalaisyleisön sekä pohjoismaisen elokuvayhteisön reaktiota. Göteborgin elokuvajuhlia parempaa paikkaa emme olisi voineet elokuvan pohjoismaiselle ensi-illalle valita, Mäkelä kertoo.


Ennen Göteborgia A Moment in the Reeds on ehditty jo nähdä mm. BFI London Film Festivalilla, Nordic Film Days Lübeck -festivaalilla sekä HLBT-elokuvan festivaaleilla Hampurissa ja Madridissa. Göteborgin lisäksi elokuva nähdään tammikuussa myös Pinx-festivaalilla Belgian Ghentissä ja Pink Life -festivaalilla Ankarassa ja Istanbulissa.

Tiedotteessa kerrotaan, että elokuvalle on hiljattain solmittu levityssopimus Saksassa, jossa se nähdään valkokankailla loppukeväästä, ja myös Ison-Britannian levitys on neuvottelujen alla.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Miten leffa voidaan esittää Ankarassa? Siellähän kuvernööri on kieltänyt kaikki hlbt-taphtumat.
Täälläkin oli siitä juttua ranneliike.net
   (ei rekisteröitynyt) • 11.01.2018 11:04
Meen kyl kattoo kun tulee Suomen teattereihin :)
  ._. • 11.01.2018 17:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy