ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Stephen Fry ja Elliott Spencer solmivat avioliiton

Sami Mollgren • 18.01.2015 11:23 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Brittiläinen koomikko, näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja Stephen Fry, 57, solmi lauantaina avioliiton miesystävänsä stand-up -koomikko Elliott Spencerin, 27, kanssa Norfolkin kreivikunnassa sijaitsevassa Derehamissa.

- Taivas. @ElliottGSpencer ja minä menimme huoneeseen kahtena ihmisenä, pistimme nimet paperiin ja lähdimme yhtenä. Hämmästyttävää, twiittasi Fry.

Vihkiseremoniaa oli todistamassa pöydälle asetettu Oscar Wilden näköinen nukke. Miehillä oli rinnassaaan vihreät neilikat.

Irlantilaissyntyinen näytelmäkirjailija, prosaisti ja runoilija Oscar Wilde tuomittiin vuonna 1895 Lontoossa miessuhteen seurauksena "törkeästä siveettömyydestä" kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Tapaus romahdutti kirjailijan suosion - ja raunioitti tämän terveyden. Wilde kuoli unohdettuna Pariisissa vuonna 1900. Oscar Wilden ystävät tunnettiin vihreästä neilikasta rintapielessä. Vihreä väri symbolisoi viktoriaanisessa englannissa homoutta.

Samaa sukupuolta olevien avioliitot tulivat mahdolliseksi Englannissa maaliskuussa 2014.

18.1.2015 klo 17.13 korjattu lyöntivirhe Oscar Wilden tuomion vuosiluvussa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy