ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Sosiaalialan opiskelija erotettiin yliopistosta tämän julkaistua sosiaalisessa mediassa homokielteisiä mielipiteitä

Sami Mollgren • 08.03.2016 07:48 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Sheffieldin yliopisto erotti sosiaalityön jatko-opiskelijan tämän kutsuttua sosiaalisessa mediassa homoseksuaalisuutta mm. kauhistukseksi Raamatun teksteihin vetoamalla. Yliopisto perusteli ratkaisuaan sillä, että opiskelijan toiminta kyseenalaistaa tämän kyvyn toimia ammatissa, johon tämän opiskelu tähtää.

Konservatiivisena tunnetun The Tepegraphin uutisesta kertoi Suomessa Seurakuntalainen.

Britanniaan alkuaan turvapaikanhakijana Kamerunista tullut, kristityksi itsensä määrittelevä 38-vuotias sosiaalityön jatko-opiskelija Felix Ngole oli syksyllä 2015 sosiaalisen median keskustelussa ilmaissut tukensa Kentyckylaiselle henkikirjoittajalle Kim Davisille, joka joutui vankilaan kieltäydyttyään kirjoittamasta avioliittolupia samaa sukupuolta oleville pareille. Ngole kertoi myös vastustavansa samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Ngole kokee joutuneensa uskonnollisen syrjinnän kohteeksi. Hän kertoo tehneensä työtä parisuhteessa sama sukupuolta olevien henkilöiden kanssa ilman ongelmia. Lisäksi hän kertoo, ettei vastusta samaa sukupuolta olevan kanssa parisuhteessa eläviä henkilöitä. Hän kuitenkin oman kristinuskonsa nimissä katsoo olevan oikeutettu kertomaan näkemyksensä kysyttäessä.

Ngole aikoo valittaa yliopiston ratkaisusta.

Ihmisryhmien kielteiseen sävyyn tapahtuvan käsittelyn oikeuttaminen oman maailmankatsomuksen perusteella on herättänyt pitkään keskustelua. Erityisesti hlbti-vähemmistöjen yhteiskunnallisen aseman parantuessa kehitystä vastustavat tahot yhä äänekkäämmin ilmaisevat, että sananvapauteen kuuluu oikeus ilmaista mielipiteensä näistä vähemmistöistä ja näiden asemaan liittyvästä kehityksestä. Toisaalta esimerkiksi rotuennakkoluulojen julkituominen tuomitaan varsinkin länsimaissa laajasti, ja asiattomiksi katsotut kommentit voivat johtaa omien työmahdollisuuksien heikentymiseen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Telegraphin ja Seurakuntalaisen jutuissa ei kerrottu lainkaan tärkeintä eli sitä, että Felix Ngole mainosti julkisessa Facebook-päivityksessään homoseksiä harrastavien miesten tappamista Raamattuunsa vedoten (”both of them have committed an abomination; they shall surely be put to death”.) Sheffieldin yliopiston päätös oli mielestäni oikea ja lainmukainen. Muinaisten kamelikuskien iltanuotioturinoihin perustuva Raamattu sisältää hyvin paljon väkivaltaa ja on kokonaisuutena erittäin ihmisyydenvastainen, mutta raamatunjakeilla ei tule puolustella kenenkään, ei skotlantilaisten, walesilaisten eikä homojen tappamista.
Kuten arvata saattaa, Ngolea puolustava Christian Legal Centre on työskennellyt yhdessä eheytyspuoskarointiporukka Core Issues Trustin kanssa.

Toivottavasti Suomessakin ollaan sen verran tarkkoja, että sosiaalialan opiskelijoiksi ei päästetä uskontopohjaista homovihaa lietsovia.
  Havainnoija • 09.03.2016 02:18
Jo aiemmilla tiedoilla yliopiston toimenpiteet olivat perusteltuja, mutta jos tämä on vielä noinkin kirjoittanut, niin sen perusteella Ngole on turvallisuusriski.
  smo • 09.03.2016 05:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy