ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Sirkka on poissa

vaeltaja2006 • 23.04.2013 00:01 HLBTI-HISTORIAA
Sirkka Vähä-aho syntyi 88 vuotta sitten maalla Sysmässä. Aikuisena hän toimi mm. työnjohtajana.

Hämäläisten naisten tyypilliseen tapaan Sirkka oli topakka. Työnjohtajan ammattikokemus näkyi siinä, miten Sirkka sai Psyke ry:n monet käytännön asiat toimimaan 1970- ja 1980-luvuilla, yhdistyksen hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana ja taloudenhoitaja.

Ollessani Psyken puheenjohtaja 1970-luvun alkupuoliskolla Sirkka oli varapuheenjohtaja. Aika oli aurinkoinen ja tulevaisuususkoinen kuten Sirkkakin. Hänen kanssaan oli ilo toimia.

Sirkka oli luotettava ja reilu, tiukka mutta tasapuolinen. Tätä ominaisuutta tuhannet oppivat arvostamaan Psyke ry:n tanssien, legendaaristen Sirkan tanssien, järjestäjänä. (Joskus joku sai tilapäisen porttikiellon tilaisuuksiin esim. liiallisen alkoholinkäytön takia.)

Sirkan 50-vuotispäivistä Sysmässä olen kuullut, että paikalle tulleet mies- ja naisparit eivät herättäneet minkäänlaista hämminkiä 1970-luvun Itä-Hämeen maalaisissa. Uskon sen johtuneen Sirkan persoonasta  sen lisäksi, että maalaisilla on olennaisen taju.

Veli Hyvärinen
Psyke ry:n pj 1970-luvulla


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy