ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Sinustako Mr. tai Miss Gay Finland 2016?

Sami Mollgren • 12.04.2016 08:14 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Miss Gay Finland ja Mr. Gay Finland -kilpailujen finaali on Helsinki Pride -viikolla, kesäkuun lopulla.
Haku Mr. Gay Finland -kilpailuun on käynnissä 24. huhtikuuta asti. Miss Gay Finland -kilpailun haku puolestaan käynnistyy 2. toukokuuta. Molempien kilpailujen finaalit ovat Helsinki Pride 2016 -viikolla kesäkuun lopussa.

Miss Gay Finland 2016 -finaali pidetään ravintola dtm:ssä 29.6.2016 ja Mr. Gay Finland -finaali on päivää myöhemmin 30.6.2016 Helsinki Pride ja EuroGames -viikolla.

Mr. Gay Finland -kilpailussa valitaan "Suomen fiksuin ja komein homomies toimimaan hyvän tahdon lähettiläänä sekä esikuvana suomalaisille seksuaalivähemmistöille. Tarkoituksena on edistää homomiesten yhteisöllisyyttä ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisuutta, sekä tukea ylpeyttä olla avoimesti oma itsensä". Miss Gay Finland -kilpailu puolestaan "haluaa osaltaan tehdä näkyväksi tätä upeaa moniäänisyyttä ja kannustaa olemaan rohkeasti oma itsensä".

Molemmissa kilpailuissa voittajat ja perintöprinssit- sekä prinsessat valitsee tuomaristo. Tämän lisäksi yleisö äänestää suosikkiaan.

Molemmat voittajat osallistuvat Helsinki Pride -kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 2.7.2016. Mr. Gay Finland -kilpailun voittaja myös osallistuu Mr. Gay Europe ja Mr. Gay World -kilpailuihin Suomen edustajana, mikäli MGF päättää lähettää edustajan kyseisiin kilpailuihin.

Hyväntekeväisyyttä

Mr. Gay Finland -kilpailun voitto lahjoitetaan vuosittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Aikaisempina vuosina lahjoitus on osoitettu Amnestyn HLBTI-ryhmälle, North Pride -tapahtumalle, Helsinki Pride -kaupunkifestivaalille, Hiv-tukikeskukselle ja Trans-tukipisteelle.

Miss Gay Finlandiksi valittu puolestaan valitsee hyväntekeväisyyskohteen, jonne kilpailun järjestävä dtm tekee lahjoituksen.

Aiemmat voittajat

Aiemmat Mr. Gay Finland -tittelin haltijat ovat Kenneth Liukkonen (2010), Jussi Laitinen (2011), Janne Tiilikainen (2012), Aleks Vehkala (2013), Peter Linden (2014) ja Aku Raita (2015).

Miss Gay Finland -tittelin kantajat ovat puolestaan Catariina Salo (2015), Melanie Orenius (2014) ja Leena Luuri (2013).

Molemmat kilpailut järjestetään Helsingissä ravintola dtm:ssä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
On tääkin, suu vaahdossa vaadimme sukupuolineutraalisuutta sekä tasa-arvoa ja silti kuitenkin itse järjestämme kategorisoivia ja eritteleviä mr- ja miss-kisoja.....
  hohhoijaa (ei rekisteröitynyt) • 24.04.2016 12:50
Heh. Mikä olisikaan nimeltään kauneuskilpailu, johon osallistuisivat kaikki ihmiset? Minkä tittelin siitä saisi?

Kaunis Ihminen-kilpailu?

"Haastateltavana tämän vuoden Suomen Kaunis Ihminen.." ?

Sitä olen ihmetelllyt, ettei HLBT- feministiblokki ole tuominnut termiä "MISS gay", koska eikö poliittisesti korrektimpi olisi "MS gay"? Vai onko osallistuminen rajattu sinkkuihin/rekisteröimättömiin?
  Yesman • 24.04.2016 14:56
On paljon helpompi hengittää, kun ei vedä hernettä nenään joka asiasta.
  Havainnoija • 24.04.2016 20:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy