ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Setan keskustelufoorumissa tietomurto

Sami Mollgren • 27.06.2012 16:53 UUTISET: YLEISET • KOTIMAA
Setan keskustelufoorumiin on tehty tietomurto. Foorumin tunnuksia, salasanoja ja käyttäjien sähköpostiosoitteita on vuodettu julki eilen.

Tapauksen vuoksi foorumi on toistaiseksi poissa käytöstä.

Viestintävirasto kehottaa vaihtamaan salasanan välittömästi muissa palveluissa, jos on käyttänyt samaa salasanaa kuin Setan foorumissa. On mahdollista, että samalla tunnuksella ja salasanalla yritetään kirjautua järjestelmällisestikin muihin palveluihin pahassa tarkoituksessa.

Vuoto on Setan mukaan todennäköisesti tapahtunut elokuussa 2011. Tuolloin Setan keskustelufoorumin alustana oli vuodelta 2005 peräisin oleva phpBB2:n versio 2.0.18. Joulukuussa keskustelufoorumi päivitettiin toimimaan ajanmukaisen phpBB3:n päällä.

Monissa paikoissa käytössä oleva phpBB-foorumijärjestelmä on usein ollut tietomurtoyritysten kohteena. Etenkin järjestelmän päivittämättömät versiot ovat osoittautuneet haavoittuvaisiksi.

Seta Foorumin ylläpito pyrkii luomaan foorumin käyttäjille väliaikaiset salasanat ja ilmoittamaan ne käyttäjille. Tämän jälkeen foorumi voidaan avata uudestaan ja käyttäjät pääsevät vaihtamaan salasanansa itse haluamikseen.

Foorumilla on noin 20 000 käyttäjää.

Seta ilmoittaa, että myös Setan ja Transtukipisteen nettisivujen toiminnassa voi olla katkoksia tietoturvatoimien vuoksi.

Tietomurrosta tehdään rikosilmoitus.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy