ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta palkitsi Paavo Arhinmäen ja Itellan

Sami Mollgren • 28.06.2014 14:40 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta jakoi tänään lauantai-iltapäivänä Helsinki Pride -tapahtuman puistojuhlassa perinteiset huomionosoituksensa, Asiallisen tiedon omenat. Palkittuja oli kaksi: kansanedustaja Paavo Arhinmäki ja Itella Oyj. Arhinmäki palkittiin pitkäjänteisestä työstään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta erityisesti kulttuuri- ja urheiluministerinä toimiessaan. Itella palkittiin Tom of Finland -postimerkin julkaisemisesta.

Setan mukaan Paavo Arhinmäki on puolustanut hlbtiq-ihmisten oikeuksia johdonmukaisesti koko uransa ajan. Urheiluministerinä Arhinmäki nosti ihmisoikeuksia esiin julkisilla kannanotoilla, kuten liehuttamalla sateenkaarilippua Moskovassa yleisurheilun MM-kisoissa. Hän myös tilasi tutkimuksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta urheilussa. Tasa-arvoasioista vastaavana ministerinä Arhinmäki valmisteli nyt eduskunnan käsittelyssä olevan historiallisen lakiuudistuksen. Tasa-arvolain uudistuksena sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun perustuva syrjintä kielletään kaikilla elämänalueilla. Lisäksi työnantajat, viranomaiset ja koulutuksen järjestäjät velvoitetaan ehkäisemään sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun kohdistuvaa syrjintää. Nuorisoasioista vastaavana ministerinä Arhinmäki edisti nuorisojärjestöjen yhdenvertaisuustyötä.

Itella Posti Oy:ltä ilmestyy syksyllä postimerkkijulkaisu Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen kunniaksi. Postimerkit Touko Laaksosen taideteoksista on suunnitellut graafinen suunnittelija Timo Berry. Merkkijulkaisu on saavuttanut jo etukäteen maailmanlaajuista huomiota. Kyseessä on merkittävä kulttuuriteko. Se on myös esimerkki siitä, miten yritys voi hyödyntää myönteisesti liiketoiminnassaan seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta.

Touko Laaksonen (8.5.1920–7.11.1991) oli ja on yhä yksi tunnetuimpia suomalaisia kuvataiteilijoita. Hän teki taiteellaan jo 1950-luvulla näkyväksi miesten välisiä suhteita ja miesten välistä erotiikkaa myönteisesti. Laaksosen taide monipuolisti kuvaa homomiehestä ja on vaikuttanut voimakkaasti visuaaliseen homokulttuuriin. Timo Berryn suunnittelemat postimerkit kunnioittavat Tom of Finlandin hahmojen ylpeää ja anteeksipyytelemätöntä, avoimen eroottista henkeä ansiokkaasti.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Oikeisiin osoitteisiin meni palkinnot.
  puppeliassi • 28.06.2014 16:36
Arhinmäen toiminnalla lienee ollut myönteinen vaikutus myös siihen, että TUL (Työväen UrheiluLiitto) järjesti Pride-viikolla Respect Pride -jalkapalloturnauksen, johon otti osaa runsaat 150 pelaajaa, kisaten palkintopokaalista, hlbt-ihmisten kanssa heteroita ja jopa sekajoukkueina miehet ja naiset.

Ks. kuvasarja www.flickr.com

Kommenttia muokattu: 29.06.2014 klo 15:32
  human • 29.06.2014 15:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy