ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

SDP:n Paananen kertaa, ettei koskaan ollut kaapissa

jnsto • 09.01.2017 08:06 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Laajan haastattelukokonaisuuden Demokraatissa 5.1.17 toimitti Marja Luumi, kuvat Jari Soini.
SDP:n puoluesihteerin tehtävät jättävä Reijo Paananen sanoo, ettei ole puolueessa joutunut mihinkään vaikeuksiin perhe-elämänsä takia eikä sitä olettanutkaan. Demokraatti-lehdessä (5.1.17) haastateltu Paananen totesi kuitenkin, että politiikan keskiössä olevan ihmisen yksityiselämä ei ole yksityisasia ja sen hänkin oli saanut kokea.

Paananen kertoo asuneensa yhdessä miesystävänsä kanssa kymmenen vuotta. Puoluesihteerinä hän aloitti 2012 oltuaan vuodesta 2006 SAK:n tehtävissä.

Hän sanoo, ettei koskaan ollut kaapissa. - Kun ei ole kaapissa ollutkaan, ei sieltä voi tulla ulos. -Silloin kun on sinut itsensä kanssa, eivät asiat ole vaikeita, hän sanoo, mutta toteaa tilanteen saattaneen olla vaikea muille. - Mutta miksi minä kantaisin murheita siitä, jos jollain on vaikeaa sen kanssa, miten minä elän. Olen valinnut tämän elämän ja olen onnellinen siinä, puoluesihteeri kuvaa.

Demokraatin toimittaja Marja Luumi kuvaa SDP:tä "suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon liikkeeksi" ja siinä Paananen ei ole sanomansa mukaan joutunut mihinkään vaikeuksiin perhe-elämänsä takia - eikä sitä ollut odottanutkaan. Jutussa ei kerrota, oliko tilanteessa Paanasen ammattiyhdistysuran aikana toivomisen varaa.

Paananen on huolissaan äänenpainojen koventumisesta muussa yhteiskunnassa, "kun vähemmistöt ovatkin nyt enemmistö". "Valtakulttuuri ja tietty elämisen tapa on kadonnut". - Tästä varmaan johtuu tunne, että "tahdon pysäyttää kellon takaisin turvallisena pitämääni aikaan", Paananen arvelee.

Paananen korostaa keskustelun merkitystä. Asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta tärkeää on sanoa se eikä olla hiljaa.
- Jokainen joka vaikenee, siirtyy neutraaliin välimaastoon, pois pelistä.

(Haastattelu oli kokonaan vain painetussa Demokraatissa (s 19-22). Linkitetyssä videohaastattelussa ei puututtu tasa-arvokysymyksiin.)

Puoluesihteeri Paananen arvioi ilmapiiriä SDP-puolueyhteisössä ja yhteiskunnassa laajemmin Demokraatin haastattelussa 5.1.17

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy