ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Sateenkaarilipusta postimerkki Ruotsissa

Sami Mollgren • 30.03.2016 19:50 • 2 kommenttia. UUTISET: YLEISET • EU

Sateenkaarilipulla voi maksaa kirjeen kuljetuksen.
Ruotsissa postipalveluista huolehtiva PostNord julkaisee sateenkaarilipun postimerkkinä 4. toukokuuta. Postimerkillä halutaan tukea "modernin Ruotsin" moninaisuutta.

Tiettävästi hlbti-vähemmistöjen sateenkaarilippu on ensimmäistä kertaa sellaisenaan postimerkin aiheena. Sateenkaarilipun värit ovat kuitenkin olleet aiemmin esillä ainakin hlbti-aktivisti Harvey Milkin kunniaksi Yhdysvalloissa vuonna 2014 julkaistussa postimerkissä, jossa sateenkaarilippusymboli oli esillä pienenä yksityiskohtana.

- Julkaisemalla sateenkaarilipulla varustetun postimerkin, haluamme korostaa kaikkien ihmisten yhdenvertaista arvoa ja ihmisten yksilöllisten ominaisuuksien ja erilaisuuden voimaa", sanoo PostNord Ruotsin viestinnästä vastaava Per Ljungberg yhtiön julkaisemassa tiedotteessa.

Ehdotuksen nyt julkaistavasta postimerkistä teki taiteilija Lisa Rydell, joka kertoo saaneensa ajatuksen pitkällä kävelyllä kesällä 2014. Hän sai myös tehtäväkseen suunnitella postimerkin. Rydell on suunnitellut erityisesti kirjoja ja näyttelyjulisteita.

Ruotsissa ja Tanskassa postipalveluja hoitava PostNord syntyi, kun maiden valtioiden postiyhtiöt yhdistyivät.

Päivitys 31.3., korjattu tieto merkin julkaisuajankohdasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No mitä Suomi edellä Tom of Finland -postimerkein,
niin sitä sitten Ruotsi perässä sateenkaari-postimerkillä.
(myyntiintuloajankohta sopivasti 4. toukokuuta, niin saanevat Euroviisuissaan toukokuulla myytyä aika läjän noita ja ehtivät hyvin Touko Laaksosenkiin 8. toukokuuta synttäreille )

; )

Saapas nähdä, julkaistaanko esim. Oseaniassa päin luonnollisin aihein jatkoa

picsit.fi

eli Rainbow lorikeet.

Ja Botswanassa on niitä maankuuluja gay-leijonapareja sekä trans-leijoniakin, ihan vaikka postimerkeiksi asti. Ihmiseläinten hlbt-rakkauskinhan on kummiskin lähtöisin Afikasta.

Toki Suomessakin voitaisiin julkaista ensin keväänä special-jellona-postimerkki, kun yhdenvertainen avioliittolaki tulee mukavan rakkaast käytäntöön
picsit.fi

Kommenttia muokattu: 31.03.2016 klo 20:28
  human • 31.03.2016 19:48
Ihana lippu! Sisältää niin paljon asiaa, toivottavasti hulmuaa kauan, antaa toivoa poljetuille!!!
  Ystävä (ei rekisteröitynyt) • 10.04.2016 22:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy