ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Sateenkaarikansan elokuvafestivaali Vinokino 2013 käynnistyy Turusta

Sami Mollgren • 21.10.2013 06:10 • 1 kommentti. VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
22. kerran järjestettävä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino käynnistyy perjantaina Turussa, jossa sitä vietetään 25.-27. lokakuuta. Turun Vinokinon elokuvat esitetään Alvariumissa.

Helsingissä Vinokino-festivaali on kahta viikkoa myöhemmin, 8.-10. marraskuuta, jolloin näytökset keskittyvät elokuvateatteri Andorraan.

Festivaali on pienimuotoisempana myös Tampereella (31.10-3.11.), Jyväskylässä (1.-2.11.) ja Oulussa (8.-9.11.).

Turun seudun Seta ry:n järjestämän Vinokinon järjestäjien mukaan festivaali tuo viihdyttävää katsottavaa ja ajankohtaisia näkökulmia kaikille elokuvan ystäville. Sen elokuvakattaus kerää yhteen populaarikulttuuria, musiikkielokuvia ja humoristista kerrontaa, koskettavia tarinoita unohtamatta. Elokuvatarjonnan lisäksi Vinokino-festivaalin tapahtumiin kuuluu erilaista oheisohjelmaa: näyttelyitä, työpajoja ja bileitä.

Vinokino on nostanut esiin ohjelmistosta erityisesti kolme lauantainäytöksenä olevaa elokuvaa:

James Francon tähdittämä dokufiktio Interior. Leather Bar.


www.interiorleatherbar.com
www.vinokino.fi


Kotimaisena ensi-iltana nähdään Riikka Kaihovaaran Jotain siltä väliltä, joka kuvaa transsukupuolista Ninoa. "Dokumenttielokuva Ninosta, joka päätti ryhtyä elämään poikana. Millaista on etsiä itseään ja sukupuoltaan maailmassa, jossa tarjolla tuntuu olevan vain kaksi vaihtoehtoa?"

www.facebook.com
www.vinokino.fi


Määreellä “anti-jukebox-musikaali” kuvattava Peaches Does Herself.


peachesdoesherself.com
www.vinokino.fi


Lauantaina järjestetään Turussa ja myöhemmin myös Helsingissä myös elokuvabrunssi, jossa esitetään filmatisointi stand up -kooomikko Margaret Cho'n vuoden 2010 Amerikan kiertueelta. Cho nähdään joulukuun 19. päivä myös stand up -keikalla Helsingin Savoyssa.


Turussa Vinokinoon liittyvä aktiviteetti alkaa jo tiistaina 22.10., jolloin Bar Soinnussa vietetään Viiniä ja elokuvaa -iltaa. Keskiviikkona Köysiratagalleriassa puolestaan alkaa Tuisku Torkkelin viikon kestävä drag queen -aiheinen valokuvanäyttely There's no cherry to pop.

Turun Vinokino-tapahtumaviikko huipentuu lauantaina 26.10. Turun Klubilla juhlittaviin Oi Venäjä! -pääbileisiin, jossa nähdään Turku Burlesquen ohjelmanumeroita ja tanssikansaa tanssittaa Cool Cat dj-parivaljakko. Vinokinon Oi Venäjä! -teemaiset oheistapahtumat ovat osa Turussa samalla viikolla vietettävää Voi Venäjä! -ihmisoikeusviikkoa.

Tarkemmat tiedot paikkakuntakohtaisesta ohjelmasta, aikatauluista ja pääsylipuista kerrotaan tapahtuman nettisivuilla www.vinokino.fi

Liput elokuvanäytöksiin maksavat opiskelijoille ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenille 6 euroa. Muille lipun hinta on 8 euroa.


Turun Seta ry:n toteuttaman Vinokino keskittyy yksinomaan sateenkaariteemaisiin elokuviin. Helsingissä vuosittain alkusyksystä järjestettävän Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistoon on myös vakiintunut joukko hlbti-vähemmistöjä koskettavia filmejä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
AVA-tv esitti juuri James Francon haastattelun ohjelmasarjassa Tähdet kertovat. Se on katsottavissa ainakin tällä hetkellä osoitteessa:
www.katsomo.fi

Haastattelu esitettiin tv:ssä USA:ssa joulukuussa 2010. Elokuva Interior Leather Bar on valmistunut tuon haastattelun jälkeen.

Ohjelman esittely
www.avatv.fi

Kommenttia muokattu: 26.10.2013 klo 22:45
  JuhaniV • 26.10.2013 22:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy