ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Salatut elämät -sarjan Larin ja Eliaksen tarina päättyi kuolemaan

Sami Mollgren • 02.11.2016 19:55 • päivitetty: 02.11.2016 20:12 • 6 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Laria ja Eliasta näyttelevät Ronny Roslöf ja Petteri Paavola palkittiin QX Gay Gaalassa keväällä 2014.
Salatut elämät -televisiosarjan palkittu ja paljon seurattu Larin ja Eliaksen intohimoja, draamaa ja suvantovaiheita sisältänyt tarina on nyt päättynyt lopullisesti.

MTV kertoo verkkosivuillaan, että myös lempinimellä Larias tunnettu tarina päättyy Eliaksen kuolemaan, Larin käsivarsille - juuri kun kaikki näyttäisi taas olevan hyvin, ehkä paremmin kuin koskaan aiemmin.

TV-kanavan julkaisemaan juttuun on koottu tarinan huippuhetkiä.

Reaktiot sosiaalisessa mediassa ovat olleet tyrmistyneitä ja surunaamaisia hymiöitä on postattu paljon. Moni kommentoija ilmoittaa lopettavansa koko sarjan katsominen. Joidenkin mukaan sarja haudataan Eliaksen mukana. Joissain kommenteissa on pohdittu mahdollisuutta, ettei hahmo sittenkään olisi kuollut, sillä aiemminkin sarjaan on tehnyt paluun kuolleeksi oletettu roolihenkilö.

Larin (Ronny Roslöf) ja Eliaksen (Petteri Paavola) hahmojen ansiosta Salatut elämät on kerännyt faneja ympäri maailman. Parin suhdetta käsitteleviä kohtauksia on jaettu YouTube-videopalvelussa monille kielille tekstitettynä.

Salattujen elämien "Larias"-kohtauksia tiedetään katsottavan myös sellaisissa maissa, joissa homoseksuaaliset suhteet on määritelty rikoksiksi. Näissä maissa elävien seksuaalivähemmistöihin kuuluvien on mahdollista nähdä Salkkari-klipeistä sellaista elämää, jossa vähemmistöön kuuluvan ei tarvitse murehtia olemassaolonsa oikeutusta, vaan käydä läpi jotakuinkin samoja iloja ja murheita kuin valtaväestöön kuuluvankin.

Roslöf tuli Salatut elämät -sarjaan vuonna 2011, ja on ollut mukana siitä lähtien. Eliasta näyttelevä Petteri Paavola on ollut mukana sarjassa hieman pidempään. Larin ja Eliaksen suhde tiivistyi keväällä 2012.

Vuosituhannen vaihteen aikoihin Salattujen elämien yksi alkuperäisistä hahmoista, Pete Latun näyttelemä Kalle Laitela, tuli kaapista ulos. Salatut elämät -sarja on pyörinyt ruudussa vuodesta 1999 lähtien.

Päivitys klo 20.12: Lisätty maininnat sosiaalisen median reaktioista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olipa surullinen jakso... :(
  Homopallero • 02.11.2016 20:17
Vaikka se onkin vain käsikirjoitettu tarina, niin silti tuntuu pahalta :(
  Juuso (ei rekisteröitynyt) • 02.11.2016 20:28
Ja taas homojen kuolemalla lypsetään kyynelpisteitä valtamediassa. Groundbreaking. Tulispa tähän tosiaan joku juonenkäänne ennen pitkää, muuten tää tulee olemaan sitä samaa jatkumoa muiden turhien television homokuolemien kanssa. (Ei sillä ettäkö salkkarit olisi varsinaisesti mikään TV-historian kruununjalokivi mitä narratiiviin tulee, mutta olen silti iloinen sen kirjavasta hahmojoukosta.)
  laiskiainen (ei rekisteröitynyt) • 03.11.2016 07:45
Olikos tuo Elias nyt se tuon sarjan bisse, vai se homo?
Noh, sinällään kuolema on yhtä luonnollinen asia elämässä, kuin syntymäkin - ja tuossa Salkkarissa on kait kuollut useita muitakin roolihahmoja sarjan matkalla. Eli yhdenvertaista siinäkin suhteessa.

Toki maailmalla on muitakin tv-sarjoja, joissa miesparisuhde on keskeinen osa sarjaa. Niistä varmaan pisimpään on mennyt, useissa maissakin saksalalainen Verbotene Liebe -sarja, jossa miespari Chrolli on ollut yhtenä sarjan keskeisistä henkilöistä (ja heistä videooita youtubessa riittää satoja tai tuhansiakin, kun vuosikausia ovat sarjassa olleet, mennen naimisiinkin yms ja heilläkin kimurantti suhe ollut, kun toinen on bisse) ja sarjassa on käsitelty monia muitakin tabu- tai vaikeita aiheita ja sarjassa on myös naisparikin. Tuon sarjan some-suosio räjähti, kun sarjaa alettiin näyttää Yhdysvalloissakin, mm, Espanjan ja Britanniankin lisäksi.

Kommenttia muokattu: 04.11.2016 klo 02:02
  human • 04.11.2016 02:01
Salattujen elämien hahmo Elias on ymmärtääkseni (sen vähän mitä sarjaa olen katsonut) lähempänä täyttä homoseksuaalisuutta edustavaa päätä Kinseyn asteikolla kuin Lari. Tai ainakin Eliaksen suhde omaan seksuaaliseen suuntautuneisuuteensa oli selkeämpi. Larillahan on ollut kaikenlaista kipuilua asian suhteen. Sateenkaariväkeä sarjassa edustavat myös ainakin Kalle, Miska, Valtteri, Kuisma, Ville, Jonne ja onko joitain muitakin matkan varrella ollut. Naissuhteitakin on ollut: Eva ja Monica. Tästä puolesta ei kuitenkaan tähän hätään ole enempää muistikuvia.
  smo • 04.11.2016 16:17
Voi hellanlettas sentään!
  Kolmoisritti • 14.11.2016 16:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy