ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan vaalit 2017: AfD:n suurvoitto, muullekin oppositiolle menestystä

vaeltaja2006 • 24.09.2017 21:59 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Ennuste sunnnuntai-iltana klo 21
Saksan vaalien tärkein tulos koko Euroopan kannalta on, että Angela Merkel jatkaa kanslerina. Merkelin pakolaispolitiikka aiheutti, että kristillisdemokraatit menettivät valtavasti kannatusta. Sen sijaan samaa sukupuolta olevien avioliittojen hyväksyminen tuskin vaikutti kristillisdemokraattien menestykseen mihinkään suuntaan. Se on ollutta ja mennyttä.

Toinen tärkeä tulos on, että äärioikeistolainen AfD nousi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Poliittinen keskustelu parlamentissa saattaa myrkyttyä entisestään. Puolue on homo- ja transvastainen. Eniten kärsivät trans- ja queer-ihmiset, kun AfD on äänekkäästi tasa-arvoa, ihmisten itsemääräämisoikeutta ja valistustyötä (esim. koulujen seksuaaliopetusta) vastaan.

Sosialidemokraatit ovat viime vuodet olleet hallituksessa kristillisdemokraattien ”apupuolueena”. Nyt Martin Schulz, sosdemien puheenjohtaja ilmoitti, että puolue jää oppositioon.

Sosialidemokraattien tilalle hallitukseen tulevat luultavasti vihreät ja liberaalit (FDP). Vihreät ajavat voimakkaasti trans- ja muunsukupuolisten aseman parantamista. FDP olisi konservatiivisempi hallituskumppanina. Merkel ilmoittaa hallitusehdokkaat mahdollisesti jo sunnuntai-iltana tai maanantaina.

Vihreät ovat johdonmukaisesti ajaneet hlbtiq-myönteistä politiikkaa. Oli joitakin epäilyksiä, että hampurin mellakat menneenä kesänä olisivat heikentäneet vihreiden asemaa. Niin ei käynyt. Vuosikausia parlamentin hlbtiq-äänenä on ollut vihreiden Volker Beck. Hän kierteli lukuisissa ulkomaisssa pride-paraateissa ja häntä lyötiin tv-kameroiden edessä päin naamaa Moskovan pride-tapahtumassa. Volker Beckin tilalle on ilmeisesti tulossa uusi mies: Sven Lehman Kölnistä. Hän on 37-vuotias. Hänen sanotaan kuuluvan vihreiden vasempaan siipeen. Hänen kumppaninsa on Kölnin maapäivien vihreiden ryhmän puheenjohtaja Arndt klocke.

Volker Beck kertoi pari tuntia sitten twitterissä olevansa järkyttynyt vaalituloksesta. Hän tarkoitti tietenkin AfD:n reipasta vaalivoittoa. ”Eipä ole hyvä päivä maallemme ja demokratiallemme”.Berliinin Alexanderplatzilla on ollut käynnissä mielenosoitus AfD:n vaalivoittoa vastaan. Sateenkaarilippuja on nähty "runsaasti" väkijoukossa.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ilahduttavaa on kuitenkin se että ääri-kristilistä AfD:tä ei kannattanut 87% äänestäjistä. Eli esikuvapuolueensa, ääri-kristittyjen natsien taannoinen valtaannousu ei ainakaan noissa vaaleissa päässyt toistumaan.

Takiaispuolueen asemaan noussut ääri-kristilinen AfD harrastaa sitten Saksan parlamentissa sitä, mitä takiaiset nyt yleensäkin tekevät.
  human • 24.09.2017 23:40
Vahvistamaton lopullinen tulos:

33,0 % kristillisdemokraatit CDU/CSU
20,5 % sosialidemokraatit SPD
9,2 % vasemmisto Linke
8,9 % vihreät Grüne
10,7 % vapaat demokraatit/oikeistoliberaalit FDP
12,6 % homovihamielinen rasistipuolue AfD
5,0 % muut

Paikkajako

246 kristillisdemokraatit CDU/CSU
153 sosialidemokraatit SPD
69 vasemmisto Linke
67 vihreät Grüne
80 vapaat demokraatit/oikeistoliberaalit FDP
94 homovihamielinen rasistipuolue AfD
--------------
Yhteensä 709 paikkaa

On mielestäni selvää, että äärioikeistolaisen AfD:n nousu parlamenttiin, varsinkin nyt kun yli 12 prosentin kannatuksen myötä parlamenttiin pääsivät myös kaikista homovihamielisimmät ja rasistisimmat AfD:n edustajat, myrkyttää saksalaista yhteiskuntaa, luo eripuraa kansanryhmien välille ja lisää vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää. Muilla puolueilla on tekemistä AfD:n ihmisvihamielisen politiikan vastustamisessa.

”Natsit ulos!”
AfD-puoluetta vastustavia mielenosoituksia on järjestetty ainakin Berliinissä, Hampurissa, Kölnissä, Frankfurtissa, Münchenissä, Düsseldorfissa, Dresdenissä, Leipzigissa, Mainzissa ja Göttingenissä, englanninkielinen uutinen, video ja kuvia:
www.dw.com

Ilahduttavaa toki, kuten human jo totesikin, että 87 % ei äänestänyt AfD:tä. Liittopäiville nousi myös useita sateenkaarikansan edustajia.

Kommenttia muokattu: 25.09.2017 klo 19:39
  Havainnoija • 25.09.2017 04:24
En ole yllättynyt siitä, mitä Saksan vaaleissa tapahtui. Meillä puhuttiin Jytkystä, kun Perussuomalaiset saivat vaalivoittonsa (ja nyt on nähty, että eiväthän he sen myötä vallan kahvaan päästyään saamaansa valtakirjaa ole osanneet juurikaan hyödyntää, paitsi pyrkimällä jarruttamaan avioliittolain uudistusta ja muita hlbtiq+ -vähemmistöjen yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä).

En kuulu AfD-henkisen (tai meillä Perussuomalaisten/Sinisten) politiikan kannattajiin, mutta ymmärrän kyllä hyvin, mihin näiden noste perustuu.

Muut (ne perinteiset) puolueet ovat vältelleet erinäisten sellaisten asioiden käsittelyä, jotka kansan keskuudessa mietityttävät ja herättävät huolta. Ovat lakaisseet ongelmalliset kysymykset maton alle ja kuvitelleet ongelmien siten katoavan näkymättömiin. Tällaiset populistiset ryhmittyvät sitten nostavat esiin ihmisissä huolta herättäviä asioita ja keräävät gloorian.

Toisinaan ihmetellään, miksi myös sateenkaariväen piiristä (erityisesti homomiesten joukossa) on kannatusta näille konservatiivisille/nationalistisille ajatuksille - vaikka varsinkin tuohon konservatiivisuuteen on kytköksissä homokielteisyyttä. Joidenkin silmissä homokielteisyys painaa vaakakupissa vähemmän kuin jotkin samassa paketissa tulevat asiat toisessa vaakakupissa. Toisaalta leimallisesti hlbtiq+ -myönteisimpien poliittisten ryhmittymien agendalla on asioita, jotka voivat näyttäytyä joidenkin silmissä hlbtiq+ -näkökulmasta hyvinkin kyseenalaiselta.

Tähän liittyy myös kaikenlainen hyvän maun yli menevä ja hysteerinen reagointi (vaikkapa juuri natseiksi syyttely yms.) poliittisen keskustelun kuumentuessa - sen asemesta, että kärsivällisesti keskityttäisiin yksittäisiin kysymyksiin asia-argumentein. Leimakirveet ja asiattomuudet satavat populistien laariin, koska kannattajat kokevat, että "se koira taas älähti, johon kalikka kalahti".
  smo • 25.09.2017 10:32
Hajoaako AfD?

AfD:n sisäiset kähinät alkoivat heti. Toinen puheenjohtaja Frauke Petry erosi AfD:n parlamenttiryhmästä. Saksan tiedotusvälineiden mukaan Petryn aikeena on perustaa uusi puolue AfD:n perustajan Bernd Lucken kanssa. AfD näyttää olevan persujen tiellä.

yle.fi

Saksan politiikka muuttui entistäkin kiinnostavammaksi.

Kommenttia muokattu: 25.09.2017 klo 15:48
  Havainnoija • 25.09.2017 15:34
Saksalaiset ovat tehokkaampia noissa hajoamishommissa kuin suomalaiset. Eikä tarvittu edes hallitusvastuuta ja puoluekokousta...
  smo • 25.09.2017 15:48
Ala-Saksin osavaltiovaalit tänään 15.10.

Ala-Saksin (Niedersachsen) osavaltion parlamenttiin eli maapäiville valitaan tänään vähintään 135 edustajaa. Osavaltiohallituksessa ovat istuneet viimeiset neljä vuotta sosialidemokraatit (SPD) ja vihreät (Grüne).
Puolueiden kannatus tuoreimman kyselyn mukaan:
33 % kristillisdemokraatit CDU
34,5 % sosialidemokraatit SPD
9 % vihreät Grüne
9 % oikeistoliberaalit FDP
5 % vasemmisto Linke
7 % homovihamielinen rasistipuolue AfD
2,5 % muut

AfD on ensi kertaa nousemassa Ala-Saksin parlamenttiin ( www.landtag-niedersachsen.de ), sillä sen kannatus ylittää vaadittavat viisi prosenttia, minkä seurauksena AfD räksyttää seuraavat vuodet parlamentissa vaikeuttaen työskentelyä.

Yleistä
Ala-Saksin osavaltiossa on noin 8 miljoonaa asukasta, joista äänioikeutettuja noin 6,1 miljoonaa. Pääkaupunki Hannover ( kuva vuodelta 1890 de.wikipedia.org ), muita Braunschweig, Oldenburg, Wolfsburg, Osnabrück, Göttingen.
www.reiseland-niedersachsen.de

Kommenttia muokattu: 16.10.2017 klo 00:54
  Havainnoija • 15.10.2017 02:37
Ala-Saksin alustava vaalitulos:

33,6 % kristillisdemokraatit CDU (paikkoja 50)
36,9 % sosialidemokraatit SPD (55)
8,7 % vihreät Grüne (12)
7,5 % oikeistoliberaalit FDP (11)
6,2 % AfD (9)
----
4,6 % vasemmisto (0)
2,4 % muut (0)

wahl.tagesschau.de

Demarit ja vihreät eivät onnistuneet saamaan yli puolta edustajanpaikoista, joten FDP mukaan hallitukseen?

Kommenttia muokattu: 16.10.2017 klo 17:47
  Havainnoija • 16.10.2017 00:54
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy