ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksa torjui iranilaislesbon turvapaikkahakemuksen

Lassijuhani • 27.05.2012 16:28 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Saksan liittotasavallan maahanmuutto- ja pakolaistoimisto hylkäsi iranilaisen nuoren lesbon turvapaikkahakemuksen, jonka tämä oli jättänyt vedoten Iranin harjoittamaan homofobiseen politiikkaan. Hylkäyspäätöksen jälkeen toimisto määräsi iranilaisnaisen, Samira Ghorbani Danes, karkotettavaksi maasta.

Nainen, iältään 24 vuotta karkotetaan Iraniin siitä huolimatta, että islamilaisvaltio tuomitsee homoseksuaalisista suhteista kuolemaan. Tämän takia Saksan viranomaiset osaltaan syyllistyvät naisen kuolemantuomioon Iranissa.

Maahanmuuttotoimisto puolusteli päätöstään sillä, että nainen voisi synnyinmaassaan pysyä kaapissa välttääkseen maan homofobisten lakien seuraukset. Toimiston mukaan naisen ”ei tarvitse pelätä vainoja” seksuaalisen suuntautumisen takia, ”mikäli hän noudattaa vanhoillisia elintapoja”. Toimisto synnytti näin voimakasta keskustelua Saksassa hyväksyessään seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien rikkomisen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy