ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saint Helenan saari avaamassa avioliiton myös samaa sukupuolta oleville pareille

Sami Mollgren • 31.12.2017 13:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Saint Helenan saari on avaamassa avioliiton myös samaa sukupuolta oleville pareille. Paikallisessa parlamentissa joulun alla äänin 9-2 tehty päätös odottaa kuvernööri Lisa Phillipsin allekirjoitusta. Hän on kertonut vahvistavansa lakiuudistuksen pian.

Nykyinen vuodelta 1851 peräisin oleva avioliittolaki olisi joutunut korkeimman oikeuden puntaroitavaksi yhdenvertaisuuden näkökulmasta tammikuussa 2018, jos tarkennusta lainsäändäntöön ei nyt olisi tehty. Oikeusprosessi olisi voinut kestää pitkään.

Noin 4 500 asukkaan Saint Helena kuuluu Ison-Britannian merentakaisiin alueisiin. Hallinnollisesti samaan kokonaisuuteen kuuluvat Ascension Island ja Tristan da Cunha sallivat samaa sukupuolta olevien avioliitot aiemmin, ensimmäinen heti vuoden 2017 alusta ja jälkimmäinen elokuussa.

Lakiuudistuksen jälkeen vihkimisoikeuden haltija voi samaa sukupuolta olevan parin kohdalla kieltäytyä suorittamasta toimitusta, mikäli se on vastoin tämän maailmankatsomusta. Samoin vihkimiset on toimitettava muualla kuin kirkoissa. Adoptio-oikeus on tulossa myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Ison-Britannian merentakaisiin alueisiin kuuluvasta Bermudasta sen sijaan on tulossa ensimmäinen tasa-arvoisen avioliittolain kumoava alue. Oikeus oli vasta keväällä päättänyt, että avioliitto kuuluu myös samaa sukupuolta oleville pareille, mutta paikallinen parlamentti teki päätöksen erottaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet eri instituution alle.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte (jonka hallinnon kovista otteista huumemarkkinoita vastaan ja erinäisistä ristiriitaisista lausunnoista media on uutisoinut intomielin) asettui äskettäin kannattamaan yhdenvertaista avioliittoa ja kertoi samalla HLBT-komission perustamisesta ja pyysti siihen HLBT-aktivisteja. Noin hän asettui vastahankaan Filippiineillä vaikuttavan katolilaisen kirkon uskomusasenteita kohtaan.

www.pinknews.co.uk

Duterte myös toi esille että nuoruudessaan hän ajatteli olevansa ehkä transsukupuolinen tai biseksuaali

www.pinknews.co.uk

Saapas nähdä, tuleeko Filippiineille katolilaisten ja Duterten hallinnon välinen hengellinen vs humaani taisto. Ja seuraako Filiippiinit Etelä-Amerikan ja Lounais-Euroopan katolilaisvaikutteisia maita edistyksessä & palauttamisessa maahan yhdenvertaisen avioliiton.

Kommenttia muokattu: 02.01.2018 klo 12:41
  human • 02.01.2018 12:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy