ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Ruotsin televisio nostaa esiin kaapista tulleita urheilijoita viisiosaisessa ohjelmasarjassa

Sami Mollgren • 28.08.2017 07:40 UUTISET: URHEILU • EU

Regnbågshjältar alkaa Ruotsin Television ykköskanavalla sunnuntaina 3.9. (kuvakaappaus SVT:n sivuilta)
Ruotsin televisio SVT nostaa sunnuntai-iltaisin esitettävässä Regnbågshjältar (Sateenkaarisankarit) -ohjelmassa esin kaapista tulleita urheilijoita eri maista, urheilulajeista ja sukupolvista.

Ohjelman tekiöinä on kaksi tunnettua kaapista tullutta ruotsalaisurheilijaa: korkeushyppääjä Kajsa Bergqvist och pituushyppääjä Peter Häggström. Nyt 40-vuotias Bergqvist on korkeushypyn maailman- ja Euroopan mestari sekä olympiamitalisti. Hän avioitui vuonna 2016 Hanna Havnen kanssa. Bergqvist tuli kaapista vuoden 2011 lopussa. 41-vuotias Häggström on kilpaillut samoin olympialaisissa ja urheilu-uransa jälkeen työskennellyt Ruotsin televisiossa. Häggström kertoi homoseksuaalisuudestaan syksyllä 2009.

Viisiosainen sarja esitetään SVT1-kanavalla sunnuntai-iltaisin. Ensimmäinen jakso nähdään sunnuntaina 3. syyskuuta alkaen kello 21.45 ruotsin aikaa.

Colin Jackson tulee kaapista Regnbågshjältar-ohjelmassa

Ensimmäisessä osassa nähdään miesten 110 metrin aitajuoksun kaksinkertainen maailmanmestari ja nelinkertainen Euroopan mestari ja urheilu-uransa jälkeen BBC:llä asiantuntijana työskennellyt Colin Jackson, joka kertoo ohjelmassa seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Hänet "outtasi" lehdistölle vuonna 2006 eräs entinen kumppani, mutta Jackson itse ei asiaan ole tätä ennen ottanut kantaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy