ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Ruotsin NHL-tähdet: Se on kamalaa, uskomattoman huonoa

Ossi Halme • 14.08.2013 14:00 • 4 kommenttia. UUTISET: URHEILU • EU

Henrik Zetterberg
Ruotsalaisten ammattijääkiekkoilijoiden on jo pitkään tiedetty ymmärtävän yhteiskunnallisen- ja esikuva-asemansa. Tuorein osoitus tästä on Aftonbladet-lehdelle annetut kommentit, joissa huippukiekkoilijat kritisoivat Venäjän ns. homopropagandalakia, joka vaatii seksuaalivähemmistöt pois näkyvistä rangaistuksen uhalla.

Henrik Zetterberg (olympiakulta, MM-kulta) pitää Venäjän tilannetta ”todella kamalana ja uskomattoman huonona. On täysin käsittämätöntä, että vielä nykyäänkin tehdään tällaisia lakeja ja vielä Venäjän kaltaisissa suurissa valtioissa”. ”Meidän pitää keskustella tästä asiasta ja katsoa mitä me voisimme sille tehdä”, Zetterberg sanoo tiedostaessaan huippu-urheilijan erityisaseman, johon kuuluu myös erityinen vastuu.

Zetterbergin kanssa samoilla linjoilla on kollega Victor Hedman. ”Se on täysin väärin. Olemme kaikki ihmisiä." Myöskään Patric Hörnqvistiltä ei ymmärrystä heru: ”Ei ihme, että tuo laki on juuri Venäjällä. Siellä on tosi paljon hyvin outoja asioita.”

Suomessa aiheesta uutisoi ensimmäisenä YLE-Urheilu.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Asia on uutisoitu myös Ilta-Sanomissa ja suomalaisten kommentointi on todella ala-arvoista: www.iltasanomat.fi

Tuntuu kommenttien perusteella etä suomalaiset ovat venäläisten kanssa samalla tasolla. Masentavaa.
  Zephyr • 14.08.2013 15:54
Kyllä siinä ruotsalaisten kelpaa kauhistella maailman menoo oman kuplansa sisäpuolelta käsin... ;D
  Riquman1990 • 19.08.2013 02:23
Taitaa sentään piileskellä muutama muu maan aika paljon enemmän siellä oman kuplansa sisäpuolella kuin Ruotsi.
  Public eye • 19.08.2013 08:34
Niin, Ruotsillahan on helppo historia. Eihän ne ollu sodassakaan. Naapureinakin niillä on rauhaa rakasvat kuten Suomi, Norja ja Tanska. Sen lisäks ruotsalaiset kuvittelee, et kaikki ajattelee asioista niin ku ne. Ei ajattele, kuten tässäkin taas nähtiin.
  Riquman1990 • 19.08.2013 09:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy